| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
GDZIE ZANURKOWAĆ - Filipiny - Bezpieczeństwo
Guldive - 09-03-2018, 16:02 Temat postu: Filipiny - Bezpieczeństwo Czy ktoś jest zorientowany odnośnie kwestii bezpieczeństwa na Filipinach w ostatnim czasie ? Interesuje mnie opinia osób które są zorientowane w tej kwestii.
spłuczka - 11-03-2018, 14:25
jakich konkretnie osób opinie Cie interesują ? Osób które tam nurkowały czy ekspertów od spraw terroryzmu ?
syn_biskupa - 11-03-2018, 14:38
Tam to raczej nie o terroryzm a o rzad tamtejszego prezydenta tyrana. Pracowałem z filipinczykami i słyszałem wiele opinii, np takie ze tajne oddziały rozprawialja sie na ulicach Manili z niegrzecznymi chlopcami i zwłoki pozniej w rzece płyna do oceanu a policja nic z tym nie robi i takie tam
Generalnie z terroryzmu to niewiele tam, widoki zajebiste, transport w wiekszosci łódki, zarcie tanie
Z zagrozen to raczej lokalesi, a Ci specyficzni- bardzi Ksobni ale to chyba domena wszystkich krajów gdzie "biały chodzacy bankomat " sie pojawia z $ w kieszeni
spłuczka - 11-03-2018, 16:37
dodam tylko, że nurkowałem tam przez prawie tydzień w różnych lokacjach, szwendałem się też wieczorami po mniejszych miasteczko-wioskach i nigdy ani przez chwilę nie czułem sie zagrożony. Prezydenta mają psychola, ale to ostatnio jest chyba modne mieć przygłupa jako reprezentanta narodu Z tego co sie orientuję to jedna z wysp zajęta jest/była przez fanów ISIS, jednak tam raczej nikt nie lata nurkować
|
|