FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FOTOGRAFIA I FILM - Pierwszy filmik z nurkowania

wiz - 24-09-2017, 20:15
Temat postu: Pierwszy filmik z nurkowania
Witam
Jestem nowym członkiem tego forum jak i świeżym nurkiem. Nie dawno skończyłem kurs OWD i nie zamierzam na tym poprzestać.

To mój pierwszy filmik z tego lata
https://www.youtube.com/watch?v=H6W8GPOs4xA

Proszę o konstruktywne opinie :P

piotrkw - 25-09-2017, 07:31

Super, że zacząłeś nurkować i nagrywać filmy spod wody. Gdybyś poskładał film o długości trwania 5-6 minut może ktoś by całość obejrzał. A 45 minutowy film z jednego nurkowania ?? Musiałaby się tam rozgrywać akcja conajmniej jak w Bondzie aby zatrzymać widza przy komputerze. spróbuj zacząć montować krótkie historie o tym co chciałbyś na szybko opowiedzieć widzowi. Wiem, że jesteś z tym materiałem emocjonalnie związany i każda minuta jest świetna i niosąca wiele przeżyć ..... dla Ciebie, niekoniecznie dla oglądającego ...;-)
PawelF76 - 25-09-2017, 15:48

Ładne miejsce. Film zdecydowanie za długi. Spokojnie z tego materiału można było wygrzebać esencję na 4-6 min fajnego, efektownego filmu. Moim zdaniem powinieneś zdjąć kamerkę z głowy lub maski i zmontować sobie jakiś uchwyt bo bąble potrafią być irytujące. Stabilne filmowanie to podstawa ale to szybko skumasz jak się przekonasz ile czasu przy montażu można oszczędzić kiedy materiał z karty jest git. Osobiście jeszcze darował bym sobie te efekty weselne i temu podobne wodotryski, które zamiast uatrakcyjniać, rażą w oczy. Sam niejednokrotnie jeszcze się przekonuję, że gdy coś sprawia wrażenie fajnego to po zmontowaniu jest słabe. Takie akcje się dopracowuje w praktyce i z czasem sam się określisz co chcesz pokazywać.
wiz - 25-09-2017, 19:26

Dzięki za podpowiedzi jest tak jak mówicie ciężko coś wyciąć bo wszystko dla mnie jest w jakimś sensie wartościowe. Jednak faktycznie kogoś może nudzić i faktycznie inne mocowanie może pomóc bąble wkurzają :) Następny już poprawie.
monkahead - 26-09-2017, 22:03

Zgadzam się z kolegami, swoje filmiki robię po 3-4 minuty, nikt więcej nie poświęci na ich oglądanie, nawet ja sam :)
KowiKowi1979 - 30-09-2017, 10:16

Napiszę Ci to samo, co przedmówcy ;-) NIKT nie obejrzy tego filmu. Jeśli jest dla Ciebie cenny, wstaw sobie go jako osobny film "prywatny", a publiczny edytuj na 3-4 minuty z jakimś dobrym utworem.