| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
JESTEM POCZĄTKUJĄCY - Jacket do poj. butli i do twina
ddebny - 10-07-2017, 08:46 Temat postu: Jacket do poj. butli i do twina Czesć,
Jestem przed wyborem zakupu jacketu.
Obecnie nurkuję tylko na poj. butli jednak nie wykluczone, że w przyszłości będę na dwóch.
Czy jest jakiś zestaw z możliwością rozszerzenia? Widziałem w sklepach, że są jakieś adaptery "Adapter ze śrubami, do butli mono Tecline" bądź JACKET SEAC SUB ICARO TECH, który pasuje do poj butli i twina.
Ewentualnie co byście polecali w moim przypadku? Zastanawiam się też dlaczego ludzie kupują płyty stalowe a nie aluminiowe jeśli są lżejsze i lepsze do zabrania na wyjazd.
DawidP - 10-07-2017, 10:04
Nię tedy droga. Do mono dedykowany jest worek do mono a do twina worek do twina. I niby można pływać z workiem twinowym z adapterem do mono ale to tak jakbyś kupił autobus aby dojeżdżać do pracy bo kiedyś może będziesz woził ludzi.
Przyczym jacket szmaciany to też nie jest dobra opcja. Polecam płyta i worek.
Pozdrawiam.
pawlos1976 - 10-07-2017, 22:59
Dla dzieci też nie kupujesz o 2 numery większe buty żeby na dłużej starczyły, da się chodzić ale po co się męczyć. Gajerka nie kupujesz 2 numery większe bo z 2 lata będzie pasował. Kup używkę jacket do singla za niedużą kasę miej stracisz, a jak będziesz chciał się przesiąść na twina wtedy wydasz kasę.
PZDR
-chudy- - 14-07-2017, 10:32
Cześć,
Osobiście polecam płytę + skrzydło do pojedynczej butli. Jak będziesz chciał się rozbudować do twina to kupisz worek do twina, płytę już będziesz miał.
Pozdrawiam
chudy
PawelF76 - 17-07-2017, 20:05
Dokładnie, jak wyżej, spraw sobie płytę, uprząż, dostosuj d-ringi i pasy a worek to będzie w przyszłości mały wydatek. Każdy prawie przez to przechodził. Niewielu chyba na forum spryciaży którzy posłuchali doświadczonych nurasów i odrazu wbili się we właściwą konfigurację. Nigdy nie wiadomo czy zechcesz nurkować z twinem na 100%.
|
|