FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

POWITANIA I PODZIĘKOWANIA ... - Powitanie raz jeszcze

Maciuś Dru/ogi - 02-02-2005, 20:42
Temat postu: Powitanie raz jeszcze
W sumie juz się kiedyś witałem, ale...
Dzisiaj jadący 80kmh (w terenie zabudowanym) TIR z przyczepą (bez hamulców) wpakował się w lewy bok mojego samochodu na wysokości bocznego słupka. Sekunda, 50 milisekund różnicy i trafiłby prosto w drzwi kierowcy :sad:
Człowiek po czymś takim zaczyna zupełnie inaczej patrzeć na życie, widać ile rzeczy jest zupełnie od nas niezależnych - pod rozwagę. Guz wielkości grapefruita i sińce od pasów z czasem zejdą, zmiana nastawienia do życia zostanie. I dobrze, bo to korzystna zmiana... szkoda tylko, że w takich okolicznościach.

PS: gdyby Skoda ogłosiła recall Octavii z powodu nieodpalających bocznych poduszek, to wiecie komu dziękować ;-) Jutro to, co zostało z mojego egzemplarza idzie do ekspertyzy... Nasz szef transportu jest byłym gliniarzem - nie odpuści :angryfire:

Sonny - 02-02-2005, 21:03

Normlanie przerazajace...Znajac siebie bylbym w szoku pewnie z tydzien...Dobrze ze nic powazniego Ci sie nie stalo...ktos dba o Ciebie... :angel:
TomS - 02-02-2005, 21:32

No to witaj wśród żywych, Stary.
A oglądałeś "Oszukać przeznaczenie"?
Jak nie, to polecam, szczególnie teraz będziesz miał wrażenia...
Tylko się nie zdołuj przypadkiem, strażacy czasem gaszą pożar ogniem. ;-)

snoop - 02-02-2005, 22:56

Maciek, po prostu hmmmm jakby to powiedzieć... Masz szcęście chłopie.
Zazdroszczę Tobie opanowania i chęci stukania w klawisze w ogóle. Ja bym siedział i nie wiem co robił.
Teraz to tylko pod wodę i odreagować na jakieś 2 godzinki [tu dobry ocieplaczyk trzeba].

pozdravki dla wszystkich, a dla :angel2: stróża Maćka szczególne

Mania - 03-02-2005, 09:22

Ranu julek....... :mad:
Maciek, welcome back
Mania

Martha - 03-02-2005, 09:46
Temat postu: powitanie raz jeszcze
Brrrrr, ale przygoda straszna....
Niestety dwa dni temu mialam odwrotna sytuacje.Wjechałam na gościa moim czolgiem (opel astra kombi) na skodę malutka.Nikomu nic, troche zadrapań ale przezycie okropne.13lat jezdzę autem zadnych wypadkow a tu nagle cos mi sie odmienilo.Wina moja - zajechałam drogę.
Chcę to odpokutować.Muszę .Wskażcie jak oczyścic duszę.WłaŚCICIEL SKODY PRZEBŁAGANY ale ja nie. :asthanos: :angryfire: i zione ogniem wewnatrz.
Dam nura do wanny w masce-może coś da.Ratujcie!!!!Martha-pirat drogowy (psia krew)
Kolego witaj w nowym wcieleniu!!!po takich przejściach nie wiadomo co robić przez mieiąc- ja po moich nie wiem... :roll:

Przemek - 03-02-2005, 09:55

Hmm stary masz mega szczęście, fajnie że nic ci się nie stało :)
Isabelle - 03-02-2005, 13:18

To przerazajace, jak blisko jest smierc, jak potrafi sie otrzec.. Kiedy zmarl Darek uprzytomnilam sobie jak cholernie niewiele brakuje.. Dobrze, ze napisales tego posta..
Witaj z powrotem! :-D

Maciuś Dru/ogi - 03-02-2005, 13:34

snoop napisał/a:
Ja bym siedział i nie wiem co robił.

Już Ci mówię, co się w takiej chwili robi:
1. Wróciłem do domu i przywitałem się z rodziną - 2 godziny jazdy po 3.5 godzinach obserwacji lekarskiej. W domu córcia zapytała, czy jej fotelik jest cały i co z samochodem :) Rozbrajające.
2. Walnąłem kieliszek koniaku
3. Walnąłem drugi kieliszek koniaku
4. Zjadłem 4 parówki
5. Wypiłem z żoną butelkę wina
6. Usiadłem przy komputerze i postukałem w klawisze
7. Wlazłem do wanny z gorącą wodą.

snoop napisał/a:

Teraz to tylko pod wodę i odreagować na jakieś 2 godzinki [tu dobry ocieplaczyk trzeba].

Patrz p. 7 powyżej. Ocieplacz mógłby mnie zabić, bo woda byłą gorąca. :-D

PS: wrzuciłem zdjęcia - www.pacaneum.com\octavia

Andrzej S - 03-02-2005, 13:41

Macku,

Sasiedzkie pozdrowienia. Na guza i siniaki zastosuj masaz wodny w postaci nurkowania - na pewno pomoze.

Pozdrawiam,
Andrzej

Piotr - Malediwy - 03-02-2005, 15:28

Ja tez kiedys przezylem cos, co zmienilo moje podejscie do zycia raz na zawsze. Zycie jest piekne a ja mam jeszcze wiele do zrobienia....

Chcialem otworzyc te zdjecia ale nie dalo rady...

antonioni - 03-02-2005, 15:44

Piotr - Malediwy napisał/a:

Chcialem otworzyc te zdjecia ale nie dalo rady...

Zmień "\" na "/" i musi zagrać!

Piotr - Malediwy - 03-02-2005, 15:49

Dzięki! Zdjęcia obejrzałem. Chyba pomógł Ci Twój Anioł Stróż....
Kriss - 03-02-2005, 16:43

Witam Ponownie !

Tych bocznych poduszek to zapomnieli włożyć ?
Strefa czujników zgnieciona .
Jakiś kant.
Napisz jak będziesz coś wiedział - jestem ŻYWOTNIE zainteresowany i przez jakiś czas związany z tą marką.

Pzdr-Kriss

Art - 03-02-2005, 17:07

Witaj Maciek,

Dobrze, że jesteś cały!

tak jak nigdy otworzyłem dział powitań (rzadko wpisywałem się tutaj) i chyba czas to zmienić

Pozdrawiam