FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

OPOWIADANIA NURKOWE - Mój pierwszy raz....

Zanurzona - 18-07-2005, 11:16
Temat postu: Mój pierwszy raz....
Miał miejsce dość niedawno... zaledwie :oops: trzy dni temu mimo, że przygotowywałam sie do niego cztery dni w uroczym zakątku świata - praktycznie po drugiej stronie globu....

Lecz nijak się to wszystko miało do osławionego dnia ... Ekscytacja praktycznie przez cały dzień, koledzy na forum uspokajali, udzielali stosownych porad...

I... stało się.... to o czym marzyłam..
Wszelkie obawy minęły jak tylko zanurzyłam się .....A partner, jak na bardziej doświadczonego zadbał o komfort... za co należą mu się serdeczne uściski...

Ps czerwoną gumke- trofeum z pierwszego razu zatrzymam na pamiątkę... :balloon:
Tigral

amalcz - 18-07-2005, 12:14

A czerwona gumka ... niech zostanie naszą słodką tajemnicą :oops:
Grześ - 18-07-2005, 14:31

Dość ciekawie, nie powiem :lol:
Czerwona ta gumka powiadasz :-D

amalcz - 18-07-2005, 14:58

taka była nie miałem wpływu na kolor :oops:
Zanurzona - 18-07-2005, 15:45

Generalnie nie było wyboru....chociaż w czerwonym nie jest mi do twarzy :oops:
Pozdrawiam Tigral

Marcin_alien - 18-07-2005, 16:10

... czerwona gumka???????????????
gdzie wy nurkowaliscie?????????? :lol:

:alien:

Zanurzona - 18-07-2005, 16:14

jezioro Białe,
pamiętna data-piątek 15 lipca godzina 19.30...
Ti

agrest - 18-07-2005, 17:49

a jak Ci sie spodobaly nasze wody? bylo wogole cos widac? slyszalem ze na bialym ostatnio kiepsko :(

Pozdrowka
J.

amalcz - 18-07-2005, 20:37

agrest napisał/a:
a jak Ci sie spodobaly nasze wody? bylo wogole cos widac? slyszalem ze na bialym ostatnio kiepsko :(
J.

Wody jak wody – To nie jest ważne ...
Widoczność 2-3 m. czasami nawet 4 m., ale ważna jest gumka i to się liczy ten PIERWSZY RAZ !!!!, a co do koloru to nie miałem wyboru – jeżeli komuś się nie podoba to niech zwróci się do producenta.

Kriss - 18-07-2005, 21:32

Cytat:
Widoczność 2-3 m. czasami nawet 4 m., ale ważna jest gumka i to się liczy ten PIERWSZY RAZ !!!!, a co do koloru to nie miałem wyboru

Nasz kolega Rescue z nurkowania zapmiętał ;
1.Pierwszy Raz
2.Czerwoną gumkę i producenta tejże jak wynika z powyższego wywodu.

Ja z pierwszego razu to zupełnie inne sprawy pamiętam ale co ciekawe producenta też,był jedyny w kraju i kroju więc ciężko zapomnieć.Pzdr-Kriss

Tomasz-Szeryf - 18-07-2005, 22:20

Pierwszy raz to zawsze niezapomniane wrażenie.

Tigral zawsze tak udanych pierwszych razów nie koniecznie z zawsze czerwonymi gumkami!

Aston - 18-07-2005, 22:51

a ta druga strona swiata to gdzie? :)

:wave: :wave:

Zanurzona - 19-07-2005, 10:08

[quote="agrest"]a jak Ci sie spodobaly nasze wody? bylo wogole cos widac? slyszalem ze na bialym ostatnio kiepsko :(

Agrest - Otoż nasze bajorka są cudne, i nawet ta niedostateczna dla "ślepaka" widoczność nie była aż taka straszna....W wodzie zapomniałam o wszystkim, po prostu zwiedzałam jeziorko :-D
Nie sądziłam, że po malowniczych widoczkach z Egiptowa będę aż tak zachwycona polskimi jeziorkami....

Chriss - Otoż pierwszy raz dotyczył niestety mnie, kolega rescue miał zdecydowanie więcej niż ja doświadczenia ... co w najbliższej przyszłości zamierzam nadrobić....

Ps. A osławiona czerwona gumka będzie do obejrzenia i nawet dotknięcia kiedyś na moich włosach.... :22:

Pozdrawiam
Tigral

miś-magnum - 19-07-2005, 23:34

Czytając w/w posty o pierwszym razie, sporym doświadczeniu kolegi, i czerwonej gumce, mam dziwne wrażenie, że nie dokońca chodzi tu o nurkowanie :mrgreen:

ŻART

Zanurzona - 20-07-2005, 08:36

Wyobraź sobie, że mimo wszystko chodzi wyłącznie o nurkowanie... a wszystko inne to kwestia uruchomienia zasobów własnej wyobraźni... :lol:
Pozdrawiam
Tigral

amalcz - 20-07-2005, 08:51

miś-magnum napisał/a:
Czytając w/w posty o pierwszym razie, sporym doświadczeniu kolegi, i czerwonej gumce, mam dziwne wrażenie, że nie dokońca chodzi tu o nurkowanie :mrgreen:

ŻART

:ping: :spoko:

Kriss - 22-07-2005, 14:34

Cytat:
Chriss - Otoż pierwszy raz dotyczył niestety mnie, kolega rescue miał zdecydowanie więcej niż ja doświadczenia ... co w najbliższej przyszłości zamierzam nadrobić....

1.Kriss
2.No cóż kolega rescue sprzątnął nam możliwość defloracji nurkowej ;-)
3.Teraz to już tylko czekać aż nadrobisz i rozkoszować się nabytą praktyką i techniką w ramach podwodnego partnerstwa oczywiście.
4.Gumki we włosach nie są DIR.
5.Czerwone gumki zawsze pogrubiają wizualnie,czarne wyszczuplają. :22:

Pzdr-Kriss

Pzdr-Kriss