| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
JESTEM POCZĄTKUJĄCY - Wyrównywanie ciśnienia
Faworek - 26-06-2020, 18:08 Temat postu: Wyrównywanie ciśnienia Czy im głębiej tym ciężej wyrównać ciśnienie w uszach? Na przykład czy na głębokości 40 metrów ciężej jest przedmuchać uszy niż na 20 albo 10? Czy może bez różnicy?
steve1973 - 27-06-2020, 16:44 Temat postu: Re: Wyrównywanie ciśnienia
| Faworek napisał/a: | | Czy im głębiej tym ciężej wyrównać ciśnienie w uszach? Na przykład czy na głębokości 40 metrów ciężej jest przedmuchać uszy niż na 20 albo 10? Czy może bez różnicy? |
Bez różnicy ale pod warunkiem, że regularnie wyrównujesz ciśnienie w zasadzie od 1m pod powierzchnią.
mi_g - 28-06-2020, 08:49
| steve1973 napisał/a: | | Bez różnicy ale pod warunkiem, że regularnie wyrównujesz ciśnienie w zasadzie od 1m pod powierzchnią. |
A nawet można by powiedzieć że im głębiej tym łatwiej... Można rzadziej i z tego powodu częściej ciśnienie częściej się samo wyrównuje. Oczywiście zakładając że Faworek, nurkuje z butlą a nie free;-)
steve1973 - 28-06-2020, 22:29
| mi_g napisał/a: |
A nawet można by powiedzieć że im głębiej tym łatwiej... Można rzadziej i z tego powodu częściej ciśnienie częściej się samo wyrównuje. Oczywiście zakładając że Faworek, nurkuje z butlą a nie free;-) |
Prawda
|
|