| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FREEDIVING - Czy freediving wymaga kwalifikacji?
martin - 24-03-2005, 07:50 Temat postu: Czy freediving wymaga kwalifikacji? http://daemlich.net/6475
kjar - 24-03-2005, 10:31
Sytuacja zabawna, ale jednak dość niebezpieczna. Zrobić sobie kuku w tak durny sposób, to murowana nominacja do nagrody Darwina.
maczaty - 24-03-2005, 11:11
Widziałem coś podobnego live, na szczęście w mniej dramatycznym wydaniu. Podczas basenowego OWD jeden z kursantów na ławeczce zapinał się w szpej, dzielnie kiełznając wszędobylskie węże, klamry i D-ringi niewiadomego pochodzenia. Kiedy już w swoim odczuciu opanował sytuację, wstał i rześko podążył do wody, niestety razem z ławką, w której zaklinował mu się drugi stopień.
Efraim Ryba - 24-03-2005, 12:19
Bo ja wiem czy takie śmieszne. Bez asekuracji na łodzi koleś mógłby się utopić. I nikt by tego nie zauważył.
kjar - 24-03-2005, 12:37
| Efraim Ryba napisał/a: | | Bo ja wiem czy takie śmieszne. Bez asekuracji na łodzi koleś mógłby się utopić. I nikt by tego nie zauważył. |
Na łodzi była co najmniej jedna osoba, która kręcila film, a poza tym był jeszcze partner, który po wpadnięciu do wody powinien się zorientować w sytuacji i udzielić pomocy.
Efraim Ryba - 24-03-2005, 15:21
Ja tylko zwracam uwagę na to, że ta cała sytuacja (dla mnie przynajmniej) nie jest ani trochę śmieszna. Pewnie mam za dużo wyobraźni. Wiem, ze w tych konkretnie warunkach ryzyko było niewielkie. ALe gdyby....
Poza tym, zachłyśnięcie się wodą ani przyjemne ani bezpieczne nie jest.
|
|