| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HYDE PARK - Aktywna turystyka w Polsce - portal...
Szarik - 27-05-2005, 12:57 Temat postu: Aktywna turystyka w Polsce - portal... Od pewnego czasu noszę się z pewnym zamiarem, który postaram się streścić tutaj, a chodzi mi głównie o Wasze opinie na ten temat, czy takie coś ma wogóle szanse się przyjąć.
Pomysł początkowo był na archiwum internetowe ze schematami i opisami miejsc wspinaczkowych w Polsce, potem sobie pomyślałem, że warto dorzucić nurkowanie i inne formy aktywnego wypoczynku jak rowery, jazda konna, żeglarstwo...
Chodzi głównie o miejsce wymiany doświadczeń i informacji. Sam posiadam odpowiednią na start ilość materiałów, ale zależałoby mi na tym by ludzie sami zmieszczali tam opisy ciekawych miejsc, w których można sięwspinać/nurkować czy w inny sposób obcować z przyrodą.
Moim zamiarem jest też tłumaczenie materiałów na angielski, francuski, niemiecki (z tymi językami dałbym radę ja lub moi bliscy znajomi) a z czasem i inne języki. Chodziłoby o to, by obcokrajowiec szukając ciekawych miejsc natrafiłby na taką witrynę i skłoniłoby go to do przyjazdu do naszego kraju.
Serwis byłby podzielony na podserwisy o nurkowaniu, wspinaczce, żeglarstwie, itd. Każdy pdoserwis poza materiałami do ściągnięcia posiadłby własne forum (w części o nurkowaniu pozwoliłbym sobie pdoać linka do tego forum).
Widziałbym to nastepująco (na przykładzie nurkowania): Nazwa miejsca (np. Kraków, Zakrzówek), mapka dojazdowa, mapka zbiornika z wyszczególnionymi ciekawymi miejscami, przykładowe plany nurkowania do tego informacja o okolicy - ciekawe miejsca, zabytki, zwyczaje.
Jak myślicie? Czy takie przedsięwzięcie ma sens?
maczaty - 27-05-2005, 16:05 Temat postu: Re: Aktywna turystyka w Polsce - portal...
| Szarik napisał/a: | | Jak myślicie? Czy takie przedsięwzięcie ma sens? |
Po mojemu sens jest, ale odpalić coś takiego, utrzymać przy życiu i rozwijać łatwo nie będzie. Materia rozległa, dużo informacji do ogarnięcia, konieczność monitoringu/aktualizacji, jakieś dodatkowe funkcjonalności by się zdały, bazkę też ktoś powinien mieć na oku. Roboty huk jak na klasyczne pospolite ruszenie...
Ale jak Ci się uda, wspomogę wspinaczkowo-nurkową monografią Janówka.
|
|