FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

NURKOWANIE REKREACYJNE - Zalew Zegrzyński - warto?

deChmiel - 26-10-2005, 17:16
Temat postu: Zalew Zegrzyński - warto?
Witam Nurasków,

Warszawka ma najbliżej do Zalewu Zegrzyńskiego, ale nie znajduję ani słowa na naszym forum na jego temat. Czy któryś (-aś) z szanownych forumowiczów wie cos na temat warunków i ciekawych miejsc na tym zbiorniku?

Zdrówko
Darek

Grześ - 26-10-2005, 17:29

Też się kiedyś nad tym zastanawiałęm :-D
Często w wolnym czasie sobie troszkę żegluje, też zdarza się że na Zalewie ale osób nurkujących rekreacyjnie od jakiś 8 lat nie wiedziałem - może dlatego, że zabić się można o własną dłoń w jak wielce krystalicznie czystej wodzie :lol:

waterman - 26-10-2005, 19:32

Ja to uczyniłem skończyło się na wielkim praniu bo wszystko strasznie waliło a widoczność była taka jak w basenach termalnych z żelazową wodą
amanecer - 26-10-2005, 20:20

W najdzikszych myslach nie przyszlo mi do glowy nurkowac nad tym zalewem! W czasach studenckich czasami na lódke sie tam wybralismy, ale plywanie tam bylo juz ponad moje sily. Pewnie dlatego, ze po wskoczeniu do wody czlowiek znalazl sie w jakims dziwnym, mulistym srodowisku :???:
nevada - 27-10-2005, 08:23

Ja miałem to wyjątkowe szczęście nurkować w tym zalewisku - pod wodą nic nie widać. Poza tym z opowieści WOPRowców wynika, że bananowa młodziez bawi się tam w rajdy motorówkami,wobec czego kilku pływaków powierzchniowych straciło co nieco na wadze :asthanos: Lepiej już pójść na Szczęśliwice - widoczność o niebo lepsza.
Przemek - 27-10-2005, 08:35

Tudzież Czerniakowskie=]
Sam chciałem zoabczyc kiedyś co jest na dnie zalewu ale odkad tam pływam na łodce wszelki zapał mi odszedł=]]

nevada - 27-10-2005, 11:19

no właśnie, ja tam ryłem ryłem po dnie w poszuiwaniu śmieci w jakiś dzień sprzątania świata czy cóś podobnego :29:
Jakuza - 16-08-2010, 11:02

W Zalewie Zegrzyńskim pod powierzchnią widoczność 0,5 metra. Na trzech metrach jest zupełnie ciemno. Widoczność zerowa. Wpadłem twarzą na oponę. Fajnie ;-)
Moonspell - 19-08-2010, 22:43

haha powidziam kolegow za odwage :)