| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
GDZIE ZANURKOWAĆ - Baza nurkowa na Helu
Bożena - 18-06-2019, 14:34 Temat postu: Baza nurkowa na Helu Witam
W tym roku, wybieram się na Bałtyk ( HEL lub Jastarnia ), szukam dobrej, konkretnej bazy z kim można ponurkować. Konkretnej to takiej w której szef, jest trzeźwy i słowny. Byłam w zeszłym roku w jednej bazie i mocno się zawiodłam, umówiłam się na wypłynięcie rano, zapłaciłam z góry przelewem pieniądze na konto. Na wypłynięcie czekałam ponad 2 godziny, szef bazy był mocno nie trzeźwy a na koniec stwierdził że chce pieniądze bo nie zapłaciłam.
Bardzo proszę o namiar na kogoś normalnego.
Dziękuję i pozdrawiam
Fiktor - 18-06-2019, 14:38
Lena Diving Baltic
grol - 18-06-2019, 15:04
Paweł Poręba
Fiktor - 18-06-2019, 15:30
Paweł ma swoją łajbę?
grol - 18-06-2019, 16:38
Łajbę chyba nie, ale w zeszłym roku z nim wszystko załatwialiśmy i było super: łajba, terminowość, gazy, miejscówki...
Efcia - 19-06-2019, 12:08
Pawel wyplywa z Andrzejem.
Tez polecam Pawla.
Lena na Helu i Jeszcze jedna baza jest niedaleko Leny.. nazwa z glowy uciekla...
wiecznychlopiec - 19-06-2019, 12:13 Temat postu: Re: Baza nurkowa na Helu
| Bożena napisał/a: | Byłam w zeszłym roku w jednej bazie i mocno się zawiodłam, umówiłam się na wypłynięcie rano, zapłaciłam z góry przelewem pieniądze na konto. Na wypłynięcie czekałam ponad 2 godziny, szef bazy był mocno nie trzeźwy a na koniec stwierdził że chce pieniądze bo nie zapłaciłam.
Bardzo proszę o namiar na kogoś normalnego.
|
chyba muszę się wybrać ciekawe atrakcje dodatkowe
daj namiar
pomidor - 19-06-2019, 17:23
ja byłem niedawno - to poza Leną (którą polecam) - to jest jakis kosmos
Umówieni jesteśmy, a gość (jeden czy drugi np. z jastarni) dzwoni ze dzisiaj nie da rady.
To do Leny idziemy.
po południu dzwoni że jutro można - to pytamy o ktorej. On nie wiem, bedzie dzwonił.
Dopytujemy się, ale kolo ktorej 9,10,11,12 ? - nie nie kolo 14 najwcześniej.
Gośc co nam pokój wynajmował mówił ze oni zazwyczaj tak mają - jak by łaskę robili.
Taki folklor podobno
Dzwoniłem do jakiegoś gościa (chyba nachlany był) to mi pół życia odpowiedział, zaczął się żalić ze 70 to mało za nurka, ale co ma zrobić, jakieś pytania ile proponuje - a ja pierwszy raz nad morzem to co mam zaproponować.
Naprawdę chyba Lena jest jedyną bazą normalną na półwyspie. Człowiek się jak klient czuje a nie jak balast.
Nawet mnie trochę zdziwili z Leną, bo tutaj Ci płetne podadzą, tutaj staga podepną - ja raczej jestem przyzwyczajony że jeśli czegoś nie wezmiesz sam to znaczy że to za dużo
wiecznychlopiec - 19-06-2019, 21:00
z Leną potwierdzam wszystko tak jak ma być! do tego super atmosfera, herbatka, sisha itp.
pomorzanka - 23-06-2019, 17:55
Serdecznie polecam Lenę - oprócz miłej atmosfery świetna organizacja, punktualność, wygodny rib, bardzo dobry kontakt.
Mam też doświadczenia z pływaniem z Badylem i z Jasą i również polecam. Andrzej Sala chyba w tym roku nie pływa. Ale Andrzej to Legenda w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu jest.
Sama najczęściej wybieram Lenę
steve1973 - 23-06-2019, 18:08
| pomorzanka napisał/a: | Andrzej Sala chyba w tym roku nie pływa. Ale Andrzej to Legenda w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu jest.
|
Byliśmy w maju i z Andrzejem zrobiliśmy 6 nurków.
pomorzanka - 23-06-2019, 18:28
| steve1973 napisał/a: | | pomorzanka napisał/a: | Andrzej Sala chyba w tym roku nie pływa. Ale Andrzej to Legenda w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu jest.
|
Byliśmy w maju i z Andrzejem zrobiliśmy 6 nurków. |
z tego, co się orientuję, to Andrzej szykuje się do rejsu dookoła Świata Nie wykluczam jednak, że jeszcze wozi nurków na wraki
JACooL - 24-06-2019, 07:11
kilkukrotnie plywalismy z Marchewa klik
jeden raz tylko nie wyplynelismy, ale to neptun rozkolysal morze
CChheemmooll - 24-06-2019, 17:33
Lena Albo Badyl nikt inny. U Badyla dodatkowo możesz się przespać w domku holenderskim jak jest wolny.
dudiss - 24-06-2019, 21:09
Konkretnie pytasz, konkretnie z profeską, zostanieszz obsłużony
Potwierdzam: Jasa (Kowal), Badyl, Lena.
ziemia - 26-06-2019, 21:35
RÓwnież polecam Lenę. A Andrzej już na rejsie
Bożena - 27-06-2019, 08:54
Dzięki za informacje, napewno skorzystam. W każdym razie, nie polecam tej bazy o której pisałam a co niektórzy wspominali !!!
pawel23 - 14-10-2019, 15:51
| Bożena napisał/a: | | Dzięki za informacje, napewno skorzystam. W każdym razie, nie polecam tej bazy o której pisałam a co niektórzy wspominali !!! |
Może chciałabyś się podzielić co to dokładnie za baza?
ókaż - 19-11-2019, 21:35
Wielki Książe Koronny Helu Don Badyl dysponuje największym obecnie płetwonurkowozem (łódź BRYZA 1)
Zulja - 08-12-2019, 17:59
Witam serdecznie wszystkich
|
|