| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
HYDE PARK - Rozważania walutowo-realnościowe sposobu podawania cen
Damass - 23-10-2005, 20:50
| martin napisał/a: | | Sam zawor kosztuje od 30 Euro (pojedynczy, bez mozliwosci rozbudowy) do 120 Euro |
Martin mam do Ciebie prośbę !
czy możesz ceny podawać w pln
nie ma w Polsce unii monetarnej
wiec bądź łaskaw dostosować się do tego ze póki co w Polsce płacimy złotówkami ...
miś-magnum - 23-10-2005, 22:55
nie wiem czy zauważyłeś ale Martin pisze o cenach niemieckich, a nie o polskich sklepach, dlatego są one w euro. A poza tym cena zaworu w euro jest zapewne stabilniejsza niż w PLN, bo dzisiaj ten zawór może kosztować 120zł, jutro 140, za 4 dni 100zł, a cenę euro podają conajmniej 10 razy dziennie w telewizji, radiu i gazetach, i możesz sobie sam policzyć ceną na daną chwilę.
Martin, eurony górą (Gubin )
martin - 23-10-2005, 23:06
| Damass napisał/a: | | czy możesz ceny podawać w pln |
Moge, tyle ze sklepy w ktorych na szybko sprawdzilem ceny nie przyjmuja zlotowek, wiec musial bym jeszcze sprawdzic cene euro w paru kantorach....
Damass - 23-10-2005, 23:17
| miś-magnum napisał/a: | | nie wiem czy zauważyłeś ale Martin pisze o cenach niemieckich |
Tak zauważyłem że Martin pisze o cenach niemieckich ale zwróć uwagę że na Polskim forum...
większość z nas dostaje pensję w złotówkach i nie kupuje w niemieckim sklepie więc nadal podtrzymuje swoje zdanie że powinien podawać ceny w PLN ...
| miś-magnum napisał/a: |
A poza tym cena zaworu w euro jest zapewne stabilniejsza niż w PLN... |
a jakie to ma znaczenie ?...
| miś-magnum napisał/a: |
bo dzisiaj ten zawór może kosztować 120zł, jutro 140, za 4 dni 100zł, a cenę euro podają conajmniej 10 razy dziennie w telewizji, radiu i gazetach, i możesz sobie sam policzyć ceną na daną chwilę. |
dokładnie o to prosiłem Martina aby podawał aktualną cenę ale po przeliczeniu na PLN...
widzę że Ty tego nie zrozumiałeś !
[ Dodano: 23-10-2005, 23:31 ]
| martin napisał/a: | | tyle ze sklepy w ktorych na szybko sprawdzilem ceny nie przyjmuja zlotowek |
te sklepy nie przyjmują złotówek i podejrzewam że nie będą przyjmowały w najbliższym czasie
| martin napisał/a: | | wiec musial bym jeszcze sprawdzic cene euro w paru kantorach.... |
proszę Cię nie używaj takich argumentów bo to jest nie w porządku kto wymaga od Ciebie abyś sprawdzał kurs euro w dziesięciu kantorach możesz zrobić to na stronie NBP lub przyjąć średni kurs 1euro = 4pln
TomS - 24-10-2005, 01:19
Damass, uprawiasz Histeryczne Czepialstwo?? Po co Ci to?? Policz sobie chłopie i nie zawracaj głowy.
martin - 24-10-2005, 01:49
| Damass napisał/a: | | ...lub przyjąć średni kurs 1euro = 4pln |
Tabliczki mnozenia ucza chyba w podstawowce - przynajmniej tak bylo jak ja chodzilem. Gdyby Ciebie ten program nie objal, moge Ci zdradzic w wielkiej tajemnicy, ze 4x30 to 120, a 4x120 to 480. Tylko prosze nie powtarzaj dalej
| TomS napisał/a: | | Damass, uprawiasz Histeryczne Czepialstwo? |
Ma dopiero 36 postow i mysli ze w ten sposob podbije sobie licznik....
