FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

HYDE PARK - Lista Trójki

Marta_W - 22-10-2004, 20:10
Temat postu: Lista Trójki
Cześć!
Tak sobie siedzę, piszę pracę i słucham Listy w "Trójce"... i zastanawiam się, ilu Forumowiczów robi to samo :)
Pozdrowienia dla wszystkich nurkujących wielbicieli Marka Niedźwiedzkiego

Piotr - Malediwy - 22-10-2004, 20:17

Ja raczej nie słucham radia. Mam taką kolekcję płyt, że wciąż nie nadążam ich zmieniać. Ale na słowo Niedźwiecki przypomniały mi się dawne lata kiedy czekało się na jakieś dobre przeboje żeby nagrać je na szpuli :lol:
Marta_W - 22-10-2004, 21:23

Ja nagrywałam na kasetowy, ale taki fajny, jak szafa :)
nie wyobrażam sobie piątku bez Listy (osładza życie)
pozdrawiam,

Piotr - Malediwy - 23-10-2004, 11:05

A może wartałoby posłuchać w przyszły piątek tej listy... :dj:
Marta_W - 23-10-2004, 19:53

:)
pozdrawiam

yvette - 23-10-2004, 22:13

ja tam slucham eski wlasnie...;] czasem radiostacja...ale najczesciej cd ;]
Sonny - 26-10-2004, 11:25

RMF FM jest the best...
nseal - 26-10-2004, 11:31

Sonny napisał/a:
RMF FM jest the best...

yvette napisał/a:
ja slucham eski wlasnie...

ech, dzieciaki :)
Marta, PRIII wymiata, a raczej wymiatał... po zmianie charakteru to już nie to. Dla mnie chyba ostatecznie PRIII stracił swój charakter po samobójczej śmierci Beksińskiego. Niemniej to IMO w dalszym ciągu najnormalniejsza w eterze stacja radiowa. W Warszawie słucham jeszcze
radia 94 i radia Mazowsze, bo im się zdarza o metalowe klimaty zahaczyć.

ujacek - 26-10-2004, 15:55
Temat postu: Re: Lista Trójki
Marta_W napisał/a:
Tak sobie siedzę, piszę pracę i słucham Listy w "Trójce"...

He - a ja myślałem, że "trójki" słuchają tylko takie stare klamoty jak ja... ;-)

Misteres - 27-10-2004, 06:19

Tez tak myslalem. :)
Musze sie przyznac, ze pierwsze wydanie listy jakiego wysluchalem mialo numer jakos zaraz po trzydziestce... I nie bylo wazniejszej rzeczy w sobotnie wieczory...
Cale szczescie, ze obecnie mozna sobie posluchac trojki rowniez przez siec :-D . Tak tez wciaz slucham, choc godzina u mnie iscie nieludzka :asthanos: . Druga natura, czy jak?

:wave:

MonikaS - 27-10-2004, 10:07

Cytat:
PRIII wymiata, a raczej wymiatał... po zmianie charakteru to już nie to. ... Niemniej to IMO w dalszym ciągu najnormalniejsza w eterze stacja radiowa.

smutne ale prawdziwe...

a lista ... najlepiej w samochodzie, w porze roku takiej, żeby w godzinach nadawania było juz ciemno za oknem :cool:

Monika

Kriss - 27-10-2004, 10:15

Cytat:
lista ... najlepiej w samochodzie, w porze roku takiej, żeby w godzinach nadawania było juz ciemno za oknem

Ciemno to przyjemno :-)

Słucham głównie w samochodzie - ostatnio głównie Radia Maryja - ktoś mi antenę złamał , a powyższe radyjko i bez anteny słychać jak diabli - upss .

