FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

HYDE PARK - my friend...

Kuba - 27-01-2005, 08:40
Temat postu: my friend...
wiecie, od ponad roku nie bylem w Egiptowie (straszne) ale przed chwila czytajac opowiadanie Ediego Pyrka o podrozy do Indii, miejscowych Shadi, guru i jakos, zupelnie nie rozumiem czemu, nagle Egipt stanal przed moimi oczami
zreszta sami przeczytajcie ten fragment...

- To which country do you belong from sir?
Mały ryksiarz ubrany jedynie w szary od brudu sarong i koszulę w kolorze uryny patrzył na mnie na dworcu w Poonie.
- Poland.
- O, very beautiful, I know Poland in America, very rich, highly development... you want riksha? You want go Osho? Very cheap, you my friend sir. I love Poland. Kiwnąłem głową, "chciałem Osho", a poza tym chłopak był jednym z pierwszych ryksiarzy w Indiach, który wiedział gdzie jest Polska i co najważniejsze, nie tylko kochał mój kraj, ale także był moim przyjacielem. Najpierw jednak chciałem do hotelu.

pozdrowionka
Kuba

alzoletta - 27-01-2005, 08:54

Rzeczywiście straszne, że nie byłeś w Egipcie od ponad roku. Ja się zastanawiam jak tu na tydzień w Polskie góry na narty pojechać ...
Przemek - 27-01-2005, 12:52

Hmm kuba rozumieem cie, mi już też rok minął i zauważam postępujące objawy:D
A historyjka.... ech norma;]

Chopin - 27-01-2005, 14:28

alzoletta napisał/a:
Rzeczywiście straszne, że nie byłeś w Egipcie od ponad roku. Ja się zastanawiam jak tu na tydzień w Polskie góry na narty pojechać ...

jak? - to proste wchodzisz na www.limba.sk rezerwujesz chatkę i jedziesz - w czym problem>??? :lol:

Mania - 27-01-2005, 14:39

Albo ja mam dzis kaca (OK, mam - ale to wina Trembowelskiego) albo swiat zwariowal. alzoletta chce jechac na narty w polskie gory, wiec Chopin jej proponuje zarezerwowanie sobie chatki na Slowacji???
To oni juz sa Polska?????? Od kiedy?
Znowu cos przegapilam.
Mania

Chopin - 27-01-2005, 15:08

no tak... ale przecież Słowacja leży po drugiej stronie granicy -prawda - więc o so chodzi...? hiihihihi - spokojnie Maniuś lecz kaca i się nie przejmuj - naprawę myślisz, żebyśmy zaaneksowali Słowację bez twojej kontrasygnaty?
alzoletta - 31-01-2005, 18:54

Cóż, gdyby to był mój wybór to chciałabym pojechać nawet w Alpy. Jednak - uczelnia robi tylko wyjazdy do Szklarskiej, poza tym - na tydzień przed wyjazdem jeszcze nie wiem, czy wyjadę, bo sesja to sesja, albo się uda albo nie i wtedy trzeba zostać na poprawkowej. Rezerwacja więc odpada, a poza tym w schroniskach jest tanio - 300 zł za tydzień z pełnym wyżywieniem ... Do Czech co najwyżej na zawody, ale dopiero w marcu :(
Przemek - 31-01-2005, 22:58

Yeee pozdrowienia dla sesjowiczów, ja też siedze i się zastanawiam co z ta sesją:DDDDDD
Chopin - 01-02-2005, 12:19

ty się nie zastanawiaj tylko się ucz! heheeheh!