FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

CMAS/PADI/SSI/... - nurkowania stazowe

raisa - 29-06-2005, 14:18
Temat postu: nurkowania stazowe
w koncu moge nurkowac :D poszukuje wiec kogos z kim moge zrobic cmasowskie nurkowania stazowe. Najlepiej w Boszkowie woj, wielkopolskie.. lub gdziekolwiek w dolnoslaskim.
miś-magnum - 29-06-2005, 15:51

Hej, a może chciała byś zanurkować z kolegą, z zaprzyjaźnionej organizacji :) (PADI) w dniach 8,9,10 lipca, będę stacjonował nieopodal sobutki i zastanawiam się czy barać sprzęt, czy też nie?!?!?!
Tomasz-Szeryf - 29-06-2005, 18:06

Jeśli o Wielkopolske chodzi to zapraszam serdecznie w moje strony północnej WLKP do Piły.
raisa - 29-06-2005, 21:47

miś-magnum z mila checia ale ja nawet sprzetu swojego nie mam :( dlatego szukam miejsca gdzie od razu moge wypozyczyc sprzet .... a juz nie wspomne o tym, ze jestem zielona po roku bezczynnosci :|

Tomasz - Szeryf czy w Twoich okolicach mozna wypozyczyc i jak by to wygladalo? ja nie dosc ze jestem zielona to jeszcze chcialabym przezyc ;)

Tomasz-Szeryf - 30-06-2005, 07:38

Cytat:
Tomasz - Szeryf czy w Twoich okolicach mozna wypozyczyc i jak by to wygladalo? ja nie dosc ze jestem zielona to jeszcze chcialabym przezyc

Statystycznie raczej ludzie u nas przeżywają. Sprzęt - możemy sie dogadać z moim klubem (istnieje też wypożyczalnia w sklepie znajomego)- coś tam wymyślimy. Jak się zdecydujesz to daj znać. W najbliższą sobotę i niedzielę klub jedzie na EUROECOMEETING do Złotowa - taka impreza nad jeziorem z pokazami itp.
Serdecznie zapraszam!

Judas - 30-06-2005, 08:57

Czesc...

Polecam Ci goraco Włodka Kołacza... jest super instruktorem z olbrzymim zapalem... stacjonuje nad jez Trzesniowskim kolo Łagowa Lubuskiego tel do Wlodka to 501 109 697, cyba jeszcze aktualny... jak nie to poszukaj na pl.rec.nurkowanie, albo sie odezwij to ja poszukam :)

Druga mozliwosc to Wroclaw i okolice. We Wroclawiu jest kilka dosc preznie dzialajacych osrodkow nurkowych zamailuj do Lotiego on jest z Wro to Ci pomoze, tylko uwazaj bo Cie bedzie na nuranie w jaskiniach namawial :)

Pozdroofka... i milo ze wreszcie wracasz na lono nurkowej rodziny :)

raisa - 30-06-2005, 12:35

Tomasz-Szeryfno to bedziemy sie kontaktowac :D juz nie moge sie doczekac... mialam nurac w Szwajcarii ale nie wyszlo.. ale to w sumie dobrze :D
Judas dzieki ;) juz wczesniej dopadlam namiary na Włodka Kolacza.. akurat jest w terenach ktore mi odpowiadaja i mam nadzieje na bardzo szybkie nurkowanie ;) i tak numer jest aktualny ;)
Wroclaw tez zaatakuje bo to jakby nie patrzec najblizej.. a nurkowanie w jaskiniach tez moze byc.. wlasciwie to jestem przerazajaco ogromnie chetna na kazda wode :) :D juz na krzesle usiedziec nie moge... to chyba syndrom mlodego napalonego nurka :P

drak - 30-06-2005, 17:28

miś-magnum napisał/a:
Hej, a może chciała byś zanurkować z kolegą, z zaprzyjaźnionej organizacji :) (PADI) w dniach 8,9,10 lipca, będę stacjonował nieopodal sobutki i zastanawiam się czy barać sprzęt, czy też nie?!?!?!

Młoda, ładna dziewczyna szuka partnera do nurkowania, to od razu jest multum chetnych :-) )

raisa - 30-06-2005, 20:08

tez przystepujesz do grona ;)
agrest - 30-06-2005, 22:04

a lubisz grona :> ?
raisa - 30-06-2005, 22:39

pytanie jest tendencyjne :P ale tak lubie dojrzale :P
Tomasz-Szeryf - 01-07-2005, 07:48

drak napisał:

Cytat:
Młoda, ładna dziewczyna szuka partnera do nurkowania, to od razu jest multum chetnych )

Ponieważ chyba poczułeś się niedoceniony - Ciebie również serdecznie zapraszam w nasze strony nurkowe jak pozostałą częśc światowego grona nurkowego!

