FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM OGÓLNE - Kulka informacje

MichalN - 05-09-2018, 12:59
Temat postu: Kulka informacje
Cześć,
Czy był ktoś ostatnio na Kulce? jaka wizura? Ostatnio jak byłem w lipcu to dopiero poniżej 16m było w miarę przejrzyście, poprawiło się coś?
Z góry dzięki za info.

luqu - 05-09-2018, 13:35

Byłem w długi weekend sierpniowy i ten ostatni i powiem tak. Do 8 metrów jako tako poniżej wg mnie wizura 0,5 m mleko. Ci co uparcie przebijali sie przez mgle mówili ze od 18-20 metrów w miarę ale bez rewelacji. Ciepłe lato zrobiło swoje.
MichalN - 05-09-2018, 13:49

Czyli nic się nie zmieniło :(
Dzięki za informację
Jak byłem w lipcu to Vikinga zauważyłem jak prawie w niego uderzyłem :(
Poniżej 16m faktycznie było już OK.
Może znasz/poleciłbyś jakieś ciekawe (z lepszą wizurą) miejsce w tamtych okolicach?

luqu - 05-09-2018, 19:00

MichalN napisał/a:
Czyli nic się nie zmieniło :(
Dzięki za informację
Jak byłem w lipcu to Vikinga zauważyłem jak prawie w niego uderzyłem :(
Poniżej 16m faktycznie było już OK.
Może znasz/poleciłbyś jakieś ciekawe (z lepszą wizurą) miejsce w tamtych okolicach?

My z kumplem zwiedzeni warunkami pojechaliśmy nad Narty gdzie była bardzo fajna wizura w porównuj z Kulka. Wg miejscowych nie była ona najlepsza jaka tam bywa ale nie mam porównia by nurkowalem tam pierwszy raz. To jest równe 30 minut jazdy samochodem. Myśleliśmy jeszcze o pilaknie ale tam był kurs instruktorski i odpuściliśmy.

Moze moderator by przeniósł tan wątek do odpowiedniego działu ?

pawlos1976 - 06-09-2018, 08:16

Witam aktualnie kulka do 6 metrów fajnie od 8 do 12 tragedia głębiej super. Na Warchałach płytko fajnie głębiej kicha.
Pozdrawiam

MichalN - 06-09-2018, 09:17

Dzięki za info.
Chyba wybiorę się nad Leleskie, tam przeważnie była dobra wizura, chociaż po tak ciepłym lecie faktycznie wszędzie może być słabo. Sprawdzimy.
Ewentualnie Piłakno.

Jeszcze raz Wszystkim dziękuję za informacje.