| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
FORUM-NURAS - Naklejki - "ostatnie starcie"
Art - 21-03-2003, 13:59 Temat postu: Naklejki - "ostatnie starcie" Witam wszystkich chcących oznaczyć swoje pojazdy i nie tylko "Forumową" naklejką
Którą w końcu chcecie???
Wersja Marcina 750
Wersja Pitt'a
Wzór nr 4
Wzór nr 5
Może DarekS zrobiłby małą ankietę i wstawił ją tutaj (klikało by się i byłby wynik bez zbędnego pisania, że jestem za MARCIN lub PITT)
Proszę nie mylić tego z walką o władzę czy dominację tylko o wybór fajnej naklejki. Doceniam pracę obu autorów (sam nie zaproponowałem nic)
Myślę, że zainteresowani znają już te projekty
Ja jestem za projektem Marcina750 bo będzie się lepiej prezentował na autku i wygląda profesjonalnie.
Czekam na głosy i ankietę
Pozdrawiam
Artur Kędzierski
Piotr N. - 21-03-2003, 14:40
Czy nie namieszam za bardzo jeśli spytam czy możnaby umieścić nurka Marcina na fladze Pitta? Flaga Pitta jest dla mnie bardziej czytelna i białe litery lepiej kontarastują z czerwonym niż czarne... Uważam, że na samochodach będzie lepiej widoczna.. natomiast nurek Marcina bardziej mi się podoba...
Nie namieszałem za dużo...?
Przeman - 21-03-2003, 14:57 Temat postu: re Dlaczego juz chcecie koniecznie decydowac ktorą naklejkę oddać do druku?? Czy technika druku tego wymaga?? Do maja jeszcze sporo czasu - moze jeszcze znjadzie się jakiś grafik i wrzuci tu swoją propozycję. Ja proponuję podać termin składania propozycji, a z drukowaniem jeszcze się wstrzymać.
Art - 21-03-2003, 15:42
| DiveClub napisał/a: | | Czy nie namieszam za bardzo jeśli spytam czy możnaby umieścić nurka Marcina na fladze Pitta? Flaga Pitta jest dla mnie bardziej czytelna i białe litery lepiej kontarastują z czerwonym niż czarne... Uważam, że na samochodach będzie lepiej widoczna.. natomiast nurek Marcina bardziej mi się podoba... |
To jest pomysł!!!
Piotr N. - 21-03-2003, 18:16
| Art napisał/a: | | To jest pomysł!!! |
Dzięki... Nie zostałem sam...
Pitt_M - 21-03-2003, 19:25
Witam
A czy musi być postać nurka ?
i jeżeli na auto to może w formacie PL~ki
http://republika.pl/gtb/nuras2.jpg
Pozdrawiam
nuras5 - 21-03-2003, 19:45
Też fajne, ale utrzymałbym białe litery i obrys postaci- wydaje się znacznie czytelniejsze.
Piotr - 21-03-2003, 20:06
hej!
zgadzam sie z przedmowca:
biale litery zdecydowanie lepiej widoczne!
i bardziej do mnie przemawia sylwetka nurka niz delfina (mimo, ze uwazam je za wspaniale zwierzeta)
wodzu - 21-03-2003, 21:24
Howgh!
| DiveClub napisał/a: | | ... Flaga Pitta jest dla mnie bardziej czytelna i białe litery lepiej kontarastują z czerwonym niż czarne... Uważam, że na samochodach będzie lepiej widoczna.. natomiast nurek Marcina bardziej mi się podoba... |
| Art napisał/a: | | To jest pomysł!!! |
Popieram taką opcję
Cieszę się bardzo z takiego obrotu sprawy (jako, że sprowokowałem [nie]chcący ten zamęt)
Radegast - 21-03-2003, 21:32
Moim zdaniem nurek Marcina jednak zbyt przypomina nurka z logo PADI.
Poza tym może rzeczywiście da się jeszcze trochę poczekać z ostatecznym rozstrzygnięciem konkursu (:?:). Mamy tylko trzy i to podobne projekty, poczekajmy na inne. Zachęcam wszystkich do pracy (siebie samego również ).
MARCIN750 - 22-03-2003, 09:43
Jako, że ja podjąłem się wydrukowania tych naklejek chcę poinformować, że chciałbym spokojnie zacząć druk 2 tyg. przed spotkaniem. Czyli sprawę można byłoby zakończyć do 25 kwietnia - cały miesiąc.
Dobrze by było, gdyby zakończyć to szybciej bo planowałem z Darkiem S
zrobienie okolicznościowych kubków z logo forum (oczywiście z tym zaakceptowanym przez ogół), a na to potrzebuję ok. 3 tyg.
Pozdrawiam Marcin.
Radegast - 22-03-2003, 15:16 Temat postu: Nowe propozycje naklejki Oto moje dwa projekty naklejki:
W związku z problemami technicznymi chwilowo nie zamieszczam projektów.
Postać nurka wziąłem z jakiejś strony z darmowymi clipartami, więc nie powinno być problemu z prawami autorskimi.
Są to projekty wstepne, więc liczę na uwagi/sugestie.
ArturP - 22-03-2003, 16:42
Radegast ja nie widzę tych projektów czy inni mają tak samo?
