| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - Nowa strona internetowa Hoghartian!!!!!!
Mania - 25-01-2005, 10:07 Temat postu: Nowa strona internetowa Hoghartian!!!!!! Warto poczytac - dla zwolennikow i przeciwnikow (przynajmniej beda wiedzieli dokladnie z czym sie nie zgadzac ) Hogarthian i DIR....
http://www.hogarthian.pl/
Mania
MTBiker - 25-01-2005, 10:59
Na razie jest niewiele ale czekamy czekamy
Pozdrawiam Ojca Zalozyciela i przyganietych
Luc
Art - 25-01-2005, 11:45
od wczoraj na tej stronie się wiele zmieniło!
- chyba na lepsze bo tekst jest w końcu przeredagowany i nie ma tam już tej częście do której się chciałem przyczepić (hihi) więc czekam z niecierpliwością na dalszy rozwój strony.
Pozdrawiam
zabierek - 25-01-2005, 11:59
Strona sie dopiero robi, potrwa to troche.
Art - 25-01-2005, 12:00
a jednak znalazłem
Pamiętam jak na warsztatach rozmawialiśmy o prawidłowym wyważeniu - wtedy troszkę naśmiewał się z ludzi który myślą o zrzuceniu kanistra lampy HID (która kosztuje "parę" $) i że to raczej kiepski pomysł i nie należy wcale o tym myśleć tylko pilnować prawidłowego wyważenia a tutaj czytamy:
"Nurek DIR stosuje lampę z pojemnikiem mocowanym na pasie brzusznym. Ciężar takiego pojemnika w wodzie to około 2 do 3 kg, więc zrzucenie tego elementu wyposażenia jest wystarczające dla uzyskania dodatniej pływalności."
Więc jak to w końcu jest???
zabierek - 25-01-2005, 12:06
to sa teksty ktore publikowalem w nurkowaniu w 2002. Beda wogole pozmieniane, zaktualizowane itd. Czlowiek sie uczy przez cale zycie
Art - 25-01-2005, 12:23
| zabierek napisał/a: | to sa teksty ktore publikowalem w nurkowaniu w 2002. Beda wogole pozmieniane, zaktualizowane itd. Czlowiek sie uczy przez cale zycie |
Jeśli stronka będzie się rozwijała w takim tempie to będzie to niezłe kompedium wiedzy!
Życzę powodzenia Tomek!
Będę śledził (już niekoniecznie w celu odnalezienia "czegoś nie tak")
Beny - 25-01-2005, 13:15
| Cytat: | | przynajmniej beda wiedzieli dokladnie |
teraz wiem dokladnie
Podziekowania dla "Hogarthian" za stworzenie stronki.
Pozdrawiam. Beny
martin - 25-01-2005, 13:16
| Art napisał/a: | "Nurek DIR stosuje lampę z pojemnikiem mocowanym na pasie brzusznym. Ciężar takiego pojemnika w wodzie to około 2 do 3 kg, więc zrzucenie tego elementu wyposażenia jest wystarczające dla uzyskania dodatniej pływalności."
|
2 do 3 kg bez najmniejszego problemu mozesz wyrownac plucami.
Art - 25-01-2005, 14:47
| martin napisał/a: | | Art napisał/a: | "Nurek DIR stosuje lampę z pojemnikiem mocowanym na pasie brzusznym. Ciężar takiego pojemnika w wodzie to około 2 do 3 kg, więc zrzucenie tego elementu wyposażenia jest wystarczające dla uzyskania dodatniej pływalności."
|
2 do 3 kg bez najmniejszego problemu mozesz wyrownac plucami. |
Martin to był cytat a nie moje pytanie...
TECHNISUB - 25-01-2005, 15:02
no i się doczekałem
Marek Macner - 25-01-2005, 15:23
Witam,
nie żebym się czepiał - ale dlaczego Hogarthian a nie po prostu DIR. Przecież wszystkie opisy podkreślają słowo DIR a nie Hogarthian.
A tak poza tym - nawet w mateczniku czyli na stronach GUE - nie odważyli się napisać że jedynie Halcyon spełnia wymagania... (a Dive Rite -to tak od "bidy")...
PS. a IANTD już be...?
zabierek - 25-01-2005, 15:29
Jak powiedzialem, to sa teksty z nurkowania. Bedz przeredagowane, zmienione i uzupelnione.
Hogarthian, bo my jestesmy Hogarthian.
Jak przeczytasz dokladniej, to tam nic takiego napisane nie ma.
Marek Macner - 25-01-2005, 15:30
OK - "pokój między ludźmi"...
Fajnie jest, że w końcu coś się dzieje i nurkowanie nie ogranicza się do tematów "plastikowych raf".
zabierek - 25-01-2005, 15:40
U mnie sie dzieje tyle samo od zawsze
martin - 25-01-2005, 17:02
| Art napisał/a: | | Martin to był cytat a nie moje pytanie... |
To nie byla odpowiedz tylko jm0,02$
|
|