| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - Nowa, polska wersja podręcznika OWD PADI
Dorota i Wojtek - 20-01-2005, 14:18 Temat postu: Nowa, polska wersja podręcznika OWD PADI Jest już w sprzedaży nowy podręcznik OWD.
Jeżeli ktoś wie jak wyglądał i co zawierał oryginalny podręcznik w wersji angielskiej - to właśnie ukazała się jego polska wersja - naszym zdaniem zdecydowanie lepsza pozycja od poprzedniej "niebieskiej" książki.
Sporo kolorowych zdjęć i rysunków, zdecydowanie "nowsze" opracowanie pod wzgledem merytorycznym. Znajdziemy w nim wiele infrmacji, których nie było w starym podręczniku.
Przygotowanie do kursu podstawowego jest naszym zdaniem pełniejsze przy wykorzystaniu
nowego podręcznika.
Już niedługo będzie dostępna po polsku "instrukcja obsługi" RDP, oraz sama tabela...
Mania - 20-01-2005, 16:52
Znaczy, ze Dorota ma teraz wreszcie wiecej czasu?
Mania
NURTUR - 20-01-2005, 22:24
Bardzo dobrze, bo faktycznie było to wydanie trochę archaiczne.
Kursanci zapewne będą chętniej zaglądać do kolorowego wydania.
W połączeniu z dostępnym już zdabingowanym DVD na OWD robi się z tego bardzo
fajny materiał do szkoleń.
Tommy222 - 26-01-2005, 21:56
Sugerowana cena detaliczna to 189 zł... Ale w necie można znaleść taniej
Dorota i Wojtek - 09-03-2005, 13:53
Trochę zaspaliśmy z tym tematem...
| Tommy222 napisał/a: | | Sugerowana cena... |
Ciekawi nas kto sugerruje ceny?
Podręcznik w Warszawie kosztuje w detalu 139pln, W Bytomiu 130,5pln.
Zaciekawił nas fakt, że niektórzy sprzedawcy pytali czy chcemy też tabelę...
Podręcznik w oryginalnym zestawie zawiera:
-książkę
-tabelę RDP
-instrukcję obsługi tabeli w formie dodatkowej książeczki
W podanej wyżej cenie można dostać komplet i należy zawsze pytać o komplet.
Dodatkową informacją może być fakt, że już bardzo niedługo (kto wie może od targów WiW) tabela bedzie dostępna w języku polskim, podobnie jak dodatkowa instrukcja do tabeli.
stiwi - 30-04-2005, 15:17
| Tommy222 napisał/a: | | Sugerowana cena detaliczna to 189 zł... Ale w necie można znaleść taniej |
A gdzie w necie można go znaleźć? Przeszukałem allegro oraz kilka stron i nic...
Sebastian.
Tommy222 - 01-05-2005, 10:02
Widziałem właśnie w allegro jakiś czas temu tak z 2 misiące może znowu ktoś wystawi.
stiwi - 14-05-2005, 21:39
Jakiś update w sprawie podręcznika? Na allegro niestety nikt nie wystawia. Gdzie w Wawie mogę nabyć taki podręcznik?
Tutaj niby jest podręcznik PADI OWD do nabycia, ale zdjęcie przedstawia okładkę starego, więc lepiej nie ryzykować
Pozdrawiam,
Sebastian.
[ Dodano: 08-06-2005, 02:08 ]
Udało mi się właśnie nabyć tą książkę w centrum nurkowym Neptun na Namysłowskiej 8 w Wawie, kompletny koszt książka + RDP + instrukcja obsługi 150pln. Co ciekawe też długo czekali na zamówienie, jeszcze w ubiegłym tygodniu nie było.
[ Dodano: 09-06-2005, 00:41 ]
Zastanawia mnie dlaczego są takie błędy w nowym wydaniu? Ja rozumiem, że zdarzały się błędy stylistyczne, czy błędy w odpowiedziach w starym wydaniu, ale w nowym zjadanie liter, błędy w odpowiedziach w quizach wprawdzie rzadkie, ale są, a chyba być nie powinno. Czy nikt tego nie sprawdza przed oddaniem do druku?
Już pomijając zjadanie liter, czy czasem występujące błędy stylistyczne, jednak wg quizu ze strony 77 "przedmioty widziane pod wodą są powiększone o 33%" mimo, że na stronie obok (s. 76) ewidentnie piszą, że 25%... Może się czepiam, ale jak ktoś "zielony" ma wtedy rozstrzygnąć prawidłowość i ustalenie w którym miejscu jest błąd?
Pozdrawiam,
Sebastian.
|
|