| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM OGÓLNE - Nurkowanie bez strachu - książka
Endrju64 - 24-08-2022, 07:02 Temat postu: Nurkowanie bez strachu - książka Cześć,
Przeglądając forum widziałem gdzieś że polecana była książka Nurkowanie bez strachu Moniki Rachimi. Podobno zawierała przydatne ćwiczenia i pomysły na poprawienie techniki nurkowanie a w szczególności zarządzania powietrzem (z czym ciągle walczę).
Może źle szukałem ale chyba w internetowych księgarniach już nie jest dostępna. Jest jakaś możliwość jeszcze kupna tej pozycji albo jeszcze lepiej ściągnięcia.
A tak w ogóle to czy uważacie że ta książka jest warta zachodu. Może od tego musiałbym zacząć...
pozdrawiam
angelares - 24-08-2022, 16:08
Zobacz sobie filmy na yt DAN polska - ostatni film o automatach lub inne o trymie, do tego InnerSpace Explorers wskaże ci drogę. Jak masz możliwość to się rozejrzyj za ekipą GUE - jeśli chodzi o technikę warto się od nich uczyć. Powo!
gienas - 25-08-2022, 21:01
Zacznij nurkować z kimś kto Ci pomoże i teoretycznie i praktycznie.
Książka pod wodą Ci nie pomoże...
Endrju64 - 26-08-2022, 09:44
Nurkuje już z różnymi instruktorami ale i tak chcę poszerzać wiedzę z innych źródeł.
TomM - 28-08-2022, 09:36 Temat postu: Re: Nurkowanie bez strachu - książka
| Endrju64 napisał/a: | | polecana była książka Nurkowanie bez strachu Moniki Rachimi. |
Rahimi. Ta książeczka została wydana w roku 2002 (Alma-Press), nakład jest wyczerpany. Czytałem to z dwadzieścia lat temu, mam na półce. Dla mnie nie jest warta "zachodu".
Endrju64 - 28-08-2022, 14:34
Widzę że książka nie zrobiła na nikim wielkiego wrażenia to chyba zamkniemy temat
W każdy razie dzięki za wszystkie reakcje
pozdrawiam
Tomek7G - 28-06-2024, 10:16
Ksiażka jest rzeczywiście trudno dostępna, ale warto sprawdzić antykwariaty. Uważam, że jest warta zachodu, zwłaszcza jeśli chcesz poprawić zarządzanie powietrzem podczas nurkowania.
DarekS - 29-06-2024, 22:02
Nie ma tego gdzieś w pdf?
Endrju64 - 25-07-2024, 09:00
o, widzę że temat się odgrzał po 2 latach
do ściągnięcia w .pdf też szukałem ale bez wiekszych rezultatów
Co prawda mój SAC spadł już do 14-15 ale nie zaszkodziłoby taka książeczke poczytać.
Szczególnie jak czytam że opinie co do "warta zachodu" są bardzo podzielone
|
|