| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FOTOGRAFIA I FILM - Poszukuję fajnych zdjęć.
kacperek2231 - 09-10-2005, 22:26 Temat postu: Poszukuję fajnych zdjęć. Witam , w związku z dokonanym remontem w mieszkaniu i zmianą wnętrza mojego pokoju poszukuje fajnyc fotek podwodnych zwiazanych z moją pasją, czyli nuraniem.
Proszę ludzi dobrej woli o przesyłanie na mój mail ( kacperek2231@wp.pl )fotek uznanych przez Was za świetne zdjecia podwodne, np. nurek nad wrakiem, lub kawałek rafy, albo jakies podwodne zwierzęta. Szukam jakiejśc fajnej fotki. Chciałbym wybrać sobie jakieś fajne zdjecie i zrobić sobie z niego duży wydruk, w jakimś zakładzie poligraficznym, np. 2x1 metr, oprawię go sobie w antyramę i powieszę na ścianie. Proszę o przesyłanie na mail małych plików, gdy coś wybiorę zgłoszę się do autora zdjęcia z prośbą o przesłanie zdjęcia w jak największej rozdzielczości, alby po wydrukowaniu zawierało jak najwięcej szczegółów. Biorę pod uwagę możliwość zapłacenia za fotkę (prawa autorskie) jakiejś przystępnej sumy pieniedzy. Chodzi mi o to abym miał na ścianie jedyne w swoim rodzaju zdjęcie zwiazane z nurkowaniem, które będzie wywierać ogromne wrażenie na każdym kto będzie je oglądał.
Z góry dziękuję forumowiczom za pomoc.
Pozdrawiam.
Borszczuk - 09-10-2005, 23:21 Temat postu: Re: Poszukuję fajnych zdjęć.
| kacperek2231 napisał/a: | | Proszę o przesyłanie na mail małych plików | Chyba sie mocno nudzisz. Google dziala jak sprawdzalem i "underwater gallery" daje 3,510,000 rezultatow. Na sieci tez masa fotek z krajowych wod, np. tu, z roznych akwenow Wystarczy chciec.
duch - 10-10-2005, 11:16
Obejrz sobie moje:
http://home.agh.edu.pl/~duch/egipt2005
Jak Ci się któreś spodoba napisz to wyślę w pełnym formacie
Pozdr
Duch
Borszczuk - 10-10-2005, 13:05
| duch napisał/a: | | Obejrz sobie moje | Miales swiatlo czy poprawiales filtrami w jakims programie graficznym?
KrzyHo - 10-10-2005, 13:47
| Borszczuk napisał/a: | | Chyba sie mocno nudzisz. Google dziala jak sprawdzalem i "underwater gallery" daje 3,510,000 rezultatow. Na sieci tez masa fotek z krajowych wod, np. tu, z roznych akwenow Wystarczy chciec. |
Czy w którym miejscu zapytania Kacperka znalazłe proÂbę o linki do zdjęć?
Cieszę się, że tak biegle posługujesz się Googlami i pewnie nie miałby też problemów z przeglĹĄdnięciem tych 3,5 mln stron, ale chłopak wyraÂnie prosi o zdjęcia zrobione przez forumowiczów, które dałyby się powiększyć do dużych rozmiarów postera, czyli w dużej rozdzielczoÂci krótko mówiĹĄc.
JeÂli nie możesz mu pomóc, to powstrzymaj się od komentarzy wujku "Dobra rada"
Pzdr
KrzyHo
P.S.
Kacperek, podeÂlę Ci co z moich nieudolnych prób ale z 4 mln matrycy tak duży format oglĹĄdany z bliskiej odległoÂci nie będzie rewelacyjny jakoÂciowo
duch - 10-10-2005, 14:33
| Borszczuk napisał/a: | | duch napisał/a: | | Obejrz sobie moje | Miales swiatlo czy poprawiales filtrami w jakims programie graficznym? |
Oczywiście że każde zdjęcie troszeczkę musiałem podrasować .
Tak to już bywa ze zdjęciami underwater że aby miały wygląd trzeba je troszkę poprawić . Ale też nie nie robiłem jakichś cudów, jak zdjęcie było bardzo kiepskie to kolor + sepia, a większość tylko kolor, kontrast i cienie.
Generalnie używam 2 programów PS CS2 i Picassa.
Pozdrawiam
Duch
kacperek2231 - 10-10-2005, 14:39
Dzięki bardzo za zdjecia i proszę o wiecej. Prosiłbym jak ktoś ma o zdjecia w stylu jak zdjecie nr. 3 na stronie http://www.nautica.com.pl...nicle.php?id=11 .Chodzi mi o taie ujęcia z góry, ze na dnie widac jakiś wrak, lub coś innego ciekawego, a nad nim zanurzających sie nurków. Ma ktoś takie fotki??
