| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FOTOGRAFIA I FILM - Tylko dla osób z mocnymi nerwami !
Tomasz-Szeryf - 06-01-2005, 16:14 Temat postu: Tylko dla osób z mocnymi nerwami ! Znalazłem ten link po drodze na łączach - zdjęcia to zlepek pewnie kilku wypraw nurkowych. Ostatnie jednak to efekty bliskich spotkań z rekinami - zdjęcia bardzo realistyczne - uszkodzenia ciał, amputacje kończyn- dlatego osoby wrażliwe oraz dzieci prosze o pominięcie tej strony!!!! - to też jest rzeczywistośc naszego hobby !
http://www.rescuediver.org/gallery2/
Mania - 06-01-2005, 17:05
Ale zestawienie zdjec na stronie interesujace - z jednej strony dosc makabryczne zdjecia a tuz obok laski prezace sie w bikinii....
Ciekawe.
Mania
WolfEeel - 06-01-2005, 18:51
Hmmmm....a może to te laski tak kogoś pogryzły?
maczaty - 07-01-2005, 09:56
| Cytat: | | Ale zestawienie zdjec na stronie interesujace - z jednej strony dosc makabryczne zdjecia a tuz obok laski prezace sie w bikinii.... |
Laski pewnikiem występują jako memento, a zdekompletowane zewłoki jako mori
A swoją drogą to kruchutka ta nasza rasa...
kjar - 07-01-2005, 12:55
| Mania napisał/a: | Ale zestawienie zdjec na stronie interesujace - z jednej strony dosc makabryczne zdjecia a tuz obok laski prezace sie w bikinii....
Ciekawe.
Mania |
Chodzi o ciało - jako takie.
maczaty - 07-01-2005, 15:01
i ciałość ciała
urwis - 07-01-2005, 18:35
A może jest to przed i po spotkaniu z rekinem?????
Chopin - 07-01-2005, 19:00
dla mnie autorem tej galerii jest ktoś niestabilny psychicznie... jak można pokazwać takie gorące laski, a potem kawałki kończyn...
bann - 07-01-2005, 20:52
tak wogole, to te zdjecia pochodza z ksiazki "rekiny: mity i fakty" X.Maniguet, przynajmniej czesciowo...,
a ich tematyka... coz, nie da sie zrobic omlety, nie rozbijajac jajek
agrest - 12-01-2005, 16:41
Ale skad pewnosc ze to ofiary rekinow??? A moze to byl krokodyl I czy wszystkie ofiary byly nurkami... wydaje mi sie ze to raczej surferzy ... I to jest moja wersji i jej sie bede trzymal
Romulus - 12-01-2005, 21:03
Myślę , że wersja agresta jest najlepsza. To napewno byli surferzy.
A tak wógóle, to nie pokazujcie tego nowicjuszom.
Andrzej Sawicki - 13-01-2005, 08:42 Temat postu: dlaczego nie nowicjuszom uwazam że takie fotki jak i inne ostrzeżenia powinny być pokazywane nowicjuszom, nie tylko nurkom próbujacym zwiedzić nieznane wody, ale tak jak i to bywa z młodymi kierowcami którzy nigdy nie widzieli ofiar wypadków drogowych. Strach chocby przez wizualizacje skutków jest najleprzym nauczycielem.
pozdrówka
agrest - 13-01-2005, 18:18
Nie zgodze sie z Toba.
Co innego zdjecie z wypadku drogowego a co innego pokazywanie szkieletu w botkach. Jak to ma niby pomoc nowicjuszom w uniknieciu takiego zdarzenia w przyszlosci??? Co takiego potrafia "nienowicjusze" co pozwala im uniknac takich przygod??? Chyba nie sadzisz ze ci ktorych szczatkim pokazuja zdjecia, jakos specjalnie prowokowali rekiny... Ja uwazam ze nie mamy na to wplywu. Ciekawe czy sa gdzies jakies statystyki o atakach rekinow? Tylko ze wedlug statystyki to idac z psem na spacer kazdy ma po trzy nogi ...
|
|