| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
Kupię - Poszukiwana końcówka do pompowania kół
WS5 - 07-05-2018, 14:17 Temat postu: Poszukiwana końcówka do pompowania kół Poszukuję przejścówki do pompowania kół.
Nie wie ktoś gdzie można takie zakupić? Ewentualnie jakieś inne rozwiązanie pozwalające na podpięcie sie do butli, a dokładniej 1-szego stopnia.
Chciałbym mieć większe ciśnienie i wydajność niż kompresorek zasilany z gniazda zapalniczki samochodowej.
Cel: pompowanie kół bezdętkowych w rowerze - tak, żeby wydajność pompowania pozwalała na uszczelnienie się opony przy zakładaniu.
np. coś typu
(aktualnie niedostępne )
martin - 07-05-2018, 15:04
Cos w stylu: https://www.tauchversand....nflatorschlauch
Mozesz tez probowac dolozyc odpowiednia koncowke w zwyklej pompce.
Stachul - 07-05-2018, 15:20
Kiedyś znalazłem coś takiego - pozwala na podłączenie dowolnego narzędzia pneumatycznego także pistoletu do pompowania:
https://www.ebay.pl/itm/A...119.m1438.l2649
Fiktor - 07-05-2018, 15:31
A to plus to nie da rozwiązania. Do tego jeszcze i powinno być wygodniej niż wielokrotne przekładanie końcówki i manometru.
WS5 - 07-05-2018, 21:07
Dzieki za pomoc, teraz musze pomyslec co wybrac...
W sumie takiego szukałem, al 12+13 Eu wysylka to drogawo trochę, zakladalem, ze to jakies "grosze" kosztuje...
to mi się chyba najbardziej podoba, ale musiałbym do innych zastosowań jeszcze dokupić jakiś dodatkowy reduktor, bo pooglądałem troch kluczy udarowych i większość jest na 6.5bar. Pozostaje problem wydajności reduktorów i ich ewentualnego oblodzenia (może będzie działało? )
| Fiktor napisał/a: | | A to plus to nie da rozwiązania. Do tego jeszcze Obrazek i powinno być wygodniej niż wielokrotne przekładanie końcówki i manometru. |
W sumie też może być, najprostszy wariant - w sumie taki aktualnie potrzebuję to
krociec inflatora
glowica pompki
Manometr mi nie jest potrzebny, bo to tylko awaryjnie chcę używać, + montaż opony bezdętkowej, dokładnie to pompuję automatem na stacji.
martin - 08-05-2018, 07:36
Jesli chesz za grosze, to musisz sam poskladac.
Pin ktory podales jest ok, glowice pompki potrzebujesz z mozliwoscia wkrecenia PINu albo dajesz dotoczyc kawalek z potrzebnymi Ci gwintami.
ziemia - 08-05-2018, 12:12
Zobacz na stronie M.Linke
|
|