FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

NURKOWANIE REKREACYJNE - Polska baza w Sharm el Sheik

Marcin1977 - 30-08-2005, 23:39
Temat postu: Polska baza w Sharm el Sheik
Zamierzamy w październiku jechać do Sharmu na tygodniowy wypoczynek i ponurać w polskiej bazie w Sharmie. Podobno jest tam polska baza nurkowa. Czy ktoś ma jakieś namiary na nią? Podobno Pan Stychno - ale nie znam go ani nie wiem kto to jest.
Gajowy - 31-08-2005, 02:34
Temat postu: Re: Polska baza w Sharm el Sheik
Pana Stychno też nie znam.
Ale znam Nauticę (Nautica Sharm, hotel Regency Club, Hadaba Sharm el Sheikh tel. (0020) 12 488 82 98; http://www.nautica.pl/egipt/egipt.html). Jak najbardziej polska baza. Polecam.
Gajowy

TomM - 31-08-2005, 07:40

Zbyszek Stychno jest instruktorem technicznym i m.in. prowadzi w Dahabie bazę Planet Divers. Aktualnie jest w kraju, mieszka w Knurowie. Jest do namierzenia, zaguglaj.
Sandii - 31-08-2005, 08:47

Zbyszka mogę polecić
Dobrze szkoli, jest entuzjasta i czasem ciężko mu sie zatrzymac (wykłady kończyliśmy jak już padaliśmy na twarz ;) ).
Baza także w porządku.
Sandii

stiwi - 01-09-2005, 00:00

Typowo polską bazą w Sharm jest nowo powstałe Big Blue Diving Center, ale już zdążyło zebrać sporo negatywnych opinii...
http://www.egipt-nurkowanie.pl/

Pozdrawiam,
Sebastian.

adriana - 05-09-2005, 10:16

Witam wszystkich,

Marcin i na jaka baze sie zdecydowales? Googlnelam, za Zbyszkiem Stychno, znalazlam: http://www.atlantis.hipi.pl/linki.html, tyle, ze z tego wynika, iz nie ma go w Egipcie, jedzie dopiero od 2 pazdziernika (zorganizowany wyjazd przez atlantis). Tak wywnioskowalam :-)

Zatem gdzie kurs w Sharmie? :-)

pozdrawiam

ada

Victoria - 05-09-2005, 22:58

Nie musi byc Zbyszka w Egipcie, zeby mozna bylo zalatwic kurs w Planet Divers. Jestem z ta baza w stalym kontakcie, sluze pomoca.
W Sharmie wspolpracuje z Nautica, osoby, ktore do nich wyslalam wracaja zadowolone.
O obu bazach mozna poczytac u mnie na stronie. Wspolpracuje z nimi od dawna i polecam obie bazy z czystym sercem.
Jezeli masz dodatkowe pytania, jestem do dyspozycji.

Tomek P. - 06-09-2005, 21:57

Victoria napisał/a:
... wracaja zadowolone.

Wróciłem z Sharmu BARDZO zadowolony !!!

Rob - 08-09-2005, 16:28

Baza Nautic'i jest ok - zabiora Cie do kazdej rafy ktora powinienes zobaczyc w SS. Nurkowalem z nimi w zeszlym roku i zdecydowanie nie polecam kolegi Pawła Borówki ze wzgledu na wieksze jego zainteresowanie robieniem zdjec pod woda niz tego co sie dzieje z grupa. Bardzo fajni natomiast Tomek i Shenouda.
apis77 - 17-09-2005, 13:44

Polecam wszystkim baze nurkową Dive Africa Watersport w hotelu Sharm Holiday w Naama Bay...
Nie jest to polska baza, ale pracuje tam 2 polskich instruktorow, poza tym obsluga jest świetna, mają fajne plany nurkowe i przy pakiecie na 5 dni nurkowych zawsze mozna ponegocjowac cene w stosunku do cennika...
Ja nurałam z nimi (z cała moja ekipą ze stolicy zresztą) rok temu i w tym roku bylam tam ponownie, jestem naprawde zadowolona i gorąco te bazę polecam...