FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

HYDE PARK - Narty

tsharny - 31-01-2005, 22:55
Temat postu: Narty
Witam,

Jeśli ktoś się wybiera na narty do Zakopca, i nie chce mu się jeździć na Kasprowym (bo za długa kolejka, bądź nieczynne z jakiekoś powodu), lub na Nosalu (bo tam sam lód (oczywiście jak nie jeżdżą ratraki, a to się zdarza często), lub na Szymoszkowej (bo ceny zaporowe) to polecam Małe Ciche.

Przeman, nuras5, bądź inni moderatorzy - nie jest to żadna reklama !!!!! Po prostu teraz byłem tam po raz pierwszy i chciałem się podzielić wrażeniami i polecić go innym.

Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Stok jest ładnie ratrakowany, nie uraczyłem tam lodu, ani muld - jeździłem cały dzień. W miarę łagodny. Długość stoku ok. 1300 metrów. Kanapy 4-osobowe. Przepustowość ok. Byłem tam w ubiegłym tygodniu, jak jeszcze były ferie i stałem najdłużej do wyciagu ok. 4-5 minut. Jeden wjazd kosztuje 4 PLN. Można również wykupić karnet na godziny np. od 9.00-22.00 koszt karnetu wynosi 60 PLN i można jeździć do woli.
podaję stronę: www.skimaleciche.com

Jak znacie jeszcze jakieś ciekawe stoki to podajcie proszę :)

pozdrawiam
tsharny

MikeN - 08-02-2005, 16:41

Witam
Fajne i ciekawe stoki można zobaczyć także w Szczyrku, Wiśle i Ustroniu. W prawdzie w weekendy jest tam sporo osób, ale da się wytrzymać. Ostatnio z żoną jeździmy do Szczyrku - Czyrna. Jest tam kilka tras od "oślej łączki" dla dopiero raczkujących do "czarnej" golgoty dla kamikadze. Najdłuższa zielona ma 6800 metrów i jest spoko. Jeśli chodzi o ceny to całodniowy karnet kosztuje 62zł.

Ja znów się tam wybieram w najbliższy piątek.

pozdrowionka

Piotr - Malediwy - 08-02-2005, 17:16

A mnie najlepiej jeździ się w Krynicy Górskiej na Jaworzynie.
alzoletta - 08-02-2005, 18:25

Cóż, ja właśnie skończyłam sesję, więc mogę się przygotować na sobotni wyjazd. Jak rok temu wybieram się na Halę Szrenicką. Bardzo fajnie mi sie tam jeździ - szczególnie Lolobrygida jest ciekawa. Za to na górze zawsze jest śnieg
tsharny - 08-02-2005, 19:25

MikeN napisał/a:
Fajne i ciekawe stoki można zobaczyć także w Szczyrku

hmm... ja już na szczyrk nie mogę patrzeć, zamiast tam to wole jechać albo na Pilsko (Korbielów) albo na słowację Wielka Racza, Chopok - słowację jak najbardziej polecam ;) warunki dużo lepsze niż u nas. Warto wstać wcześniej i wyjechać np. o 6 rano (ja od siebie z Sosnowca wyjeżdżałem o tej godzinie, to na Wielkiej Raczy byłem ok. 9).
W Jaworzynie Krynickiej jeszcze nie byłem. Jak tylko będę miał okazję to tam zajrzę ;)

pozdrawiam
tsharny

baca - 08-02-2005, 23:11
Temat postu: Re: Narty
tsharny napisał/a:

polecam Małe Ciche....
...Jak znacie jeszcze jakieś ciekawe stoki to podajcie proszę :)

Małe Ciche jest OK ... chociaż może nie wszystkich zadowolić, bo końcówka zbyt płaska ...