Adam Frajtak - 24-10-2005, 07:04
| martin napisał/a: |
Ma dopiero 36 postow i mysli ze w ten sposob podbije sobie licznik.... |
Moze Damass ma TYLKO 36 postow ale przynjamniej nie udaje experta
http://groups.google.pl/g...35a6f5aa67186f1
Te_Pe - 24-10-2005, 07:10
| martin napisał/a: | | Damass napisał/a: | | czy możesz ceny podawać w pln |
Moge, tyle ze sklepy w ktorych na szybko sprawdzilem ceny nie przyjmuja zlotowek, wiec musial bym jeszcze sprawdzic cene euro w paru kantorach.... |
A po co - cena w polskich sklepach nie odpowiada relacji euro*kurs
Trzeba jeszcze uwzględnić współczynnik rzeźby klienta.
Adam Frajtak - 24-10-2005, 07:17
| Te_Pe napisał/a: |
A po co - cena w polskich sklepach nie odpowiada relacji euro*kurs
Trzeba jeszcze uwzględnić współczynnik rzeźby klienta. |
No właśnie po to sam sobie odpowiedziales tyle ze najwyrazniej wazelina ci oczy zaslania i tego nie widzisz - podane ceny w EUR nic nie znacza i rownie dobrze mozna by ich wcale nie podawac poniewaz maja sie nijak do cen w Polsce.
Te_Pe - 24-10-2005, 08:39
| scaner napisał/a: |
No właśnie po to sam sobie odpowiedziales tyle ze najwyrazniej wazelina ci oczy zaslania i tego nie widzisz - podane ceny w EUR nic nie znacza i rownie dobrze mozna by ich wcale nie podawac poniewaz maja sie nijak do cen w Polsce. |
Jestes pewien?
a może jest dokładnie odwrotnie - sprzedawcy j... Cię w żywe oczy, a Ty z uśmiechem płacisz,
bo w złotówkach....
a to samo możesz kupić w REALNYCH cenach (z akceptowalnym współczynnikiem rzeźby)
(Oparte na własnych zakupach - różnice były od 50% do 100% w cenie)
piotrm - 24-10-2005, 08:58
Rany, a moze by tak cala dyskusje, procz dwoch pierwszych postow przeniesc do Hyde Parku?
Pozdrawiam wszystkich
Adam Frajtak - 24-10-2005, 09:33
Jestes pewien? ) |
jestem pewien
a może jest dokładnie odwrotnie - sprzedawcy j... Cię w żywe oczy, a Ty z uśmiechem płacisz, )
bo w złotówkach....) |
Brak zwiazku z wątkiem - Jezeli post ma być pomocny bo wskazuje rodzaj, typ, marke polecanego do zastosowania wyrobu to zmiast podawac wirtualna cene w EUR za ktore mozemy ( ?) nabyć gdzies tam to powinien wskazywac miejsce gdzie mozemy to kupic na terenie RP i cenę w PLN ...... chyba ze jest to prywatne forum Martina i jego klakierow co oznacza ze jak wszystkie jego posty beda odnosily sie tylko do Virtual Divingu oraz do wirtualnych porad z wirtualnymi cenami do nabycia gdzies w kosmosie
Andrzej Kosko - 24-10-2005, 10:47
| scaner napisał/a: | | powinien wskazywac miejsce gdzie mozemy to kupic na terenie RP i cenę w PLN | Niekoniecznie-mieszkam na tzw.zachodzie i porównując obydwie(tj.polską i niemiecką) ceny mam wybór-być może za Odrą będzie taniej.
