| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIE REKREACYJNE - PASYM - KOLO OLSZTYNA-MAZURY
nuras79 - 23-02-2005, 12:53 Temat postu: PASYM - KOLO OLSZTYNA-MAZURY WITAM SERDECZNIE,MAM PYTANKO CZY KTOS Z FORUM NURKOWAŁ W JEZIORZE KOLÓ MIEJSCOWOSCI PASYM. JAKIE WARUNKI TAM PANUJĄ I CZY MIEJSCOWOSC JEST ŁADNA?PROSZE O JAKIEKOLWIEK SZCZEGÓŁY Z WASZEJ STRONY.
ZA WSZELKIE INFORMACJE BEDE WDZIECZNY
Baster - 23-02-2005, 14:11
Miejscowość taka sobie. Ot malutkie,mazurskie miasteczko - nic specjalnego. Co do jeziora - zapewne mowa o Kalwie. Dobrze zarybione ale przejrzystość jest mniej niż mierna. W okolicy zdecydowaniem polecam Leleskie.
Grześ - 24-02-2005, 08:16
Zdecydowanie polecam Leleskie, piękne jezioro. Jeśłi cenisz sobie spokuj i rewelacyjne warunki pod wodą to polecam nurkowania poza sezonem letnim.
nuras79 - 24-02-2005, 11:58
No niestety wybieram sie w okresie letnim początek lipca, ale jeszcze nie bardzo wiem ktore jeziorko,narazie zbieram informacje,kazda jest cenna ,wielkie dzieki za kilka informacji.Pozdrawiam
Maciuś Dru/ogi - 25-02-2005, 15:09
| nuras79 napisał/a: | | jeszcze nie bardzo wiem ktore jeziorko,narazie zbieram informacje, |
W rozsądnej odległości od Pasymia masz Leleskie (rzut beretem, ale brak infrastruktury), Narty, Piłakno i Łęsk.
michałek - 25-02-2005, 17:20
oraz Babięty Wielkie -rewelacja
nuras79 - 19-05-2005, 13:50
Katowice-Olsztyn-Pasym --Nurkowanie- Olsztn- Katowice .
Planuj nurkowanie i nurkuj tak jak zaplanowałes.
Wyjazd 20.05.2005 r. szykuje sie wspaniala ekipa , piene tereny,zimne piwo, gorace kobiety i udane nury na Mazurach.
Pozdrawiam serdecznie
Voodoo - 24-05-2005, 09:24
Jest nowa baza w Leleszkach nad jeziorem Leleskim. Biją flaszki, dobre jedzenie. Polecam
Marcin H. - 07-07-2005, 16:18
Za młodu jeździłem do Rudzisk Pasymskich (pare kilometrów obok Pasymia) i pamiętam, że szło się przez las i było bardzo czyste jezioro Dłużek (tak je wszyscy wtedy nazywali). Tam pierwszy raz w życiu oglądałem co jest pod wodą w takiej wielkiej jajowatej masce Stomil skręcanej na zardzewiały cybant.
Ech miło powspominać. Czy jest to może któreś z jezior o których mówicie, czy może ten akwen czeka wciąż na nurkowe rozdziewiczenie
|
|