FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FORUM-NURAS - znikające posty

AQUAMANIA - 07-03-2005, 16:34
Temat postu: znikające posty
dlaczego ktoś kasuje moje posty ?????
qrka - 07-03-2005, 16:36

Odpowiedz na to pytanie masz tam http://forum-nuras.com/viewtopic.php?p=46535#46535
AQUAMANIA - 07-03-2005, 16:38

a inni to co ??
niby mogą
? qrka,

qrka - 07-03-2005, 16:48

kto ??
AQUAMANIA - 07-03-2005, 16:55

np .
http://www.forum.jds.pl/v...ad90dbd58b8c7e1

http://www.forum.jds.pl/v...ece141089636b8d

no i słynna V... ( która zamieszcza ogłoszenia z wyjazdani - oczywiście ona może :)) ) a o innych nie wspomnie bo widzę że pewne osoby są traktowane wyjątkowo !!!!

qrka - 07-03-2005, 16:58

Zauwaz ze Motyll ma ostrzezenie i jak chcesz to zobacz za co.
Motyll wystawiajac nawet sprzet nie pisze ze ma tego w ilosci hurtowej.

Odnosnie V to cos slyszalem ze niemcy podczas II wojny cos kombinowali ale bylo to V1 i V2 samego V nie bylo wiec moze laskawie napisz co masz na mysli piszac "V"

AQUAMANIA - 07-03-2005, 17:05

To prosze czytać moje ogłoszenia uważnie bo nic nie pisałem o ilościach hurtowych. Napisałem że skafandry są w cenach hurtowych - czyli sprzedaję je BEZ ZAROBKU !!!!
Czy teraz to jest jasne i zrozumiałe.
A chodzi mi o Victorię travel która notorycznie umieszcza ogłoszenia o wyjazdach - ja nie mam oczywiście nic przeciwko ale skoro innym tego robić nie można to już przegięcie ( czy to jakiś potajemny układ ?? )

[ Dodano: Pon 07 Mar, 2005 ]
a oto jeden żywy przykład ( szukać więcej ) :)))))) )))))
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=5528

qrka - 07-03-2005, 17:12

Zauwaz ze Viktoria ma tez baner za ktory zreszta placi i dzieki temu moze zamieszczac ogloszenia komercyjne w dziale REKLAMA
AQUAMANIA - 07-03-2005, 17:16

widze że ktoś ma zamydlone oczy i nie zauważa pewnych rzeczy które pokazuje mu sie nawet palcem, wiec może inaczej - co i w jaki sposób mam napisać żeby moje ogłoszenie nie zostało usunięte ?
qrka - 07-03-2005, 17:27

Sama forma komisu opiera sie na sprzedazy rzeczy zbednych, najczesciej uzywanych. Ciezko jest upilnowac wszystkiego ale dzieki Tobie juz kolejny uzytkownik FN otrzyma ostrzezenie ;)
Jezeli chcesz sprzedawac sprzet tak jak to robisz do tej pory skontaktuj sie z adminem i ustal jasne zasady.

AQUAMANIA - 07-03-2005, 17:35

Do tej pory myślałem że każdy użytkownik forum traktowany jest tak samo - ale dziś już tego powiedzieć nie mogę ! Nie chodzi mi o karanie jednej osoby tylko o ustalenie jasnych zasad których bedzie przestrzegał każdy bez wyjątku i znajomości.
Myślałem że skoro zalega mi kilka nowiuteńkich skafandrów to wystawiając je w dziale komis ktoś sie ucieszy i kupi je okazjonalnie ( bez mojego zarobku ) no ale tak sie nie stanie bo komuś to przeszkadza ( nieuczciwa konkurencja ?? ). :) NIE TO NIE !!!!

nuras5 - 08-03-2005, 09:27

To może spróbuję wyjaśnić Tobie problem tak jak go rozumiem -nie jesteś prywatną osobą-jesteś firmą, która zajmuje się m.innymi handlem sprzętem nurkowym.
Wobec tego możesz umieszczać swoje ogłoszenia w komercyjnym dziale reklama.
Jeśli wykupisz baner reklamowy firmy- bedziesz mógł umieszczać swe ogłoszenia na specjalnych zasadach. - wszystko to musisz uzgodnić z adminem- np. na PW.

Komis jest dla osób prywatnych , które chcą coś sprzedać, wymienić itd. i jest to z reguły sprzęt używany- nowy gdy kupił, dostał coś co mu nie pasuje.

p.s. sprzedaż po cenach hurtowych jest często dla firmy wycofaniem wkładu finansowego w nietrafiony zakup.

AQUAMANIA - 08-03-2005, 11:10

To dlaczego niektórzy użytkownicy forum traktowani są inaczej ??
Mania - 08-03-2005, 11:15

Inaczej sa traktowani ci uzytkownicy Forum, ktorzy zaplacili za reklame - w zwiazku z tym maja wieksze prawa. Oczywiscie zdarza sie, ze moderatorzy czegos nie zobacza - ostatecznie nie jestesmy w stanie non - stop kontrolowac FN. Jesli cos budzi Twoje watpliwosci - daj komus z nas znac.
Moja propozycja - skontaktuj sie z Adminem - on zna ceny reklam (nie sa to jakies wygorowane kwoty).
Zeby jeszcze bardzoiej uproscic to co napisal nuras5 - zabronione sa posty, ktore na liscie musialbys opatrzec okresleniem [market]. A Twoje takie okreslenie musialyby miec gdyz nie sprzedajesz wlasnego sprzetu, tylko sprzet nalezacy do klubu i sklepu.
Mania