| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HYDE PARK - Porozmawiaj z Nią
Art - 13-03-2003, 14:00 Temat postu: Porozmawiaj z Nią Byłem wczoraj w kinie na tym właśnie filmie.
Porozmawiaj z Nią jest filmem Pedro Almodovar'a
Dawno nie byłem w kinie na tak dobrym filmie. Nie jestem w stanie opowiedzieć czy zrecenzować tego dzieła bo po prostu nie potrafię i wstyd by mi było pominąc któryś z wielu wątków. Dla mnie to film o przyjaźni, wielkim uczuciu...Genialna muzyka.
Kto chce zobaczyć naprawdę dobry film i poczuć jak przenika do głębi duszy - POLECAM
Jest to pierwszy mój film tego reżysera i na pewno teraz zobaczę pozostałe.
Nie czytajcie recenzji przed pójściem do kina, nie oglądajcie w DiviX'ie do tego potrzebna jest ciemna sala kinowa...
Dorota i Wojtek - 13-03-2003, 17:40
"...do tego potrzebna jest ciemna sala kinowa..." Jest tu taka jedna, ale większość co w niej można zobaczyć, to arabskie komedie... Jeżeli możesz "wymyślić" jakoś ten film w formacie divix,dvd albo jakimś podobnym - to daj znać, z przyjemnośćią zobaczymy w... ciemnym pokoju
ukusek - 04-04-2003, 19:42
Ja go mam w Divxie i to przepiękna kopia. Kwestia ewentalnego przekazania pozostaje otwarta
Dorota i Wojtek - 04-04-2003, 20:06
Super!!!
W Warszawie mieszka nasz przyjaciel i agent na Polskę - Piotrek Narczyk nick "DiveClub" tel. 601 330 633. To nasz stały "kanał przerzutowy" . Piotrek jest aktualnie za granicą, ale jak tylko wróci, postaramy się jakoś Was umówić...
Co Ty na to?
Radegast - 04-04-2003, 20:13
Zdaje się, że niedługo będę w Egipcie więc może mogę pomóc
Pozdr DiW
ukusek - 04-04-2003, 20:21
Spoko mogę wypalić na płytce wraż z napisami i wysłać mu to pocztą. Jak potrzebujecie jeszcze jakichś Filmów to pytajcie. Tylko dajcie jakiś pożądny namiar na "kanał"
Dorota i Wojtek - 04-04-2003, 20:22
Cze Mat !
Po Waszej kolejnej wyprawie spodziewamy się plecaka z filmami... , więc nie chcemy Cię dodatkowo obciążać ...
Ale oczywiście pomysł jest jak najbardziej ok !
PS.
Daj znać jak tylko kupisz jakiś skafander, ew. jakiś inny sprzęt.
kryzys - 04-04-2003, 23:40
Witajcie DiW,
Coś mi Mateusz mówił, że nie jest najlepiej z przejrzystością wody - dajcie spokój z tym mąceniem bo będą kiepskie zdjęcia.
Nie mogę skontaktować się z Piotrem (nie odbiera telefonów), ale załatwiam przyjazd w tym biurze w którym on działa.
Mam nadzieję, że wszystkie nurki będę mógł wykupić ze zniżkami już na miejscu w Colonie.
Jeszcze się nie zdecydowaliśmy na hotel, na razie szukamy dobrej oferty. Jeśli macie jakieś informacje na temat przy którym
hotelu jest dostępna rafa z brzegu to dajcie szybko znać.
Przekazuje pozdrowienia,
Dorota i Wojtek - 05-04-2003, 07:31
Witaj Kryzys!
Piotrek jest we Francji - wraca 06.04. Z hoteli z tzw "home reef" możemy wymienić tylko dwa: Coral Beach i Arabia Beach. A widoczność hm..., to nie nasza wina - wszystko przez te łodzie podwodne ... czy jakieś wieloryby...
Aston - 14-04-2003, 00:44 Temat postu: a brzmialo tak zachecajaco.... Jak zawsze nie mam z kim pogadac...
(chodzi o NIA)
a jak do kina to temat kino
a moze jakas nuraska z wrocka pojdzie do kina?
Pozdrwiam
ukusek - 15-04-2003, 21:58
D&W dajcie adres na prv to wam to wyśle pocztą ten film i za parę dni porozkoszujecie się "rozmową" Wyślę na własny koszt bo wzbudzacie ma sympatię
Dorota i Wojtek - 15-04-2003, 23:26
Dziękujemy - ale lepiej nie wysyłaj do nas niczego pocztą - za wszystko musimy przy odbiorze płacić m.in. opłaty celne!!! Mimo, że nadawca uiścił wszystkie opłaty.
Kontakt z nami - przez naszego przyjaciela i agenta na Polskę - Piotrka Narczyka nick na Forum "DiveClub"
PS.
Przesyłka z Polski do Hurghady "idzie" ok. 3 miesięcy...
ukusek - 17-04-2003, 18:51
To może za zgodą Adminia wrzuce to na FTP i ściągną sobie go wszyscy zainteresowani. O ile dysponują odpowiednim stałym łączem bo przez modem to bym nie polecał
Aston - 18-04-2003, 20:07 Temat postu: niezly tekst, ale chyba tylko na forum :( Art,
Ty masz niezle teksty
niby tak neutralnie, hm...
Porozmaiaj z Nia! ....
a tu kurcze wszyscy wala na ten temat
szkoda tylko ze nie ma zadnej ZACIEKAWIONEJ z wroclawia
Pozdroweinia
Dorota i Wojtek - 20-07-2003, 20:12
Wreszcie udało nam się oglądnąć...
Generalnie film niezły, ale raczej nie wpadliśmy w skrajny zachwyt.
Pomysł dosyć ciekawy, ale momentami dosyć prosty w "przewidzeniu" dalszej akcji... Wyjątkowo, oboje jesteśmy tu zgodni w opiniach...
Za to muzyka - to dla nas rewelacja !!!
Gdyby ktoś dysponował ścieżką - jesteśmy bardzo zainteresowani...
ukusek - 20-07-2003, 20:38
A moralnie to pielęgniarz postąpił słusznie czy zupełnie nie? wykorzystał, ale przywrócił do życia pobudzając organizm do pracy. Przeklęty czy wybawiciel?
Dorota i Wojtek - 20-07-2003, 20:59
Jego ukochana obudziła się raczej przez tzw. "przypadek".
On tego nie zakładał, więc jego hm... "postępek" był, jakby to powiedzieć... "trochę nie na miejscu".
Tiooo - 28-08-2004, 21:23
Poszukuje filmów:
- Ognisty Podmuch
- Men Of Honor
- Wielki Błękit
- Ronin
- Waterworld
- The Terminal
ukusek jak byś miał gdzieś te filmy, to daj znać moge zapłacic za płyty i za nagranie.
Wielkie dzieki
newrek - 29-08-2004, 23:53
| Cytat: | Poszukuje filmów:
- Ognisty Podmuch
- Men Of Honor
- Wielki Błękit
- Ronin
- Waterworld
- The Terminal
ukusek jak byś miał gdzieś te filmy, to daj znać moge zapłacic za płyty i za nagranie.
|
A masz stałe łącze ?
pozdrawiam
Chopin - 30-08-2004, 12:41
no z tym wrzuceniem na FTP to niezły pomysł - ja służę swoją kolekcją muzyki klasycznej - a są tu prawdziwe perełki hehe...
Chopin
|
|