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Borszczuk - 10-10-2005, 19:53
| KrzyHo napisał/a: | | ale chłopak wyraÂnie prosi o zdjęcia zrobione przez forumowiczów, które dałyby się powiększyć do dużych rozmiarów postera, czyli w dużej rozdzielczoÂci krótko mówiĹĄc. | To sukcesow zycze ;) Osob ktore robia foty w takich rozdzielczosciach zeby poster 2x1m robic w dobrej jakosci za duzo nie bedzie. To co podlinkowalem tez sie imho nie nadaje do takich powiekszen.
| KrzyHo napisał/a: | | Kacperek, podeÂlę Ci co z moich nieudolnych prób :mrgreen: ale z 4 mln matrycy tak duży format oglĹĄdany z bliskiej odległoÂci nie będzie rewelacyjny jakoÂciowo :sad: | No wlasnie o tym mowie. IMHO prosciej znalezc x webowych galerii, przejrzec thumbnaile i zassac duza fotke lub zapytac autora niz przyjac na klate 1000 nieudolnych prob domoroslych fotografow ktore sie do niczego i tak nie nadaja. Ale co kto lubi. Pomijajac, ze lokalny patriotyzm w tym momencie to imho tez mocno slaby pomysl. Duzo wiecej fajnych fotek znalezc mozna chocby tutaj.
Tomek Tatar - 11-10-2005, 13:23
| kacperek2231 napisał/a: | | Dzięki bardzo za zdjecia i proszę o wiecej. |
Jeśli jesteś skłonny zapłacić za zdjęcie, to zajrzyj na stronę www.fotografia.podwodna.com
Są tam zdjęcia jednego z najlepszych polskich fotografów podwodnych - Piotra Stósa. To właśnie on robił te zdjęcia bombowca ze strony Nautiki.
Najlepsze pozdrowienia.
duch - 11-10-2005, 15:15
Ooooo, kurde........
Duuuuuuuużżżżżoooooooooooooo się muszę jeszcze nauczyć.
Pozdrawiam
Duch
kacperek2231 - 14-10-2005, 09:36
Poznałem Piotra na Hvarze w tym roku, jak nurałem z NAUTIKĄ. Organizował na Hvarze wystawy swoich fotografii.
Amoze ktoś ma kontakt mailowy do Piotra, albo do Gosi Steckiej, tez z Nautiki???
piotrm - 14-10-2005, 12:24
No przeciez jest wszystko na tej stronie, ktora podal Tomek Tatar. I adres mailowy i zwykly i nawet numer telefonu. A jak chcesz jeszcze, to mozesz wyslac PW do forumowicza Pstós (http://forum-nuras.com/profile.php?mode=viewprofile&u=2514).
(Ups, link mi sie rozjechal...)
Pozdrawiam
duch - 14-10-2005, 13:06
http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=8057
Albo zacznij lepiej czytać, bo mam pewne wrażenie że czegoś chcesz ale do końca nie wiesz czego.
Ja się zastanawiam nad wybraniem się na te warsztaty, zawsze można się od takiego fachowca nauczyć jak to robić dobrze.
Może kiedyś też siekną takie zdjęcia
A i Kraków znów odwidzić będzie dobrze i swoje stare śmieci zobaczyć, jak by nie było ponad 10 lat tam mieszkałem
Pozdr Duch
kamyk - 18-10-2005, 09:34
www.cavedivers.com.au dobre fotki dla fanow DIR
TomM - 18-10-2005, 09:42
A co to jest za federacja "GUI"? To może jest klon DUI
Kamyk, nie leć w gumę, tylko napisz po prostu, że jesteś PADInurkiem. To żaden wstyd, a przynajmniej prawda.
Arturro - 18-10-2005, 10:19
Jak mama dowie się że podrobiłeś jej podpis żeby zapisać się na OWD to da ci w skórę
Ten chlopiec ma chyba jakiś problem z osobowością, wystarczy spojrzeć na zdjęcie w profilu.
To jeszcze dziecko...
pacio - 20-10-2005, 19:25
http://www.underwaterphot...ion/Default.asp
zdjecia troche malej rozdzielczosci, ale naprawde mozna dostac te najlepsze:)
marek Rokowski - 21-10-2005, 20:35 Temat postu: zdjecia a co tam: troche sie pochwalę:
www.forum-nuras.com - w dziale galeria i fotoreportaże
ciekawe czy Ci sie spodobają...
pozdrawiam
MArek Rokowski
kamyk - 02-11-2005, 00:13
No ale co nie podobaja wam sie te zdjecia z www.cavedivers.com.au ?? to jest wusmie jedyna rzecz ktora teraz robie wiec ... prosze o komntarze dal mnei to jest super ... to tzeba przezyc bo z fotek to raczej nic nie wiedac ale zawsze cos ::d no i fresh water a nie salt wiec spox ... prosze o ko0mntarze ??
Borszczuk - 02-11-2005, 00:38
| kamyk napisał/a: | | prosze o ko0mntarze ?? | Mysle ze mam cos do Twojej kolekcji.
coccodrillo - 02-11-2005, 14:33
Sprawdź to może Cię coś zainteresuje
kamyk - 11-11-2005, 03:10
Borszczuk odczep sie ...
coccodrillo ano fajne sa fotki z nurkowac podlodowych I podziwainam nurkowanie tam (w takich warunkach w piance) ja bym nue mogl ... macie jakies z nurkowania w jaskniach moze ??
|
|