FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

GDZIE ZANURKOWAĆ - Nurkowanie rzeczne

ŁukaszOWD - 09-07-2022, 02:34
Temat postu: Nurkowanie rzeczne
Witam. Zastanawiam się nad nurem w jednej z naszych pięknych rzek. Po głowie chodzi mi Krutyń ewentualnie Czarna Hańcza. Nigdy nie miałem okazji zanurzyć się w rzece i stąd moja ciekawość, jak podejść do tego tematu. Może ktoś był by chętny, razem wiadomo raźniej.
martin - 11-07-2022, 11:10

Ten typ nurkowania planujesz na dwa samochody - jeden zostaje tam gdzie wchodzisz do wody, drugi w miejscu wyjscia.

Cala reszta jest planowana jak w nurkowaniach dryftowych z niewielka glebokoscia zanurzenia.

nowy - 11-07-2022, 12:29

ŁukaszOWD napisał/a:
wentualnie Czarna Hańcza. Nigdy nie miałem okazji zanurzyć się w rzece i stąd moja ciekawość, jak podejść do tego tematu.

Moi znajomi regularnie organizują spływy nurkowe Czarną Hańczą, sam też sporo tam pływałem, jak masz jakieś pytania dawaj pytania albo priv.

Niewielka głębokość jeżeli chodzi rzeki to reguła a samochód często wystarczy jeden, tylko (zaufany) kierowca nie nurek ;)

ŁukaszOWD - 13-07-2022, 10:44

Super sprawa! Zawsze chciałem spróbować tej aktywności, jednak nikt z moich znajomych nie nurkuje 😒 i tu jest problem
nowy - 14-07-2022, 11:33

Śmiało wbijaj z pytaniami na priv albo na JagnaBlue ponieważ w tej sprawie problemów nie ma ;)
Fiktor - 15-07-2022, 09:23

https://youtu.be/j0EqlwpzUrU
ABC wystarczy, w pełnym sprzęcie tylko będziesz rośliny rwał.