| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HYDE PARK - polska racja LAO CHE
maczaty - 12-05-2005, 10:25 Temat postu: polska racja LAO CHE Dyskusja o Teatrze Bolszoj niechybnie zmanowcuje, ale jeśli już pojawiły się w HYDE PARKU wątki patriotyczne, chciałbym Was zapytać o odczucia względem najnowszego materiału zespołu LAO CHE - płyty Powstanie Warszawskie.
Rzecz w mojej ocenie warta rozbiorów, ciekaw jestem Waszych wrażeń i przemysleń.
Mania - 12-05-2005, 10:34
Maczaty...
Dopiero teraz odkryles te plyte?
No wiesz co.....
Mania
maczaty - 12-05-2005, 10:42
Nie, ale dopiero wczoraj mogłem jej w skupieniu wysłuchać . W skupieniu i - co ważne - w całości.
Mania - 12-05-2005, 10:49
Uff...
Bo juz sie balam o Ciebie.
Plyta jest cool
Mania
Tomek Radomski - 12-05-2005, 10:49
Słuchałem tylko kawałeczków ze strony i ..... jakieś to dla mnie dziwne.
A co na to Miecio Fogg
maczaty - 12-05-2005, 12:03
| Mania napisał/a: | | Bo juz sie balam o Ciebie. |
Niestety często mi się zdarza, że na wydarzenia kulturalne reaguję z dużym opóźnieniem. Mierzę się z nimi, kiedy dojrzeję. Czasami trwa to lata całe...
| Tomek Radomski napisał/a: | | Słuchałem tylko kawałeczków ze strony i ..... jakieś to dla mnie dziwne. |
Może wydawać się dziwne, bo nie dość że nie brzmi jak 90% muzyki podawanej w popularnych mediach, to jeszcze wywraca ogólnie przyjęty (więc siłą rzeczy oswojony) sposób mówienia o bolesnościach naszej historii. Jedno i drugie jest ryzykowne...
Może faktycznie bez sensu dałem link do fragmentów - Powstanie Warszawskie to nie album z wiązanką piosenek młodzieżowych, a raczej dość zwarte słuchowisko z mocną dramaturgią. Niełatwo się odnieść, znając tylko ułamek zawartości. Sam podchodziłem do tego jak pies do jeża i miałem z początku podobne obiekcje (por. przypadek inż. Mamonia).
Tomek Radomski - 12-05-2005, 14:36
hm...... poprzez reminiscencje powiadasz
|
|