FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

CMAS/PADI/SSI/... - Nowa strona internetowa Hoghartian!!!!!!

Mania - 25-01-2005, 10:07
Temat postu: Nowa strona internetowa Hoghartian!!!!!!
Warto poczytac - dla zwolennikow i przeciwnikow (przynajmniej beda wiedzieli dokladnie z czym sie nie zgadzac :mrgreen: ) Hogarthian i DIR....

http://www.hogarthian.pl/

Mania

MTBiker - 25-01-2005, 10:59

Na razie jest niewiele ale czekamy czekamy

Pozdrawiam Ojca Zalozyciela :roll: i przyganietych :lol:
Luc

Art - 25-01-2005, 11:45

od wczoraj na tej stronie się wiele zmieniło!

- chyba na lepsze bo tekst jest w końcu przeredagowany i nie ma tam już tej częście do której się chciałem przyczepić (hihi) więc czekam z niecierpliwością na dalszy rozwój strony.

Pozdrawiam

zabierek - 25-01-2005, 11:59

Strona sie dopiero robi, potrwa to troche.
Art - 25-01-2005, 12:00

a jednak znalazłem :)

Pamiętam jak na warsztatach rozmawialiśmy o prawidłowym wyważeniu - wtedy troszkę naśmiewał się z ludzi który myślą o zrzuceniu kanistra lampy HID (która kosztuje "parę" $) i że to raczej kiepski pomysł i nie należy wcale o tym myśleć tylko pilnować prawidłowego wyważenia a tutaj czytamy:

"Nurek DIR stosuje lampę z pojemnikiem mocowanym na pasie brzusznym. Ciężar takiego pojemnika w wodzie to około 2 do 3 kg, więc zrzucenie tego elementu wyposażenia jest wystarczające dla uzyskania dodatniej pływalności."

Więc jak to w końcu jest??? :22:

zabierek - 25-01-2005, 12:06

to sa teksty ktore publikowalem w nurkowaniu w 2002. Beda wogole pozmieniane, zaktualizowane itd. Czlowiek sie uczy przez cale zycie :)
Art - 25-01-2005, 12:23

zabierek napisał/a:
to sa teksty ktore publikowalem w nurkowaniu w 2002. Beda wogole pozmieniane, zaktualizowane itd. Czlowiek sie uczy przez cale zycie :)

:)

Jeśli stronka będzie się rozwijała w takim tempie to będzie to niezłe kompedium wiedzy!

Życzę powodzenia Tomek!

Będę śledził (już niekoniecznie w celu odnalezienia "czegoś nie tak")

Beny - 25-01-2005, 13:15

Cytat:
przynajmniej beda wiedzieli dokladnie

teraz wiem dokladnie :)

Podziekowania dla "Hogarthian" za stworzenie stronki.

Pozdrawiam. Beny

martin - 25-01-2005, 13:16

Art napisał/a:
"Nurek DIR stosuje lampę z pojemnikiem mocowanym na pasie brzusznym. Ciężar takiego pojemnika w wodzie to około 2 do 3 kg, więc zrzucenie tego elementu wyposażenia jest wystarczające dla uzyskania dodatniej pływalności."

2 do 3 kg bez najmniejszego problemu mozesz wyrownac plucami.

Art - 25-01-2005, 14:47

martin napisał/a:
Art napisał/a:

2 do 3 kg bez najmniejszego problemu mozesz wyrownac plucami.

Martin to był cytat a nie moje pytanie...

TECHNISUB - 25-01-2005, 15:02

no i się doczekałem :mrgreen:
Marek Macner - 25-01-2005, 15:23

Witam,

nie żebym się czepiał - ale dlaczego Hogarthian a nie po prostu DIR. Przecież wszystkie opisy podkreślają słowo DIR a nie Hogarthian.
A tak poza tym - nawet w mateczniku czyli na stronach GUE - nie odważyli się napisać że jedynie Halcyon spełnia wymagania... (a Dive Rite -to tak od "bidy")...

PS. a IANTD już be...?

zabierek - 25-01-2005, 15:29

Jak powiedzialem, to sa teksty z nurkowania. Bedz przeredagowane, zmienione i uzupelnione.
Hogarthian, bo my jestesmy Hogarthian.

Jak przeczytasz dokladniej, to tam nic takiego napisane nie ma.

Marek Macner - 25-01-2005, 15:30

:-D

OK - "pokój między ludźmi"...
Fajnie jest, że w końcu coś się dzieje i nurkowanie nie ogranicza się do tematów "plastikowych raf".

zabierek - 25-01-2005, 15:40

U mnie sie dzieje tyle samo od zawsze :)
martin - 25-01-2005, 17:02

Art napisał/a:
Martin to był cytat a nie moje pytanie...

To nie byla odpowiedz tylko jm0,02$

:muu: