| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIE REKREACYJNE - Sharm - Colona Diving Center - Polecam!!!
Kenji - 24-09-2004, 11:37 Temat postu: Sharm - Colona Diving Center - Polecam!!! Witam wszystkich,
chciałem się podzielić miłymi wrażeniami z naszego wyjazdu do Sharm na przełomie sierpnia i września 2004.
Nurkowaliśy ze skandynawską bazą Colana.
Moge tylko napisać, że było naprawdę SUPER.
13 dni NON-STOP 3-4 nury.
Cały pobyt wspaniale zorganizowany.
Bus odbierał nas z hotelu co nie jest niczym dziwnym, ale jego punktualność była szokująca - nigdy nie czekaliśmy.
Zawsze było ustalone gdzie płyniemy następnego dnia, a mieli z nami (żoną i mną) problem bo większość najpopularniejszych miejsc odwiedziliśmy w ciągu pierwszego tygodnia.
Dostaliśmy nawet ksywę Psycho-divers
Wszystkim mogę z ręką na sercu polecić tą bazę.
Pozdrawiam,
Kenji
kjar - 24-09-2004, 12:52
To akurat opinia chyba powszechnie podzielana przez uczestników FN
Victoria - 24-09-2004, 12:57 Temat postu: Re: Sharm - Colona Diving Center - Polecam!!!
| Kenji napisał/a: | | Wszystkim mogę z ręką na sercu polecić tą bazę. |
Dzieki, to wazne dla wyjezdzajacych osob. Na forum pojawialy sie pochlebne informacje dotyczace Doroty i Wojtka, ktorzy szkola w bazie Colona w Hurghadzie. Zgodnie z tym, co napisales, takze Colona w Sharm zapewnia dobra obsluge.
Aston - 24-09-2004, 14:45
Na to wyglada, ze Colona rzuca na colana
KrzyHo - 24-09-2004, 16:22
Zgadzam się z tą opinią, choć z tą busową punktualnością różnie bywało, ale generalnie bardzo w porządku.
Fajni ludzie, którzy bardzo serio podchodzą do spraw bezpieczeństwa. Organizacja nurkowań bardzo dobra a przy tym miła atmosfera.
Pzdr
KrzyHo
Art - 24-09-2004, 19:57 Temat postu: Re: Sharm - Colona Diving Center - Polecam!!!
| Kenji napisał/a: |
13 dni NON-STOP 3-4 nury.
|
Mam pytanie do tych 3-4 nurów dziennie.
Możesz powiedzieć jakiego typu były te nurki w ciągu jednego dnia (głębokość i czas)
Pozdrawiam
Kenji - 25-09-2004, 20:18
Witam,
przeglądałem logbook i myślę, że mogę napisać że średni czas to 50 min. i ok. 20m.
Dodam jeszcze, że rzeczywiście jeśli chodzi o bezpieczeństwo to Colona jest bardzo uważna.
bann - 27-09-2004, 19:57
hm...
3-4 dziennie przez 13 dni
po 20m i 50'?
niezle niezle....
KrzyHo - 27-09-2004, 23:11
A w jaki sposób robiliście 4 dziennie?
Przecież jak się płynie z nimi łódką, to jest jedno przed i jedno po lunchu no i czasami nocne czyli razem 3, ale najczęściej jednak 2.
To jak było w końcu?
Pzdr
KrzyHo
Marcin R - 30-09-2004, 21:38
Cześć
Czy możecie powiedzieć jaki jest koszt nurkowania z Coloną?
Pozdro
Marcin
Victoria - 01-10-2004, 00:25
| Marcin R napisał/a: | | Czy możecie powiedzieć jaki jest koszt nurkowania z Coloną? |
Hej,
Wszystko zalezy od miejsca, w ktorym chcesz nurkowac (w Sharm jest nieco drozej niz w Hurghadzie) oraz od ilosci nurkowan.
Na mojej stronie znajduje sie cennik nurkowan w Colonie, z uwzgledniona znizka dla Polskich nurkow.
Jezeli masz jakiekolwiek pytania, to chetnie na nie odpowiem.
Misteres - 02-10-2004, 16:24
Ja bym sie tak bardzo nie podniecal...
Palic, nie pala. Wodke baaaaaardzo slaaaaabiuuuuutenko pija. Wlasciwie w ogole nie pija. Jedyne co ich ratuje, to hardcorowe dowcipy. itp. itd.
---------------------------------
Pozdrawiam deszczowo!
KrzyHo - 05-10-2004, 10:41
| Marcin R napisał/a: |
Czy możecie powiedzieć jaki jest koszt nurkowania z Coloną? |
Mnie w zeszłym roku pakiet 5-cio dniowy (10 nurów) + 1 dodatkowe+1 nocne kosztowało 240 Euro. To cena już ze zniżką.
Pzdr
KrzyHo
Patryś - 12-11-2004, 10:57
Super! a czy kto może mi powiedzieć, jak jest z Divers International w Sharm El Sheikh? Ponoć jest tam trzech polskich instruktorów, a jak tam jest ze standardem? Gdzie lepiej jechać na OWD? do D.I. czy Colony?
Victoria - 14-11-2004, 10:21
| Patryś napisał/a: | | Super! a czy kto może mi powiedzieć, jak jest z Divers International w Sharm El Sheikh? Ponoć jest tam trzech polskich instruktorów, a jak tam jest ze standardem? Gdzie lepiej jechać na OWD? do D.I. czy Colony? |
Aktualnie z Divers International wspolpracuje 2 Polakow.
|
|