FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

HYDE PARK - głupie pytanie początkującej

kruszynka301 - 23-09-2005, 19:17
Temat postu: głupie pytanie początkującej
witam, jestem dopiero w trakcie kursu OWD, ale mam głupie pytanie - czy normalne jest mówienie do wszystkich nurków na Ty, niezależnie od wieku, płci itp?
W pracy jestem przyzwyczajona do "panowania", i chciałabym się dowiedzieć, czy mówienie bezpośrednio po imieniu nie urazi innych nurków, starszych stopniem. http://forum-nuras.com/images/smiles/icon_lol.gif

kjar - 23-09-2005, 19:24

Szanowna Pani!
Zwracam się z uprzejmą prośbą o przeglądnięcie zamieszczonych na tym forum postów.
Osobiście prawie nie spotkałem się z formą Pan/Pani. Nieliczne takie przypadki (wyłącznie na pw) zostały skutecznie stłamszone :22:

Wobec powyższego: Cześć Kruszynko ! ;)

kruszynka301 - 23-09-2005, 19:33

dzięki za szybką odpowiedź, czyli w realu też na Ty?
Właśnie nie wiedziałam, czy biorą mnie za małolatę, czy to taki styl towarzystwa :lol:

The_PiotREX - 23-09-2005, 19:39

Ależ nie. Mówienie na Ty jest z tego co mi wiadomo powszechną praktyką, zresztą nie tylko u nurków, ale u wszystkich ludzi którzy dzielą swoją pasję. Fakt, trzeba się do tego przyzwyczaić. ;-)
kjar - 23-09-2005, 19:41

kruszynka301 napisał/a:
czyli w realu też na Ty?
Oczywiście.

kruszynka301 napisał/a:
Właśnie nie wiedziałam, czy biorą mnie za małolatę, czy to taki styl towarzystwa :lol:
Wszyscy tu jesteśmy młodzi ;-)
Adam Frajtak - 23-09-2005, 19:44
Temat postu: Re: głupie pytanie początkującej
kruszynka301 napisał/a:
witam, jestem dopiero w trakcie kursu OWD, ale mam głupie pytanie - czy normalne jest mówienie do wszystkich nurków na Ty, niezależnie od wieku, płci itp?

Cześć Mumio w Twoim wieku to naprawde wszystkim mozesz mowic na ty raczej nikogo starszego tu nie spotkasz :22:

kjar - 23-09-2005, 19:56
scaner napisał/a:
Cześć Mumio w Twoim wieku to naprawde ...

Kruszynko - spokojnie. Scaner to człowiek o specyficznym poczuciu humoru :22:
Jako ewentualną deskę ratunku (wcale nie ostatnią) polecam przycisk "ignoruj".

Dorota i Wojtek - 23-09-2005, 19:59

Hej!
Niezły temat :)

W czasie różnych kursów, które mieliśmy przyjemność prowadzić znalazł się tylko jeden kolega nurek, który już w trakcie wzajemnego przedstawiania się trochę "odstawał":

"Cześć jestem Jacek, a ja Wojtek, Kowalski jestem*...

Pan Kowalski brał udział w kursie podstawowym i poprawiał humor każdemu z kwaśną miną...

Wyobraźcie sobie sytuację kiedy nasz kursant miał jakikolwiek problem w stylu "ratunku topię się" reakcja ze strony prowadzącego wyglądała mniej więcej tak: "Panie Kowalski, pan napełni sobie dżaket..."

Kruszynko - przede wszystkim ze względów praktycznych pomijamy wszelkie tytuły w czasie prowadzenia zajęć. Reakcja nurka jest dużo szybsza, kiedy słyszy swoje (znane sobie od wielu lat) imię :) .

Podejrzewamy, że każdy instruktor przyjmie formę, której sobie życzysz.
Z drugiej strony jesteś jeszcze w tak młodym wieku, że pewnie nie doceniasz faktu bycia małolatą ;-)

W realu wystarczy zwrócić na to uwagę i już po koleżeństwie i nastanie panowanie...

:cool: Tajna informacja :cool: :
Złośliwi nurkowie czasem zwracają się per Pan/Pani do osobników, którzy wymagają specjalnego traktowania... ;) (warto czasem pogrzebać w Archiwum... )

*nazwisko naszego kursanta zostało oczywiście celowo zmienione (mamy nadzieję, że nie czyta Forum ;-)

:wave:

kruszynka301 - 23-09-2005, 20:24
scaner napisał/a:
Cześć Mumio w Twoim wieku to naprawde wszystkim mozesz mowic na ty raczej nikogo starszego tu nie spotkasz :22:

scaner, ja wiem, że w moim wieku to jestem już jedną nogą w grobie, a tu zachciało mi się nurkować - taki kaprys :mrgreen:

Adam Frajtak - 23-09-2005, 20:52
[quote="kjar"]
scaner napisał/a:

Jako ewentualną deskę ratunku (wcale nie ostatnią) polecam przycisk "ignoruj".

Tak tak !! polecam ja wciskam ten przycisk non top zeby w koncu stwierdzić ze zostalem sam na FN wtedy anuluje wszystkie ignory i znow zaczyna sie wszystko od nowa zeby ponownie stwierdzic po kilku dniach ze znow jestem sam :22:

[ Dodano: 23-09-2005, 20:55 ]
kruszynka301 napisał/a:

scaner, ja wiem, że w moim wieku to jestem już jedną nogą w grobie, a tu zachciało mi się nurkować - taki kaprys :mrgreen:

Spox bardzo dobrze zrobilas zimna woda konserwuje a pianka wygladza zmarszczki wiec wiesz zawsze to pare latek ci odejmie :22:

Te_Pe - 23-09-2005, 20:56
kruszynka301 napisał/a:

są też inni - i też mieli taki kaprys w nieco starszym wieku....

i są też tacy, którym przy nurkowaniu wąs posiwiał (ukłony w stronę Szczecina)

nieustająco zapraszam na Zakrzówek...

Andrzej Kosko - 24-09-2005, 20:59

kruszynka301 napisał/a:
że w moim wieku to jestem już jedną nogą w grobie,
No to ja już nie żyję...sie ma,ZOMBI!
Te_Pe napisał/a:
wąs posiwiał (ukłony w stronę Szczecina)
Urwis,to do Ciebie-mnie nic(przed wypadnieciem)nie zdążyło posiwiec
miś-magnum - 24-09-2005, 22:57

mów mi MISIU :bandit:
Aston - 24-09-2005, 23:59

Sie odezwalo niewiniatko!

Pozdrowienia i witaj na FN!

:wave: :wave:

P.S.
Miedzy wrony...