FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

NURKOWANIE REKREACYJNE - Jeziora kolo Kościerzyny

snorri - 22-08-2005, 14:24
Temat postu: Jeziora kolo Kościerzyny
Witam wszystkich

Tak jak w temacie powyzej, wybieram sie na 3 dni nurkowania w tym tygodniu, baze robimy z kolega pod koscierzyna i chcelibysmy poplywac troche w pobliskich jeziorach. Potrzebuje rady, badz naprowadzenia na jakies ciekawe i czyste jeziorka w tym rejonie, nie koniecznie strasznie glebokie.

Pozdrawiam!!

Kivis - 22-08-2005, 16:40

Witam

Jest sporo fajnych miejsc.
Na pewno proponuje bazy w Czarnej Dąbrowie (pod Bytowem klub Explorer) jak również w Chmielnie ( klub Tryton).
W pierwszej bazie dość czysta woda + możliwość zejścia po poręczówce na 31 m , oczywiście platformy, wyspeka itd.
Druga baza jest nad jeziorkiem na którym jest sporo osób nie nurkujących, a co za tym idzie przejrzystość wody jest zależna od chwili. Za to jest sporo ciekawych sztucznych obiektów pod wodą (platformy, wieże z opon, klatki z dużą ilością ryb itd.)

Jak coś to daj znać to możemy wspólnie dać nura.
Pozdrawiam
Kivis

snorri - 23-08-2005, 12:30

no dzieki, ale jakby ktos mogl to prosze o troche wiecej propozycje bo na razie tylko 2 i wcale nie bardzo blisko :D
pomuchel - 23-08-2005, 12:40

Polecam jezioro Wdzydze, koło miejscowości Przytarnia piękna ściana od ok10 do 35 m, jak trafisz na dobrą widoczność to nurkowania nie ustępują tym w hańczy.
Marcin1977 - 30-08-2005, 23:35

Polecam Jezioro Wdzydze i jezioro w Czarnej Dąbrowie!
Aniołek - 31-08-2005, 00:22

Wdzydze górą... piękne jeziorko...
Dwa lata temu jak tam byłam odbywały się zawody we freediving-u.
Ale ja to oczywiście "przespałam" pływając na kajaku...
Zdarza się...
Ale tak jak kolega napisał
Cytat:
piękna ściana od ok10 do 35 m, jak trafisz na dobrą widoczność to nurkowania nie ustępują tym w hańczy.

A tak apropo wybieram się tam 9 września... może ktoś jeszcze?