FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM OGÓLNE - Basen NUREK w Bytomiu

romkoc - 12-12-2019, 07:30
Temat postu: Basen NUREK w Bytomiu
Temat pod dyskusję.
Podczas ostatniego pobytu na tym basenie wprowadziłem 2 osoby z certyfikatem, które miały nurkować z butlami, a ja miałem nadzorować je z powierzchni.
Cena wstępu na basen wynosi:
dla pływających - 8 zł
dla nurkujących z butlami - 20 zł
I Pani za ladą każe mi płacić 20 zł - chociaż tylko będę pływać po powierzchni - twierdząc że jestem instruktorem to mam zapłacić taj jakbym nurkował z butlami. Za wejście nie dostałem żadnego biletu ani pokwitowania że zapłaciłem tyle i tyle, nasuwa się pytanie … mając kilku takich klientów dziennie...

wdiver - 12-12-2019, 08:21
Temat postu: Re: Basen NUREK w Bytomiu
romkoc napisał/a:
Temat pod dyskusję.
Za wejście nie dostałem żadnego biletu ani pokwitowania że zapłaciłem tyle i tyle, nasuwa się pytanie … mając kilku takich klientów dziennie...

To się nazywa Spółdzielnia.

DawidP - 12-12-2019, 16:55

Kiedyś ratownik wyciągnąć mnie z wody żeby mu uprawnienia nurkowe pokazał. A w kąpielówkach byłem. I nie było mowy. Z basenu i tyle bo on nie bierze odpowiedzialności. :pa:
Fantomass - 13-12-2019, 09:26

Ja widzę tu dwie sprawy.

1. opłata, myślę, że nie masz się co czepiać. co to znaczy nadzorować z powierzchni.
Jak trzeba będzie to nie wejdziesz do wody. Jak osoba poprosi abyś coś pokazał to co będziesz opowiadał z brzegu. daj spokój... myślę, że nie ma co się napinać.

2. Brak paragonu, powinieneś poprosić o paragon i tyle.

wiesiek01 - 13-12-2019, 14:24

romkoc napisał/a:
nasuwa się pytanie … mając kilku takich klientów dziennie...

Nie zaglądaj innym do kieszeni..... a o paragon zawsze można poprosić.

Piotr - Malediwy - 16-12-2019, 15:09

Fantomass napisał/a:
1. opłata, myślę, że nie masz się co czepiać. co to znaczy nadzorować z powierzchni. Jak trzeba będzie to nie wejdziesz do wody. Jak osoba poprosi abyś coś pokazał to co będziesz opowiadał z brzegu. daj spokój... myślę, że nie ma co się napinać.

Ale nie było mowy, zeby wchodził za darmo... jak natomiast w takiej sytuacji uzasadnić wyższą opłatę? Ja w każdym bądź razie nie bardzo rozumiem...

pawlos1976 - 17-12-2019, 08:57
Temat postu: Re: Basen NUREK w Bytomiu
romkoc napisał/a:
Temat pod dyskusję.
Podczas ostatniego pobytu na tym basenie wprowadziłem 2 osoby z certyfikatem, które miały nurkować z butlami, a ja miałem nadzorować je z powierzchni.
Cena wstępu na basen wynosi:
dla pływających - 8 zł
dla nurkujących z butlami - 20 zł
I Pani za ladą każe mi płacić 20 zł - chociaż tylko będę pływać po powierzchni - twierdząc że jestem instruktorem to mam zapłacić taj jakbym nurkował z butlami. Za wejście nie dostałem żadnego biletu ani pokwitowania że zapłaciłem tyle i tyle, nasuwa się pytanie … mając kilku takich klientów dziennie...

Podstawowe pytanie miałeś na sobie sprzęt nurkowy Butle itp to płacisz za nurkującą osobę, a w samych kąpielówkach się pływa i płacisz za pływanie.
PZDR