| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM OGÓLNE - Basen NUREK w Bytomiu
romkoc - 12-12-2019, 07:30 Temat postu: Basen NUREK w Bytomiu Temat pod dyskusję.
Podczas ostatniego pobytu na tym basenie wprowadziłem 2 osoby z certyfikatem, które miały nurkować z butlami, a ja miałem nadzorować je z powierzchni.
Cena wstępu na basen wynosi:
dla pływających - 8 zł
dla nurkujących z butlami - 20 zł
I Pani za ladą każe mi płacić 20 zł - chociaż tylko będę pływać po powierzchni - twierdząc że jestem instruktorem to mam zapłacić taj jakbym nurkował z butlami. Za wejście nie dostałem żadnego biletu ani pokwitowania że zapłaciłem tyle i tyle, nasuwa się pytanie … mając kilku takich klientów dziennie...
wdiver - 12-12-2019, 08:21 Temat postu: Re: Basen NUREK w Bytomiu
| romkoc napisał/a: | Temat pod dyskusję.
Za wejście nie dostałem żadnego biletu ani pokwitowania że zapłaciłem tyle i tyle, nasuwa się pytanie … mając kilku takich klientów dziennie... |
To się nazywa Spółdzielnia.
DawidP - 12-12-2019, 16:55
Kiedyś ratownik wyciągnąć mnie z wody żeby mu uprawnienia nurkowe pokazał. A w kąpielówkach byłem. I nie było mowy. Z basenu i tyle bo on nie bierze odpowiedzialności.
Fantomass - 13-12-2019, 09:26
Ja widzę tu dwie sprawy.
1. opłata, myślę, że nie masz się co czepiać. co to znaczy nadzorować z powierzchni.
Jak trzeba będzie to nie wejdziesz do wody. Jak osoba poprosi abyś coś pokazał to co będziesz opowiadał z brzegu. daj spokój... myślę, że nie ma co się napinać.
2. Brak paragonu, powinieneś poprosić o paragon i tyle.
wiesiek01 - 13-12-2019, 14:24
| romkoc napisał/a: | | nasuwa się pytanie … mając kilku takich klientów dziennie... |
Nie zaglądaj innym do kieszeni..... a o paragon zawsze można poprosić.
Piotr - Malediwy - 16-12-2019, 15:09
| Fantomass napisał/a: | | 1. opłata, myślę, że nie masz się co czepiać. co to znaczy nadzorować z powierzchni. Jak trzeba będzie to nie wejdziesz do wody. Jak osoba poprosi abyś coś pokazał to co będziesz opowiadał z brzegu. daj spokój... myślę, że nie ma co się napinać. |
Ale nie było mowy, zeby wchodził za darmo... jak natomiast w takiej sytuacji uzasadnić wyższą opłatę? Ja w każdym bądź razie nie bardzo rozumiem...
pawlos1976 - 17-12-2019, 08:57 Temat postu: Re: Basen NUREK w Bytomiu
| romkoc napisał/a: | Temat pod dyskusję.
Podczas ostatniego pobytu na tym basenie wprowadziłem 2 osoby z certyfikatem, które miały nurkować z butlami, a ja miałem nadzorować je z powierzchni.
Cena wstępu na basen wynosi:
dla pływających - 8 zł
dla nurkujących z butlami - 20 zł
I Pani za ladą każe mi płacić 20 zł - chociaż tylko będę pływać po powierzchni - twierdząc że jestem instruktorem to mam zapłacić taj jakbym nurkował z butlami. Za wejście nie dostałem żadnego biletu ani pokwitowania że zapłaciłem tyle i tyle, nasuwa się pytanie … mając kilku takich klientów dziennie... |
Podstawowe pytanie miałeś na sobie sprzęt nurkowy Butle itp to płacisz za nurkującą osobę, a w samych kąpielówkach się pływa i płacisz za pływanie.
PZDR
|
|