Podrowienia i do wody!

miś-magnum - 01-07-2005, 14:40

Cytat:
Młoda, ładna dziewczyna szuka partnera do nurkowania, to od razu jest multum chetnych )

hehe, a co jestem inny?? (przeczytaj post o gejowskim Panie Kleksie ;) )
A co do przeżycia ze mną pod wodą, to jest ze mnie 99% DM, czekam tylko do października, żeby wtedy opłacić składki i dostać certyfikat, bo teraz jeszcze nie potrzebuje plastiku, a po co mam 2 razy płacić :22: .
A Łagów Lubuski, to teren moich manewrów, jeziora Trześniowskie i Łagowskie mam już trochę obnurkowane. Aha, jak jakaś miła dziewczyna, lub sympatyczny chłopiec :) miał by ochotę na nura w Łagowie na ściance, lub ewentualnie w innym miejscu (kwestia uzgodnienia) to w niedzielę 3 lipca, będę tam z kolegą nurował :) . A jeśli osoba chętna na łagowskiego nura nie ma sprzętu, też nie ma sprawy, niech poda wymiary :22: (te niezbędne do dobrania odpowiedniego sprzętu :) ), i wszystko da się niedrogo załatwić. Pozdrawiam

PS. (a może ma ktoś ochotę na nocne, przy zameczku?)

raisa - 01-07-2005, 22:41

ja sie wybieram do Łagowa mam nadzieje juz w przyszly weekend :D
miś-magnum bedziesz moze w przyszly tez? ;) coprawda zanurkuje pewnie z grupa Włodka Kołacza ale chyba nic nie stoji na przeszkodzie ;)

miś-magnum - 01-07-2005, 23:27

w następny wekeend wybieram się nad Sobutkę ale raczej nie nurkować, tylko przeprowadzić 3 dniową dekompresję napowierzchniową, w każdym bądź razie w środku tego tygodnia mam zamiar zrobić studnię na Helene See w Niemczech, jakieś 60km od granicy PL/D w Gubinie. Osoby spragnione wrażeń zapraszam, także Ciebie Raisa.

PS. jeśli do mnie piszecie, to zwracajcie się do mnie albo misiu, albo magnum, zależy jak co komu leży na sercu :) , podałem poprostu 2 alternatywy ;) . Jeśli to nie problem :20:

raisa - 01-07-2005, 23:36

oj magnum magnum.. kusisz... a ja w tygodniu nie mam szans na wyrwanie sie z tych murow :cry:
ukusek - 02-07-2005, 00:28

do Łagowa cieżko teraz. Bomby w okolicach Zamku rozbrajają. :) Policja stoi na brzegu i nikogo nie dopuszcza. Trzeba by od drugiej strony jezioro zaatakować
raisa - 02-07-2005, 20:50

ekhmm to zart? :/ jeszcze niedawno rozmawialam na temat Łagowa i o niczym takim nie slyszalam :???:
Father - 02-07-2005, 22:52

Nad jeziorem Powidzkim jest aktualnie obóz CMAS, duże zgrupowanie w miejscowości Kosewo. Daj znać, jeśli chcesz bliższe namiary. Pozdrawiam- Piotr
The_PiotREX - 03-07-2005, 19:44

Gwoli ścisłości to nie tylko CMAS, ale także PADI :) Wiem bo tam jestem (aktualnie wróciłem do domku, ale jutro z rana jade na caly tydzien).
miś-magnum - 03-07-2005, 23:19

Cytat:
do Łagowa cieżko teraz. Bomby w okolicach Zamku rozbrajają. Policja stoi na brzegu i nikogo nie dopuszcza. Trzeba by od drugiej strony jezioro zaatakować

COOO???? jakie bomby?jaka policja? dzisiaj cały dzień siedziałem w Łagowie i nawet radiowozu nie zobaczyłem. A i bomb żadnych nie znalazłem.
PS. fajna widoczność na ściance, 30m spokojnie można robić bez latarki.

ukusek - 04-07-2005, 16:48

o Bombach obszernie piszę tu: http://forum-nuras.com/vi...ht=gazet+lubusk
miś-magnum - 04-07-2005, 19:17

ukusek ma rację!!

[ Dodano: 05-07-2005, 20:29 ]
plany się zminiły, ktoś ponoć w sobutce wypuścił wodę:) na studnię do Germanii jadę w niedzielę, czy ktoś reflektuje? :soon: