| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
JESTEM POCZĄTKUJĄCY - Pierścienie do Ss
Fika Fika - 23-08-2018, 19:36 Temat postu: Pierścienie do Ss Witam ma ktoś porównanie pomiędzy pierścieniami Si-techa a Gates aluminiowe, które lepiej wybrać?
Jagmin - 23-08-2018, 19:56
Si Tech.
Trwałe, nie gnące się i popularne. Wada: spora średnica "zębatki".
Aquaman - 24-08-2018, 08:56
a te sitechy to jakiś konkretny model czy wszystkie brane są pod uwagę?
Fika Fika - 24-08-2018, 09:50
No jakieś dobre szukam
Co proponujesz?
grol - 24-08-2018, 10:40
| Fika Fika napisał/a: | | jakieś dobre |
Między dobre a dobre dla Ciebie jest podobna różnica jak między krzesłem a krzesłem elektrycznym.
Przez internet trudno określić co jest dobre dla Ciebie, bo nie znamy Twoich potrzeb i wymagań. Poza tym jest kilka innych systemów rękawic wartych rozpatrzenia, więc być może, jak to się często zdarza, z dwóch proponowanych wybrałbyś ten trzeci lub czwarty.
Są wątki o tym temacie - szukałeś?
wiecznychlopiec - 24-08-2018, 10:56
Viking, VDS to moim zdaniem lepsza opcja niż si-tech, ale to moje zdanie
Fika Fika - 24-08-2018, 11:01
A czy nikt z was nie używa Gates?
[ Dodano: 24-08-2018, 12:44 ]
Tak czytam i czytam i będzie to coś z Gates lub Viking
al_fik - 25-08-2018, 09:29
Jeśli Viking to Viking , a nie "typu Viking"
Fika Fika - 25-08-2018, 11:35
Al_fik masz Linka na takowe ? Używasz ich?
wiecznychlopiec - 25-08-2018, 22:10
| Fika Fika napisał/a: | | Al_fik masz Linka na takowe ? Używasz ich? |
ja mam w 3 sucharach oryginalne Viking, tyrane, brudne itd. bardzo sobie chwalę. Nie mam linka gdzie można kupić
typu viking to porażka, niestety
Fika Fika - 26-08-2018, 00:14
Wiecznychłopiec czy te poniżej są org ? Czy jakieś inne są?
http://atlantis.mragowo.p...iking&results=1
xaltuton - 26-08-2018, 13:41
| wiecznychlopiec napisał/a: | Viking, VDS to moim zdaniem lepsza opcja niż si-tech, ale to moje zdanie |
Ja uzywam Si-Techy, zona VDSy. VDS maja mniejsza srednice co jest sporym atutem. Za to gorzej samemu je zdjac.
gienas - 30-08-2018, 18:13
| wiecznychlopiec napisał/a: | | Fika Fika napisał/a: | | Al_fik masz Linka na takowe ? Używasz ich? |
ja mam w 3 sucharach oryginalne Viking, tyrane, brudne itd. bardzo sobie chwalę. Nie mam linka gdzie można kupić
typu viking to porażka, niestety |
Eeeeeee tam, ponad dwa lata miałem typu Viking i dawały radę bezproblemowo.
Ale że każde pierścienie (bo twarde są) mnie drapały w szyję/uszy przy robotach okołogłowowych więc zamieniłem twarde pierścienie na "mientkie" smart gloves od Santi. Minusem jest wklejenie pomocniczych pierścieni na stałe, ale już obsługa właściwych to bajka. A kiedy się suche znudzą można tylko manszety założyć do mokrych.
al_fik - 30-08-2018, 20:55
i właśnie mnie się znudziły i teraz tylko w mokrych nuram
równocześnie zrobiłem sobie ogrzewanie do suchych ... taki paradoks
Darek Grabowski - 31-08-2018, 09:51
Ja zamawiałem tutaj, to raczej są oryginalne:
http://sklep-tryton.pl/sk...rscienie-viking
Pierścienie niezawodne, nie wymagające częstego serwisu, żadnego ślinienia czy smarowania przed każdym nurkiem. Działają i tyle, co kilkanaście nurkowań jak zaczynają ciężej chodzić czyszczę i przesmarowuje oring. Przez ponad 200 nurkowań ani razu nic mi nie podciekało przez pierścień.
Niektórym zdarza się, że czasami wypada oring, więc warto mieć w torbie od suchara zapasowy. Mi jednak nigdy nie wypadł, ale wyrobiłem sobie nawyk sprawdzania czy jest na miejscu po każdym założeniu skafandra (rękawów).
Fika Fika - 01-09-2018, 22:26
Dzięki za podpowiedzi wszystkim!! Zamówiłem ostatecznie Gates zobaczymy byłem zapewniamy że z oryginalnymi jest ok wszystko. Na 2 miejscu viking. Oczywiście Kubi ponoć klasa 0 negatywnych opini.
Dziś spotkałem na Hańczy gościa z własnej produkcji wyglądały prawie jak Gates:-)))
[ Dodano: 15-09-2018, 08:08 ]
No muszę się pochwalić że wybór pierścieni Gates to był strzał w 10 tkę:-)))) Normalnie bajo Wczoraj nawet widziałem błysk w oku instruktora jak zobaczył jak się cudownie zdejmuje je, chociaż wcześniej był negatywnie nastawiony, i namawiał na si-techy. Próbował nawet dodać powietrza aby wypchało rękawice A tu zonk! 😆👍
rygar - 21-12-2018, 20:08
Kto obecnie sprzedaje Gates? Bo nigdzie nie widzę.
[ Dodano: 21-12-2018, 20:22 ]
PS
kiedyś założyłem wątek o wyborze rekawic:
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=33962
|
|