| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
JESTEM POCZĄTKUJĄCY - Suchy skafander - snorkelling jesienią i zimą
Amator303 - 17-08-2023, 01:23 Temat postu: Suchy skafander - snorkelling jesienią i zimą Witam.
Sezon letni niedługo się kończy.
Chciałbym pływać z maską i fajką również jesienią i zimą.
Jaki skafander polecacie?
Dzięki
Fiktor - 18-08-2023, 10:28
W suchym? To chyba się nie sprawdzi, ale gdybym miał wybierać, to po prostu używałbym tego, który mam do nurkowań z butlą.
DarekS - 18-08-2023, 11:00
Kup piankę 7+7 i będzie OK, do tego skarpety neoprenowe, oczywiście łącznie z butami
Bąbel - 18-08-2023, 12:53
Pianka typu open cell.
Amator303 - 08-09-2023, 22:19
| DarekS napisał/a: | Kup piankę 7+7 i będzie OK, do tego skarpety neoprenowe, oczywiście łącznie z butami |
Witam.
Dzięki za odpowiedzi.
Zastanawiam się nad zakupem jednej z tych dwóch pianek:
1. BARE Revel 7mm (około 1600zł)
2. Henderson Thermoprene Man 7 mm (około 800zł)
Za miesiąc lub dwa chciałbym dokupić do tego ocieplacz 7mm (jeżeli sport mi się nie znudzi).
Czy moglibyście poradzić którą piankę wybrać?
dzięki
Bąbel - 08-09-2023, 23:31
Generalnie jestem nurkiem, ale do pływania bez butli używam tylkoi wyłącznie pianek open cell. Przy ubieraniu oczywiście jest problem, ale potem zalewasz się ciepłą wodą np. z termosu wchodzisz i jest ok Nie słuchaj tych którzy tylko nurkują z butlą. Ja trochę czasu spędziłem na polowaniach z kuszą (legalnie) i wiem co piszę.
Amator303 - 09-09-2023, 08:16
| Bąbel napisał/a: | | Generalnie jestem nurkiem, ale do pływania bez butli używam tylkoi wyłącznie pianek open cell. Przy ubieraniu oczywiście jest problem, ale potem zalewasz się ciepłą wodą np. z termosu wchodzisz i jest ok Nie słuchaj tych którzy tylko nurkują z butlą. Ja trochę czasu spędziłem na polowaniach z kuszą (legalnie) i wiem co piszę. |
Gdy zaoszczędzę większą sumę kasy , będę robił kurs i kupował sprzęt , butle itd
|
|