| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FOTOGRAFIA I FILM - Obudowa Canona Wp dc 300? Problem z balansem bieli...
Mich@l - 18-03-2005, 10:47 Temat postu: Obudowa Canona Wp dc 300? Problem z balansem bieli... po pierwszych nurach w Dahab z obudowa wp dc 300 zorientowalem sie,
ze mimo olbrzymiej ilosci guzikow, ktore obudowa udostepnia,
nie da sie pod woda ustawic i zmienic balansu bieli?!!!
Czy ktos z Szanownych Forumowiczow uzywa tej obudowy? Jak sobie radzicie z balansem bieli???
Dzieki za pomoc!
Pozdr,
Mich@l
Rumelia - 19-03-2005, 16:08
Używam tej obudowy,ale problem balansu bieli rozwiązuję ......photoshopem. Czyni cuda Ustawianie balansu przed włożeniem do obudowy było cokolwiek upierdliwe.
Pozdrawiam
Mich@l - 19-03-2005, 16:21
| Rumelia napisał/a: | Używam tej obudowy,ale problem balansu bieli rozwiązuję ......photoshopem. Czyni cuda Ustawianie balansu przed włożeniem do obudowy było cokolwiek upierdliwe.
Pozdrawiam |
Napisz prosze jak robisz balans bieli PhotoShopem.
Wrocilem wlasnie z Dahab i moje zdjecia przyprawiaja mnie o bol glowy.
Probowalem je korygowac na kompie (GIMP) - ale jakos mi to nie wychodzilo...
Pozdr,
Mich@l
Rumelia - 19-03-2005, 17:00
Poszło na priv.
Mich@l - 24-03-2005, 17:40 Temat postu: balans bieli - teraz ok po wielu eksperymentach okazalo sie, ze niedostepne w obudowie strzalki lewo-prawo mozna zastapic strzalkami gora-dol z przycisnietym dodatkowym przyciskiem
co ciekawe nie znalazlem tego nigdzie w instrukcji obslugi.
Huuura! Teraz potrafie zmieniac/ustawiac balans bieli pod woda
Dpdano 26/03: wlasnie czytam co napisalem i oczywiscie mialo byc odwrotnie: niedostepne strzalki gora/dol mozna uzyskac poprzez naciskanie dostepnych lewo/prawo z przyciskiem delete.
Ze szczescia mi sie pomieszalo!
Mich@l
waldo - 24-03-2005, 19:15 Temat postu: Re: balans bieli - teraz ok
| Mich@l napisał/a: | po wielu eksperymentach okazalo sie, ze niedostepne w obudowie strzalki lewo-prawo mozna zastapic strzalkami gora-dol z przycisnietym dodatkowym przyciskiem
co ciekawe nie znalazlem tego nigdzie w instrukcji obslugi.
Huuura! Teraz potrafie zmieniac/ustawiac balans bieli pod woda |
Moje gratulacje ! Dzięki temu odkryciu znacznie wzrasta funkcjonalność obudowy.
PS. Moim największym zarzutem do WP-DC300 był brak dostępu do strzalek prawo-lewo, co uniemożliwiało sterowanie wartością przesłony w trybie "M".
|
|