FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

NURKOWANIE REKREACYJNE - Nurkowanie w Maroko lub Tunezji

Daniś Python - 17-03-2005, 09:32
Temat postu: Nurkowanie w Maroko lub Tunezji
Witajcie szukam informacji na temat nurkowania i baz nurkowych z Maroko i Tunezji na internecie informacje sa lakoniczne i mizerne.Może ktoś z was nurkował w tych krajach i może coś powiedzieć na ten temat będę zobowiązany
Mania - 17-03-2005, 10:31

Niewiele, ale troszke informacji jest tutaj:
http://www.forum-nuras.co...ighlight=#44512
Mania

erros - 21-03-2005, 00:01

Nie wiem jak teraz sprawa wyglada, ale slyszalem, ze nurkowanie rekraacyjne bylo pare lat temu zabronione w Maroku, zeby dac nurka trzeba bylo uzyskac pozwolonie. Oczywiscie infrastruktura nurkowa z tego powodu nie istniala. Nie wiem czy cos sie zmienilo w tej kwestii... Na stronie Padi znalzalem jednak jakies centrum w Tangerze, wiec moze jest nadzieja. Niestety tylko to jedno udalo mi sie znalezc, troche dziwne... Oto namiary na ta baze:

Pronautique S-32274
100 Rue Sidi Bouabid
Tanger
MOROCCO
Phone: (212) 39-947063
Fax: (212) 39-371382
info@pronautique.com

WRONI - 17-04-2005, 19:26

Hej!

Jeśli chodzi o Maroko to nie wiem. Wiem natomiast, że Tunezja nie nadaje się do nurkowania. Byłem parę lat temu w Hammamet i nie znalazłem tam baz nurkowych. Pływananie w ABC też jest marne, bo pod wodą jest tylko piach. Kumpel wrócił właśnie z Djerby i powiedział to samo - kicha na maksa!!! Podobno jedynym miejscem do nurkowania w Tunezji jest miejscowość Tabarka, ale to daleko od popularnych aglomeracji turystycznych i jest problem z dojazdem. TUNEZJA? Z całego serca odradzam.

Powodzenia.

WRONI

Victoria - 19-04-2005, 01:45

Probowalam nurkowac w Maroku, ale sobie odpuscilam. Znacznie bardziej pasjonujace bylo zwiedzanie :)
Maroko jest moim zdaniem jednym z najpiekniejszych krajow. Zdobienia palacow i murow obronnych jest poprostu przesliczne.