| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FOTOGRAFIA I FILM - Jaki aparat
Andrzej Sawicki - 25-02-2005, 19:11 Temat postu: Jaki aparat Wiatam i pozdrawiam. Mam pytanie do forumowiczów - Mam zamiar kupić aparat wraz z obudową - mam prośbe o pomoc w wyborze aparatu. widzę że są tu osoby które od dłuższego czasu zajmują się fotografia i mam nadzieję że pomoga mi dokonac wyboru. kwote jaką chciał bym przeznaczyć na aparat i obudowe to około 2500 zł - niewiem czy to będzie wystarczająca kwota na dobry sprzet. ale to juz pozostawiam wam do opini. z góry serdecznie dziekuje.
Arturro - 25-02-2005, 23:06
W fotografii podwodnej każdy kompromis odbija się póżniej na jakości zdjęć.
Sam aparat i obudowa to jeszcze nie wszystko. Potrzebujesz obiektyw szerokokątny i zewnętrzną lampę błyskową. Mimo że można już kupić z drugiej ręki tani i dobry sprzęt analogowy to polecam Ci jednak cyfrówkę. Szybciej nauczysz się robić dobre zdjęcia. bo już pod wodą zobaczysz efekt swoich starań. Ponieważ Twój budżet jest ograniczony to wybieraj z kompaktów olympusa lub canona ( są do nich fabryczne, tańsze obudowy). Inon wypuścił nowy obiektyw fish eye do tańszych kompaktów, więc za 2500 będziesz miał aparacik i obudowę a jak dozbierasz to kupisz sobie obiektyw i lampkę.
Przygotuj się psychicznie że musisz wydać 5000 żeby mieć minimum:).
Pozdrawiam,
Arturro
Sonny - 25-02-2005, 23:13
Na pytanie jaki aprata to z Olympusow polecam C-5050 i C-5060 (ja mam ten drugi i uwazam ze jest bardzo fajny)
Arturro ma racje - aparat i obudowa to nie wszystko do zrobienia dobrych fotek potrzebujesz jeszcze dobre oswietlenie, a te nie jest juz tanie...niestety...
Przejrzyj dokladnie ten dzial (starsze posty) pytanie tego typu - bylo juz zadawane pare razy (sam raz je zadalem ) i tam tez znajdziesz jakies ciekawe opinie...
Andrzej Sawicki - 26-02-2005, 11:20 Temat postu: dzięki za odpowiedzi Posłucham rady i przejrze jeszcze strasze wypowiedzi. nawiasem mówiac przyglądałem się Olympusowi 5060 wz - ale tak jak mówicie potrzebuję troszkę więcej gotówki na ten sprzet. narazie wystarczy mi sam aparat jesli chodzi o fotografię w leprzym wydaniu to z czasem pomysle o dodatkowych akcesoriach.
pozdrowionka
Piterek - 28-02-2005, 09:29 Temat postu: internet Witam
A może masz kogoś znajomego w USA
http://www.amphotoworld.com/product.asp?id=olc5060
http://www.amphotoworld.com/product.asp?id=olpt020
Wprawdzie nie korzystałem z tego sklepu, ale osoba mieszkająca w USA będzie wiedziała jak go sprawdzić i który jest wiarygodny.
|
|