| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HYDE PARK - Karta do laptopa
nitrus - 22-09-2005, 20:03 Temat postu: Karta do laptopa Kupilem w niedalekiej przeszlości laptopa i chcialbym dokupić do niego jakąś kartę internetową,coś takiego jaj bluetuch Ery.Kompletnie się na tym nie znam i bardzo proszę o jakąś pomoc.Chodzi mi o to,żebym mial zawsze dostęp do internetu,tam gdzie akurat będę się znajdowal.
Adam Frajtak - 22-09-2005, 21:31
Ja mam GC85 EDGE/GPRS PC Card Sony Ericsson polecam
Art - 22-09-2005, 22:08
Pamiętaj że zasięg ERY w dużych miastach jest ok ale reszta to niestety nadal lipa...
Jak przekroczysz 2GB pozostaje Ci szybkość modemowa jak i w mniejszych aglomeracjach bo anten nie mają jeszcze dużo.
Inna sprawa że lojalka jest na 2 lata a za dwa lata internet w tej technologii powinien być dużo tańszy bo będzie większa konkurencja. Więc ja bym się wstrzymał jeszcze z pół roku chyba że nie masz innego wyjścia
Pozdrawiam
IRA - 22-09-2005, 23:18
Zaczekaj na wprowadzenie UMTS-u. Jak zacznie się okres polowania na klienta będą musieli coś na żer dać
nitrus - 22-09-2005, 23:42
Scaner, gdzie i za ile można kupić tą Twoją kartę?IRA co to jest ten UMTS,bo jestem nieobcykany w tym temacie?!
IRA - 23-09-2005, 00:14
UMTS-em sie nie przejmuj na razie - to telefonia nowej generacji (wszystkie trzy sieci oczywiście testują to) a ma to przełożenie na przepustowość sieci - musi być duża żeby zapewnić połączenie nie tylko telefoniczne ale też wideo.
W piątek nie dam rady, ale na poniedziałek spróbuję ci podać jak to może cenowo wyglądać w dwóch sieciach.
Jak scaner ma GC85 EDGE/GPRS to coś tak czuję że może być klientem Idei (obecnie pomarańczy) Wszedł jeszcze nowszy model karty GC99.
Adam Frajtak - 23-09-2005, 06:38
| IRA napisał/a: |
Jak scaner ma GC85 EDGE/GPRS to coś tak czuję że może być klientem Idei (obecnie pomarańczy) Wszedł jeszcze nowszy model karty GC99. |
Dokładnie tak mam kartę w sieci IDEA przy czym ważna rzecz to karty tego typu nie sa zabezpieczone simlokiem wiec mozna zmieniac karty operatorow. Ja w Polsce stosuje Idee natomiast zagranicami Polski T-Mobil Jakosc dostepu do netu jest co raz lepsza choc moim zdaniem nie nadaje sie jako podstawowy sposob laczenia sie z siecia. Wyjatkiem jest slowenia i chorwacja gdzie szybkosc transferu jest bardzo wysoka
[ Dodano: 23-09-2005, 06:49 ]
| nitrus napisał/a: | Scaner, gdzie i za ile można kupić tą Twoją kartę?IRA co to jest ten UMTS,bo jestem nieobcykany w tym temacie?! |
Jezeli moge to temat zostawie dla IRA bo ja niewiele moge Ci doradzic po prostu gosc o telefonow w mojej firmie kupil takie karty rozdał i działąją Poza tym nawet jak bym sprawdził ile zaplacil to nic to nie da bo oferty dla firm roznia sie od tych ktre operatorzy kieruja do indywidualnych klientow ( nie zdziwiłbym sie gdyby te karty kosztowały 1 PLN )
nitrus - 23-09-2005, 08:10
Bardzo dziękuję chlopaki za pomoc.Będę czekal na dalsze informacje!
IRA - 23-09-2005, 12:58
konkrety najwcześniej w poniedziałek, ale roważ czy nie warto umówić się na jakąś prezentację sprzętu - będziesz wiedział czy działa (z niektórymi procesorami są problemy) i jak śmiga.
nitrus - 23-09-2005, 21:49
Z chęcią mogę się umówić na jakąś prezentację sprzętową,ale nie wiem gdzie i do kogo mam się zwrócić?!
IRA - 26-09-2005, 08:58
Zakładając że w profilu podałeś miasto podaj jakiś nr telefonu do siebie.
nitrus - 26-09-2005, 13:38
Stargard Szczeciński,tel. 0604798757.Przez 2 dni nie będę mial telefonu.Pozdrawiam!
PawelW - 17-10-2005, 22:49
Co do UMTS to piszą że masz czekać... nie ma na co technicznie w Polsce UMTS to lipa tylko w wielich miastach i nic wiecej bo patrzac z punktu technologicznego antena musi być oddaloa jedna od drugiej o kilometr wiec zapomnijcie ten fakt że coś na zaoferują na pożarcie ERA nap koszt miesieczny za dotęp do interku i to w dodatku limitowanego tj 99+30 netto daje nam 129 PLN + 22 VAT IDEA troche lepiej 89 PLN i 59 PLN abonamet , Plus na kńu dał czadu ceną 49 i 89 PLN + VAT i wydaje mnie sie ze mają najlepsząoferte i jakość usług byle nie ta firma sadownicza i jakaś tam od dinozaurów heheh Posdruffka fotumiarze nie koniecznie techniczni
[ Dodano: 17-10-2005, 23:32 ]
a jeszcze jedno Sy/Er ma model GC89 jest juz spoko a jeszcze ta firma sadownicz to fakt najwieksza nedza przy VADOFONE lub T-MOBILE szkoda tylko że klientów tak wielu maja Polecam www.iplus.pl
|
|