| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HYDE PARK - Kabhi Khushi Kabhie Gham
Sonny - 29-01-2005, 20:51 Temat postu: Kabhi Khushi Kabhie Gham No wlasnie komu film przypadl do gustu ??
Ja codziennie ogladam moje dwie ulubione sceny.. a sam film wg. mnie jest fantastyczny
Karolina - 29-01-2005, 21:31
Popieram. Film jest świetny. No i te kolory... niesamowicie poprawia nastrój.
Muzyka też jest rewelacyjna.
Sonny - 29-01-2005, 21:53
| Cytat: | No i te kolory... niesamowicie poprawia nastrój.
Muzyka też jest rewelacyjna. |
Zgadzam sie...i cala kultura Indyjska ukazana w tym filmie...normlanie nasza europejska wypada jakos blado...Chociazby ich storje..sa nie samowite...te kolory, wykonanie...po prostu dech zapiera...
Karolina - 29-01-2005, 22:07
| Sonny napisał/a: | | i cala kultura Indyjska ukazana w tym filmie...normlanie nasza europejska wypada jakos blado... |
To chyba dlatego, że nasza własna kultura wydaje się nam straszliwie zaściankowa, z drugiej strony, proste gesty, które u nas nic nie znaczą, tam nabierają szczególnego znaczenia. No i nie nauczyliśmy się jeszcze takiego "dystansu" do naszych zachodnich sąsiadów
stachu - 01-02-2005, 19:17
karolina nasza kulture sami tworzymy jest taka jak zycie imy sami a to nie jest zasciankowe ,pozdrawiam
Karolina - 01-02-2005, 19:36
Ależ ja nie twierdze, że nasza kultura jest zaściankowa.
Ona nam się czasami taka wydaje ( może nie napisałam tego jasno). Nie mówie, że wszyscy tak mają, ale tak to jest pokazywane w naszych filmach. Rzadko kiedy można trafić jakiś który pokazywałby, że jesteśmy lepsi od Amerykanów, czy Brytyjczyków i to nie tyle złośliwie, ale poprostu przez podkreślenie wartości własnej kultury
nuras5 - 02-02-2005, 08:45
| Cytat: | | że jesteśmy lepsi od Amerykanów, czy Brytyjczyków |
A mnie ciekawi- dlaczego chcesz wartościować kultury, która lepsza, która gorsza?
I jakie kryterium wartości przyjmujesz?
Karolina - 02-02-2005, 08:54
Wcale nie chce wartościować kultur. I nie uważam, że któraś jest lepsza, a inne gorsze...
W związku z czym kryterium brak.
Chodzi mi raczej o to, żeby pokazać, że nie mamy kompleksów w stosunku do innych i że to co robimy nie jest tylko małpowaniem ich zachowań, ale jest przemyślane i odpowiadające naszym warunkom.
Tak samo jest zresztą z nurkowaniem.... tylko tu często mamy na odwrót...
Przemek - 02-02-2005, 13:52
Hmm chyba cie rozumiem karolino :mrgreen
ile mamy filmów które oglada się z przyjemnościa i chętnie ogladamy po kilka razy.. (mis sie nie liczy!! )
Aston - 03-02-2005, 18:11
troche takich filmow by sie znalazlo
pozdrowka
|
|