| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM OGÓLNE - wypadek konsekwencje
plamczak1979 - 08-10-2018, 16:00 Temat postu: wypadek konsekwencje Witam ,
Pytanie dwoch nurkow AOWD schodzi na 30 m. limit , nagle jeden chce cos glebiej zobaczyc i schodzi na 40 m.( poza uprawnienia).
Dochodzi tam do awari sprzetu i jest potrzebna pomoc buddy.
Czy nurek ma obowiazek pomoc za glupote swego buddy (w praktyce tak wiadomo) .
Ale w gdyby doszlo do wypadku konkretnego to ratujacy tez dostaje po dupie ? ( glebokosc)
martin - 08-10-2018, 16:20
Porozmawiaj z firma ktora Ciebie ubezpiecza, oni powiedza Ci dokladnie jak to jest w twoim wypadku.
steve1973 - 08-10-2018, 17:34 Temat postu: Re: wypadek konsekwencje
| plamczak1979 napisał/a: | Witam ,
Pytanie dwoch nurkow AOWD schodzi na 30 m. limit , nagle jeden chce cos glebiej zobaczyc i schodzi na 40 m.( poza uprawnienia).
Dochodzi tam do awari sprzetu i jest potrzebna pomoc buddy.
Czy nurek ma obowiazek pomoc za glupote swego buddy (w praktyce tak wiadomo) .
Ale w gdyby doszlo do wypadku konkretnego to ratujacy tez dostaje po dupie ? ( glebokosc) |
O jakie konsekwencje pytasz? Prawne? Ubezpieczeniowe? Zdrowotne? A może inne?
plamczak1979 - 10-10-2018, 14:49
Ubezpieczyciel i prawne.
kalabanga - 11-10-2018, 15:18
Prawnie- ratowanie życia ludzkiego jest działaniem w stanie wyższej konieczności co wyłącza twoja odpowiedzialność prawna w takim zakresie (nie uda się), co do ubezpieczyciela to będzie chciał się wywinąć od wypłaty to są dwie odrębne kwestie.
Pozdrawiam
MaxDiver - 11-10-2018, 23:36
Ja tak niedawno schodziłem za AOWD i z 30 metrów zjechałem na 67 m. Myślę, że ubezpieczyciel by się wypiął pomimo tego, że znalazłem się tam będąc nieswiadomym tego faktu, bo w zamroczeniu.
anarchista - 12-10-2018, 09:55
| MaxDiver napisał/a: | | Ja tak niedawno schodziłem za AOWD i z 30 metrów zjechałem na 67 m. Myślę, że ubezpieczyciel by się wypiął pomimo tego, że znalazłem się tam będąc nieswiadomym tego faktu, bo w zamroczeniu. | Zawsze się wypnie, jak będzie znał ten wpis.
pozdrawiam rc
|
|