| scaner napisał/a: | | jego klakierow | Gwoli wyjaśnienia-jedyny fanklub,do którego należę,to ekipa sławiąca MOJĄ osobę i jej dokonania
Adam Frajtak - 24-10-2005, 10:57
| Andrzej Kosko napisał/a: |
| scaner napisał/a: | | jego klakierow | Gwoli wyjaśnienia-jedyny fanklub,do którego należę,to ekipa sławiąca MOJĄ osobę i jej dokonania |
Co niewatpliwie oznacza pełnię zdrowia psychicznego
EaserVW - 24-10-2005, 12:08
Złote Usta Forum
Andrzej Kosko - 24-10-2005, 16:27
| Cytat: | | Co niewatpliwie oznacza pełnię zdrowia psychicznego | No cóż,czas skończyć z tą fałszywą skromnością
[ Dodano: Pon 24 Paź, 2005 ]
Swoją drogą można by się zastanowić,czy goście wchodzący pod wodę z własnej woli są tak całkiem normalni...
miś-magnum - 24-10-2005, 17:11
| scaner napisał/a: | | Jezeli post ma być pomocny bo wskazuje rodzaj, typ, marke polecanego do zastosowania wyrobu to zmiast podawac wirtualna cene w EUR za ktore mozemy ( ?) nabyć gdzies tam to powinien wskazywac miejsce gdzie mozemy to kupic na terenie RP i cenę w PLN |
| Andrzej Kosko napisał/a: | | Niekoniecznie-mieszkam na tzw.zachodzie i porównując obydwie(tj.polską i niemiecką) ceny mam wybór-być może za Odrą będzie taniej. |
Ja jak wyżej.
Scaner i Damass, musicie się z tym pogodzić, że wiele osób ma możliwość zakupu tańszego sprzętu za granicami RP, i dla nich taka informacja jest dosyć cenna!! a poza tym, sam możesz przeliczyć ceny z euro na złotówki skoro tak dobrze znasz cenę euro
| Damass napisał/a: | | 1euro = 4pln |
Damass - 25-10-2005, 20:37
| TomS napisał/a: | | Damass, uprawiasz Histeryczne Czepialstwo?? |
Widzę znak zapytania wiec Ci odpowiem…
Jeśli uważasz że kulturalna prośba do Martina aby ceny podawał w złotówkach jest jak to określiłeś „Histeryczne Czepialstwo” to TAK !!!
| TomS napisał/a: | | Po co Ci to?? |
mi po nic , chodzi o zasady
| TomS napisał/a: | | Policz sobie chłopie i nie zawracaj głowy. |
nie wiem czy zauważyłeś ale to nie o mnie tutaj chodzi
| martin napisał/a: | | Tabliczki mnozenia ucza chyba w podstawowce - przynajmniej tak bylo jak ja chodzilem. Gdyby Ciebie ten program nie objal, moge Ci zdradzic w wielkiej tajemnicy, ze 4x30 to 120, a 4x120 to 480. Tylko prosze nie powtarzaj dalej |
nie znamy się wiec daruj sobie prsonalne wycieczki
| martin napisał/a: | | Ma dopiero 36 postow i mysli ze w ten sposob podbije sobie licznik.... |
nie wiedziałem że ilość postów świadczy o wiedzy widzisz ja nie jestem posto tłukiem liczy się dla mnie jakość nie ilość ...
Ty zaś musisz zacząć się udzielać w zakładce powitania i w każdym temacie pisać
Witam , Witaj na forum , Witaj na FN - tym sposobem będziesz bardziej wiry godny dla innych wszechwiedzący Martinie
Ciebie i tak wszędzie pełno aż strach lodówkę otworzyć.
| miś-magnum napisał/a: | | Scaner i Damass, musicie się z tym pogodzić, że wiele osób ma możliwość zakupu tańszego sprzętu za granicami RP, i dla nich taka informacja jest dosyć cenna!! a poza tym, sam możesz przeliczyć ceny z euro na złotówki skoro tak dobrze znasz cenę euro |
przeczytaj raz jeszcze co napisałem i odpowiedz sobie na pytanie ...dlaczego osoba oczekująca pomocy na polskim forum ma jeszcze liczyć eurony na pln gdzie my jesteśmy ? , nie chodzi tu o jakiś lokalny patriotyzm żeby się komuś nie pozajączkowało.