Ze swojej strony polecam Białkę Tatrzańską , Kluszkowce i Niedzica - Polana Sosny . Nieźle w tym roku wygląda Palenica w Szczawnicy. Polecam także Babia Górę i stację narciarską Mosorny Groń. Nie sposób pominąć Jaworzynę Krynicką
Pozostaje jeszcze kilka mniejszych wyciagów: Gliczarów Górny (okolice Poronina k/Zakopanego) Polczykówka k/Rabki (przy drodze w kierunku Limanowej), Spytkowice k/Rabki (przy drodze nr 7 na Chyżne)... Działają też wyciągi w Obidowej (okolice Nowego Targu, blisko "zakopianki") Zadział i Długa Polana w Nowym Targu, klika wyciągów w Poroninie i Bukowinie Tatrzańskiej...
O samym Zakopcu nie będę pisał... ale warto odwiedzić Gubałówkę, ponieważ krąży plotka (mam nadzieję że tylko plotka) o tym że to ostatni sezon tego stoku (kłopoty z właścicielami ziemi...)

Oferta więc chyba bogata :)
Biercie sie na Podhale !!! Hej !!!

baca

tsharny - 08-02-2005, 23:39
Temat postu: Re: Narty
baca napisał/a:
Małe Ciche jest OK ... chociaż może nie wszystkich zadowolić, bo końcówka zbyt płaska ...
Ze swojej strony polecam Białkę Tatrzańską , Kluszkowce i Niedzica - Polana Sosny . Nieźle w tym roku wygląda Palenica w Szczawnicy. Polecam także Babia Górę i stację narciarską Mosorny Groń. Nie sposób pominąć Jaworzynę Krynicką
Pozostaje jeszcze kilka mniejszych wyciagów: Gliczarów Górny (okolice Poronina k/Zakopanego) Polczykówka k/Rabki (przy drodze w kierunku Limanowej), Spytkowice k/Rabki (przy drodze nr 7 na Chyżne)... Działają też wyciągi w Obidowej (okolice Nowego Targu, blisko "zakopianki") Zadział i Długa Polana w Nowym Targu, klika wyciągów w Poroninie i Bukowinie Tatrzańskiej...
O samym Zakopcu nie będę pisał... ale warto odwiedzić Gubałówkę, ponieważ krąży plotka (mam nadzieję że tylko plotka) o tym że to ostatni sezon tego stoku (kłopoty z właścicielami ziemi...)

Oferta więc chyba bogata :)
Biercie sie na Podhale !!! Hej !!!

baca

baca - dzięki ci wielkie :razz: teraz tylko trzeba wykombinować czas na jeżdżenie :mrgreen:

pozdrawiam
tsharny

alzoletta - 09-02-2005, 14:36

A tak wogóle, to nie wiecie jakies są warunki na Hali Szrenickiej? Bardziej interesuje mnie to co jest na górze, a nie na dolnej części wyciągu.
Pozdrawiam

tsharny - 09-02-2005, 15:37

alzoletta napisał/a:
A tak wogóle, to nie wiecie jakies są warunki na Hali Szrenickiej? Bardziej interesuje mnie to co jest na górze, a nie na dolnej części wyciągu.
Pozdrawiam

tutaj masz linka do stronki z warunkami: http://www.sudetylift.com.pl/pogoda.htm
a tutaj mozesz sobie poogladac stoki z kamerek: http://www.pl-rec-sport-zimowe.net/kamery.htm

mam nadzieję, że troszkę to pomoże ;)

pozdrawiam
tsharny

alzoletta - 09-02-2005, 15:39

Dziękuje tsharny :)
tsharny - 09-02-2005, 15:40

alzoletta napisał/a:
Dziękuje tsharny :)

no problem :)
tylko zmieniłem teraz drugiego linka, ponieważ mi się dwa razy wpisał pierwszy :)

pozdrawiam
tsharny

Marek Macner - 09-02-2005, 16:04

To jeszcze jeden link :http://www.kolej-szyndzielnia.pl/
akurat na kamerce można zobaczyć akcje GOPR bo kolejka się zepsuła i ewakuują ludzi