FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

HYDE PARK - Napisałem książkę

Patryś - 28-11-2004, 19:53
Temat postu: Napisałem książkę
Witam! Może brzmieć to głupio ale... napisałem własną KSIĄŻKĘ!!!

Pierwsze próby pisania powieści robiłem w wieku 6 lat: ale zazwyczaj kończyło się na dziesięciu stronach zeszytowych i to dużym drukiem. Później zapuszczałem się coraz dalej: raz było to dwadzieścia stron, raz trzydzieści, raz, w wieku 7 lat zapisałem trzy zeszyty 16 kartkowe, opowiadające o Polaku-dtektywie ale gdzieś mi zginęły.

Później znów zaczęło się raczkowanie: po jedną, po dwie, trzy-cztery strony i zapomnienie. Aż w wieku 10 lat zapisałem 20 stron komputerowych czcionką dwadzieścia, ale moja siostra (:asthanos:) mi je skasowała.

W końcu na tegorocznych wakacjach przeczytałem komiks autorstwa Edgara B. Jacobsa: Przygody Mortimera i Blake'a: Tajemnica wielkiej piramidy, o poszukiwaniu komory Horusa czyli grobowca Amenhotepa 4 i zrodził się pomysł: tym razem mi się uda. Wróciłem do domu z setkami koncepcji i wybrałem: Będzie to opowidadac o Polaku - Karolu Józefowiczu - weteranie wojennego z walk na pustyni, żyjącego w 1951 roku, który przyjeżdża do Egiptu na zaproszenie swego przyjaciela: Profesora Kasima i razem z nim poszukuje komory. Jednak nie jest sam: okazuje się, że grobowca poszukuje jego przeciwnik z wojny, oficer Luftwaffe Joachim Krupper. I razem z swym służącym - Achmedem oraz z Kasimem przeprowadza śledztwo, podczas którego między innymi prawie ginie w płomieniach oraz dowiaduje się że jego przeciwnik przemyca inne rzeczy dzięki akredytacji dyplomatycznej od ZSRR, dzięki której nikt nie sprawdza jego bagaży...

ogólnie książka ma 51 stron A4 pisanymi czcionką 12 więc książkowych wyjdzie około 100. Poza tym mam 12 rozdziałów plus Epilog.

No więc jutro wysyłam ją do Ambera i jeśli nie będą uważali że to straszna chała (na co prawdopodobność wynosi 99,9%) może już niedługo będzie w sprzedaży...

Miłosz - 28-11-2004, 22:02

Raczej spróbuj tych wydawnictw, których adresy zamieszczam poniżej:
www.fabryka.pl
www.runa.pl

Obie zajmują się publikacją rodzimych autorów, nawet debiutantów. Na Amber bym nie liczył, ponieważ oni się tym raczej nie zajmują.

Życzę powodzenia!
Nishi

Patryś - 01-12-2004, 19:36

Wlaśnie przedwczoraj wyslalem ją mailem do fabryki. Poinformuję jak będzie odpowiedź