| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HYDE PARK - Dywagacje językowe.....
Andrzej - 07-02-2005, 16:53
A było proszone by posty pisać w j.polskim.
nemo127 - 08-02-2005, 00:16 Temat postu: ??? ?????? Kraje Ci sie nie pomyliły?
gogolek - 08-02-2005, 19:22
a da sie po polsku ( wiem trza sie było chamie jezyka uczyć ale to polske forum wiec może cuś po polsku )
Mania - 10-02-2005, 09:10
No i wlasnie - obroncy pisania wylacznie po polsku. Aby miec dostep do DIR Quest trzeba byc zarejestrowanym. Skoro chcecie miec teksty TYLKO po polsku - nie bedzie tez dostepu do rozmaitych stron amerykanskich, gdzie moga byc naprawde ciekawe rzeczy. Bo wiekszosc ludzi naprawde nie ma czasu na tlumaczenie dlugich tekstow. Moze wiec warto przemyslec jeszcze raz Wasze wolania o polszczyzne?
Mania
PS. Teraz wszyscy zmarnujemy czas by przeszukiwac grupe na yahoo i znalezc ten komentarz.....Zamiast po prostu przeczytac to tutaj.
kjar - 10-02-2005, 09:30
| Mania napisał/a: | | PS. Teraz wszyscy zmarnujemy czas by przeszukiwac grupe na yahoo i znalezc ten komentarz.....Zamiast po prostu przeczytac to tutaj. |
Ma rację Mania.
Lobsterze ! Jesli możesz to wkopiuj tu wersję angielską.
Dla tych co nie-tego, polecam programy tłumaczące. Nie tylko, że można zorientować się z grubsza o co chodzi, to jeszcze usmiać się można po pachy
bambolo13 - 10-02-2005, 11:13
...a wygląda to z boku tak :
nie podoba się ? to MY wam teraz pokażemy !!!
| Cytat: | No i wlasnie - obroncy pisania wylacznie po polsku.(...). Skoro chcecie miec teksty TYLKO po polsku - nie bedzie tez dostepu do...(...)
Mania
PS. Teraz wszyscy zmarnujemy czas by przeszukiwac grupe na yahoo i znalezc ten komentarz.....Zamiast po prostu przeczytac to tutaj. |
I to kto to pisze ?? Główna Pogromczyni błędów ortograficznych na forum ??
Wyobrażałem sobie bardziej taką Twoją odpowiedź :
np. "Piszcie posty po angielsku jak zwykle to robicie, a jak kto ma chęć i czas, to MIŁO jak przetłumaczy"
Napisałem posta z prośbą, nie żądaniem o pisanie po polsku, natomiast o tym ja nie decyduję - jest to forum prywatne i ja to szanuję - na zasadzie : albo przyjmuję warunki albo nie uczestniczę.
A odnoszę wrażenie że jest to w stylu : chciałeś to masz...
pozdrawia
pokojowo nastawiony czytający posty po polsku i angielsku , nie czytający (bo nie ómie) po niemiecku...
Mariusz Rodacki
Mania - 10-02-2005, 11:22
Mariusz - skoro o błędach mowa.... "umię", a nie "ómię" - ale teraz to czysta złośliwość, do której się dobrowolnie przyznaję.
Generalnie - chodziło mi o to, i może właśnie dlatego żem polonistka, by nie przesadzać. Żądanie tlumaczenia i pisania wyłącznie po polsku jest - tak szczerze mówiąc - naiwne. Zbyt dużo, zwlaszcza w dzałce nurkowej dzieję się po angielsku. Nadal uważam, że jak ktoś ma czas tłumaczyć - fajnie, ale wolę móc coś przeczytać do czego inaczej po prostu nie mam dostępu niż w ogóle nie przeczytać, bo autor postu zwyczajnie nie ma czasu przetłumaczyć - tak jak w tym przypadku.
Natomiast czepiam się i troche będę się czepiać polszczyzny - jak już piszemy po polsku to róbmy to dobrze. Nie można jednak z takiej postawy wyciągać wniosku - PISZMY TYLKO PO POLSKU, który Mariusz wyciągnąłeś.
Pozdrowionka
Mania
Art - 10-02-2005, 16:33
przepraszam za przeniesienie ale dział wypadki nie był odpowiednim miejscem....
Pozdrawiam
|
|