Pzdr- Kriss

maczaty - 27-10-2004, 10:41

Kriss napisał/a:
Słucham głównie w samochodzie - ostatnio głównie Radia Maryja

Ja też... Zwłaszcza gdy mnie dopadają wyrzuty sumienia, że jak ten syn marnowytrawny wymiksowałem się z [patos]wiary ojców[/patos]... Ale wystarczy, że przez 10 min. posłucham rodzimych filozofów nurtu Dżucze i smutek przechodzi jak ręką odjął :22:

Marta_W - 27-10-2004, 13:26

Miło mi, że aż tyle odpowiedzi na moje nostalgiczne zapytanko... Można by długo rozmawiać, które radio jest najlepsze, a końcu wszyscy wiemy, że de gustibus... Ale jest smutną prawdą to, że jedyną rzeczą, jakiej jeszcze można w Trójce słuchać, jest właśnie Lista. I też jej słuchałam przez sieć, będąc daleko. Zawsze coś :) . Pozdrowienia dla wszystkich, bez względu na to, czego słuchają
maczaty - 27-10-2004, 13:37

Marta_W napisał/a:
Ale jest smutną prawdą to, że jedyną rzeczą, jakiej jeszcze można w Trójce słuchać, jest właśnie Lista.

Syćko prowda... Mam alergię na Strzyczkowskiego - nie przypadkiem Cejrowski napisał kiedyś o nim, że bawi się ptaszkiem swojego głosu. :20:

Choć z drugiej strony to właśnie w Trójce po raz pierwszy usłyszałem "Białego misia" w nowym aranżu, nb wyjeżdżając z wiadomego Bachorka ;-) po spotkaniu FN.

:balloon:

nseal - 27-10-2004, 13:58

maczaty napisał/a:
Mam alergię na Strzyczkowskiego - nie przypadkiem Cejrowski napisał kiedyś o nim, że bawi się ptaszkiem swojego głosu.

Ja słyszałem podobną opinię o Kaczkowskim :)
Echh, jak już pisałem: nie ma Tomasza Beksińskiego to i nie za bardzo jest czego słuchać :(
Pozdrawiam

orzech - 27-10-2004, 14:21

maczaty napisał/a:

Syćko prowda... Mam alergię na Strzyczkowskiego - nie przypadkiem Cejrowski napisał kiedyś o nim, że bawi się ptaszkiem swojego głosu. :20:

nie syćko, nie syćko...
został przecież jeszcze Zachłanny Pan Mann (prawda że o dziwnych porach), no i młody Pan "Kydgyński". Tego ostatniego można nie uwielbiać, ale trza mu przyznać, że gra uczciwie. Kaczkowski też chyba się jeszcze pokazuje (tylko nie wiem kiedy).
Może jeszcze kilka rodzynków późno w nocy i dla koneserów (np. piątek około północy).

Program dzienny jest nie do strawienia i jak PRIII było ostatnim radiem, gdzie mówią i modulują normalnie, to teraz Trójka stała się siermiężnym eReMeFem byłego bloku wschodniego. Gadka (zarówno technicznie jak i merytorycznie) i muzyka - poniżej krytyki.
Dlatego kupiłem sobie odtwarzacz mp3 do auta i pożeganałem się z ulubioną stacją do czasu aż się jej polepszy (być może na zawsze). :sad:

orzech

maczaty - 27-10-2004, 15:12

maczaty napisał/a:
Mam alergię na Strzyczkowskiego - nie przypadkiem Cejrowski napisał kiedyś o nim, że bawi się ptaszkiem swojego głosu.

nseal napisał/a:
Ja słyszałem podobną opinię o Kaczkowskim :)

Kaczkowskiemu wolno (wysługa lat i kilometrów).

:22:

MonikaS - 27-10-2004, 17:07

Cytat:
Kaczkowskiemu wolno (wysługa lat i kilometrów).

o to, to właśnie... :-D

a Marcina Kydryńskiego uprzejmie proszę oszczędzić choćby ze względu na "smaczki" stingowe...

:)

orzech - 27-10-2004, 21:25

MonikaS napisał/a:

a Marcina Kydryńskiego uprzejmie proszę oszczędzić choćby ze względu na "smaczki" stingowe...

tak. i Patomathenowe
(chociaż kolekcję dziwnych nagrań Stinga ma imponującą)
orzech

Marta_W - 27-10-2004, 22:24

Np. Stinga śpiewającego po niemiecku :) . To miłego słuchania wszystkim
i dobranoc