| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Ile zajmuje?
MikeN - 13-10-2004, 09:17 Temat postu: Ile zajmuje? Witam
Chciałem się dowiedzieć ile MB na dzień dzisiejszy zajmuje strona Forum Nuras i ile baza danych do tej strony. Przeczytałem na temat problemów Darka i może będę w stanie coś wykombinować. Jak jeszcze można wyciągnąć dane jaki transfer jest miesięcznie to będzie extra.
pozdrawiam
marbo - 13-10-2004, 10:03
hej...
tez kiedys o to na priv pytalem (bo wydaje mi sie ze mialbym mozliwosci hostowania tego za free). Wydaje mi sie bo na 100% moglbym powiedziec gdybym znal dane dot. wymagan (bbaza danych, jej wielkosc, ilosc dzienna ilosc hitow)
Niestety chyba z jakichs powodów nikt nie jest tym zainteresowany, bo do dizsiaj nie dostalem zadnej odpowiedzi ....
pozdr
marbo
DarekS - 13-10-2004, 11:26
samo FN zajmuje ok. 100 MB
FTP 4 GB
ale to nie wszystko
jezeli chcecie pomoc to prosze podac jaki serwer mozecie zaoferowac i na jakim laczu
jezeli bedzie konkretna oferta na serwer za free interesuje mnie rowniez stosowna umowa ze skutkami prawnymi zeby pozniej sie nie okazalo ze ktos sie obraza i wylacza mi serwer.
Dlatego do tej pory stosuje rozwiazanie takie ze umieszczam FN na komercyjnym serwerze, place i wymagam.
marbo - 13-10-2004, 12:20
Niestety jesli chcesz umowy, skutkow prawnych to za to trzeba zaplacic. Forlumujac tego typu wymagania od razu mowisz - chce placic. Nikt nie postawi Ci za darmo site za darmo wiążąc sie umowami, a w nich karami umownymi etc, etc .... Mozna takie rzeczy zrobic na zasdzie gentelmenskiej umowy.
I wlasnie proponowalem - a i lacza i storage i poweru by nie zabraklo - dlaczego (masz to napisane w pryw.wiad. ode mnie)
Jesli umowa moge podac adres dzialu marketnigu.
pozdr
marbo
DarekS - 13-10-2004, 13:44
Wybacz marbo ale wiem jak sie wychodzi na ukladach "po znajomosci". Jest dobrze poki jest dobrze.
Jezeli chodzi o scislosc to ja rowniez moglbym postawic za free serwer w kilku miejscach jednak pewne parametry mi nie odpowiadaly.
Jak sie domyslasz potrzebne sa serwery promary i secondary zeby przeniesc domene.
Nie podales tez jakie masz lacza na swoim serwerze i na czym stoi serwer.
Na PW nic nie mam ;-(
marbo - 13-10-2004, 14:09
na PW 2 krotnie (tam bylo odrobine o mozliwosciach )
odezwe sie do Ciebie po GG bo moze jest rozwiazanie.
pozdr
marbo
MikeN - 15-10-2004, 18:22
a na jakim łączu teraz stoi serwer
Aston - 16-10-2004, 01:37
DarekS ma racje - nie mozna TAKIEGO forum mykac po nieznanych i byc moze niepewnych serwerach (nie mam zadnych zastrzerzen do osob, ktore oferuja pomoc ).
lepiej placic i co nie co wymagac . Forum tylko kilkakrotnie nie dzialalo z powodow znanych adminowi, ale to bylo krotkie i tyle. Patrzac na kilkuletnie uzytkowanie i sprawdzanie FN nie mam zastrzezen co do umyslu admina !
|
|