Chodzi o pomoc a podawanie cen w euro nikomu tak naprawdę nie pomaga jeśli nie podał nawet linku do sklepu …
nie widzę związku Twojej wypowiedzi z tematem …
dla mnie EOT
pozdrawiam wszystkich.
martin - 25-10-2005, 21:01
| Damass napisał/a: | | Jeśli uważasz że kulturalna prośba do Martina aby ceny podawał w złotówkach... |
Akurat to w tym poscie nie mialo najmniejszego znaczenia. Jedyna rzecza jaka chcialem przekazac bylo "najdrozszy kosztuje prawie 4x tyle co najtanszy" oraz "cena zaworu to 20%.. 50% calosci, wiecz ciezko porownywac flaszki nie porownujac zaworow". Waluta byla wybrana przypadkowo, rownie dobrze mogly byc dolary, ruble, czy guziki...
| Damass napisał/a: | | nie znamy się wiec daruj sobie prsonalne wycieczki |
Dokladnie to samo moglem napisac po twoim pierwszym poscie. W sumie ze wzgledu na nerwowa atmosfere oberwalo Ci sie przez przypadek - Sorry.
| Damass napisał/a: | | Chodzi o pomoc a podawanie cen w euro nikomu tak naprawdę nie pomaga jeśli nie podał nawet linku do sklepu … |
Linki podaje stosunkowo czesto. W poscie nie bylo prozby o to gdzie kupic, wiec tym razem darowalem sobie (krypto)-reklame.
Damass - 25-10-2005, 21:13
| martin napisał/a: | Damass napisał/a:
czy możesz ceny podawać w pln
Moge, tyle ze sklepy w ktorych na szybko sprawdzilem ceny nie przyjmuja zlotowek, wiec musial bym jeszcze sprawdzic cene euro w paru kantorach.... |
wiesz jakoś mam dziwne wrażenie że byłeś skłonny do spełnienia mojej prośby lub przynajmniej wydała Ci się sensowna.
Lecz gdy zobaczyłeś że masz za sobą klakierów którzy często zabierają głos bez czytania tematu od początku poczułeś się jakoś dziwnie pewny i starałeś się mi dowalić ...
Adam Frajtak - 25-10-2005, 21:31
| Damass napisał/a: | | gdy zobaczyłeś że masz za sobą klakierów którzy często zabierają głos bez czytania tematu od początku poczułeś się jakoś dziwnie pewny i starałeś się mi dowalić ... |
Zastanawiam sie czy klakierzy placa w EURO za wazeline czy w PLN hmmmm....
Damass - 25-10-2005, 21:43
| scaner napisał/a: | | Zastanawiam sie czy klakierzy placa w EURO za wazeline czy w PLN hmmmm.... |
bankowo w euro bo:
| miś-magnum napisał/a: | | cena zaworu w euro jest zapewne stabilniejsza niż w PLN |
pewnie wazeliny też...
Andrzej Kosko - 25-10-2005, 22:17
| Damass napisał/a: | | mi po nic , chodzi o zasady | Polska dla Polaków,nie?
Adam Frajtak - 25-10-2005, 22:54
| Andrzej Kosko napisał/a: | | Polska dla Polaków,nie? |
A Ślunsk dla nas - Ślunzaków
Damass - 25-10-2005, 23:06
| Andrzej Kosko napisał/a: | | Polska dla Polaków,nie? |
nie odpowiadam na Twoje zaczepne pytanie - co by nie być posądzonym że nabijam sobie licznik
biegnę tym czasem przywitać nowych użytkowników na forum
nuras5 - 27-10-2005, 05:44
Panowie_ zastanówcie się, czy napewno warto kontynuować ten wątek- czytając go mam coraz większą ochotę go zamknąć
|
|