| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - Kurs PADI EFR a student medycyny
Wojo - 11-01-2023, 14:49 Temat postu: Kurs PADI EFR a student medycyny Cześć wszystkim
Jestem w trakcje robienia kursu Rescue Diver jedyne czego brakuje mi do jego zaliczenia to kurs PADI EFR. Na codzień studiuje medycynę i jestem na 4 roku wiec rzeczy zawarte w materiale na wspomniany kurs przerabiałem już niejednokrotnie, problem w tym że nie na jednych konkretnym przedmiocie a na kilku różnych na różnych latach edukacji.
Stąd moje pytanie czy ktoś miał może podobną sytuacje czy PADI wymaga od studentów kierunków medycznych tego kursu czy wystarczy jakieś (a jak tak to jakie) zaświadczenie z uczelni?
Z góry dzięki za pomoc 😀
Bąbel - 11-01-2023, 16:31
Boisz się, że nie zaliczysz?
Wojo - 11-01-2023, 16:36
O to się nie martwię ale przy obecnych cenach wolę dołożyć te pieniądze do sprzętu albo na jakiś wyjazd 😉
TomM - 11-01-2023, 17:25 Temat postu: Re: Kurs PADI EFR a student medycyny
| Wojo napisał/a: | | czy PADI wymaga od studentów kierunków medycznych |
Musisz zapytać certyfikującego Cię instruktora PADI. Formalnie nie musi to być PADI EFR, wystarczy certyfikat kursu Pomocy Przedmedycznej lub Kwalifikowanej nie starszy niż 2 lata. Na uczelni nikt ci nie wyda takiego certyfikatu, chyba, że uczelnia akurat takie kursy prowadzi lub któryś z anestezjologów, wtedy sie pewnie dogadasz.
Formalnie certyfikat musi być, czy student medycyny, czy lekarz, czy Kierownik Katedry Anestezjologii i Intensywnej Terapii
Niektóre szpitale organizuja dla personelu (nieodpłatne) kursy Pierwszej Pomocy z certyfikatem - ostatecznie decyzja do tego, kto wystawi ci PICa.
|
|