| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
JESTEM POCZĄTKUJĄCY - Kupujemt sprzęt na rekreację. Poarada
Mariusz Czarny - 09-02-2021, 16:36 Temat postu: Kupujemt sprzęt na rekreację. Poarada Witam. Mam zamiar zacząć nurać na swoim sprzęcie. Moje nurki będą odbywały się głownie w bazach do głębokości 20m-30m. Może czasem jakaś delikatna rzeka lub Bałtyk. No generalnie rekreacja i zabawa... Nie chcę wydawać milinów ale chcę mieć sprzęt prosty i nowy.
Konfigurację jaką chcę mieć to single + stage tzn SINGLE 12L a stage myślałem jakiś 7L.
Skrzydło XDEEP ZEN lub GHOST.
Do tego SS SEAWOLF w wersji B.
Tak sobie to wymyśliłem. Lekko ,prosto i stosunkowo tanio. Nie mam ambicji technicznych czy jaskiniowych...no może kiedyś jakieś Molnar pod rączkę z przewodnikiem/instruktorem
Czy ww. informacje co do konfiguracji nurkowej i konkretnych sprzętów takich jak np.SS są do przyjęcia biorąc pod uwagę cele moich nurkowań i to jakie nurki chcę wykonywać??
Proszę o poradę.
Niesporczak - 02-04-2021, 13:53
Forum chyba już niedomaga trochę. Zestaw bardzo fajny
nowy - 06-04-2021, 08:53
Zestaw ok!, jak chcesz mieć trochę taniej to właśnie sprzedaję skrzydło do poj. flaszki (zerknij do działu sprzedaży), z którym spokojnie można pływać ze stage (mi się nawet zdarzyło 12l.+15 l.).
wiecznychlopiec - 06-04-2021, 13:09
a może sm zamiast poj. flaszki ze stage? Będzie dużo wygodniej.
Z lekkich i wygodnych sucharów masz jeszcze w przystępnej cenie Avatar'a
4bery - 07-04-2021, 12:02
Jeżeli zamierzasz często pakować się do samolotu to polecam raczej Ghosta. Mamy i Zena i Ghosta i ten drugi zajmuje znacznie mniej miejsca i jest poręczniejszy.
Oczywiście standard (chyba, że jesteś całkowicie nierozciągnięty tak jak ja już niestety i zdjęcie uprzęży na falach wymaga dużej gimnastyki - wtedy klamry są wygodniejsze - ja sobie zamontowałem).
|
|