Swist - 22-03-2003, 17:06
Ja rowniez widze tylko czerwone krzyrzyki wiec moze Radegast sprawdz czy dobrze wstawiles....
Radegast - 22-03-2003, 17:49 Temat postu: Nowe propozycje naklejki Zgodnie z obietnicą zamieszczam moje dwie propozycje forumowej naklejki:
Wzór nr 6
Wzór nr 7
Porszę o ewentualne komentarze i uwagi.
Dorota i Wojtek - 22-03-2003, 22:14
Obydwie nam się podobają, ale nurek wydaje nam się trochę za bardzo hm... rozluźniony???
WolfEeel - 23-03-2003, 01:28
Wzór Nr. 7 jest bardziej nie typowy, więc oddaję na niego głos.
Marcin
Zbychu - 23-03-2003, 11:57
A moze tak jak napisał Pitt odstąpić od postaci nurka w tej naklejce.
Moze zrobic coś innego niż dotychczas, żeby nie była to damonstracja w stylu "jestem nurkiem" podziwiajcie mnie.
W końcu ma ona świadczyć o tym że się jest członkiem FORUM, a nie że się nurkuje w ogóle.Po drugie Ci którzy ją zobaczą na samochodzie i tak będą wiedzieć who is who, a oto chyba w tej całej zabawie chodzi. Nie chciałem aby to wyglądało na znak stop lub zakaz wjazdu.
Jeżeli się mylę to zostawcie na mnie chociaż jedną suchą nitkę.
Mój pomysł na naklejkę jest taki:
Radegast - 23-03-2003, 12:58
| Zbychu napisał/a: | | Moze zrobic coś innego niż dotychczas, żeby nie była to damonstracja w stylu "jestem nurkiem" podziwiajcie mnie. |
Zgadzam się, sam miałem podobną koncepcję, ale w końcu się zasugerowałem pozostałymi projektami.
Chętnie zobaczę propozycję Zbycha tylko, że nie moge otworzyć tego linka. Proponuję wrzucić swoją propozycję na FTP w postaci JPG albo GIF i dać linka na forum (o szczegóły pytaj admina DarkaS)
P.S.
Skoro ciągle pojawiają się nowe propozycje naklejki, to jaki sens ma to głosowanie? Może najlepiej by było ustalić termin nadsyłania projektów, potem głosowanie i do druku?
Miłosz - 23-03-2003, 21:09 Temat postu: to nie jest nowy projekt naklejki... Witam,
Ponizej zalaczam swoją rebusową wariację na temat forum.
Nie jest to nowy projekt naklejki - nie jestem grafikiem i nie umiem. Ale lubie rebusy i skojarzylo mi sie tak. Jesli to kogos natchnie i bedzie mial pomysl na kolejny wzor - umowmy sie, ze nie mialem z tym nic wspolnego i pozbywam sie niniejszym praw autorskich, hihi...
Pozdrawiam,
Nishigoi
Dorota i Wojtek - 23-03-2003, 22:04
Nishi - nie widać...
Miłosz - 23-03-2003, 22:31
a tu?...
Pozdrawiam,
Nishi
Dorota i Wojtek - 23-03-2003, 22:35
już widać...
Podobają nam się mniej "konwencjonalne" projekty, a do takich zaliczamy Twój i Zbycha.
MARCIN750 - 24-03-2003, 11:38
Prośba do wszystkich tych, którzy będą projektowali naklejkę.
1. Nie stosujcie przejść tonalnych. (Trudna sprawa w sitodruku)(np. proj. Zbychu)
2. Starajcie się nie kombinować w kształtach. (kwestia wycinania)
3. Jeśli można prosić to nie szalejcie z kolorystyką.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam Marcin.
Art - 28-03-2003, 16:27
A co wy na to by na naklejce nie było nurka tylko nazwa naszego forum i adres www na czerwonej fladze
Wszystko oczywiście w ogólnie rozpoznawalnej czcionce naszego FORUM!!!
Mi osobiście się przejadły wizerunki nurka...a jak ktoś jest nurasem to widząc nasze autko z flagą będzie wiedział o co chodzi.
A i może nasz sprzęt nie tylko nurkowy będzie bezpieczniejszy - wielu jest amatorów zainteresowanych zawartością bagażnika osoby z nurkiem na karoserii...
Pozdrawiam
Art - 29-03-2003, 00:22
A może cuś takiego??
lub
Dorota i Wojtek - 29-03-2003, 06:31
Podobają nam się. Problem polega na tym, że "konkurs" pomysłów może trwać w nieskończenie długo - zawsze coś będzie można zmienić we wzorze, czy wymyślić inny "trochę lepszy".
Nasza propozycja:
Admin ustala datę nadsyłania wzorów; ukazuje się ankieta obejmujące wszystkie nadesłane; Admin ustala czasookres głosowania. ... and the winner is... i po wszystkim. Mamy super wzory, głosowanie i naszą naklejkę...
Oczywiście na głowie biednego Admina zostawiamy problem jednakowej ilości głosów na np. 3 różne wzory...
DarekS - 31-03-2003, 17:05
Właśnie MARCIN750 dosłał mi kolejne wzory. Uważam, że może to być dodatek do wzoru podstawowego i myślę, że powinniśmy trzymać się flagi a jako dodatek któryś z zamieszczonych poniżej wzorów (albo wszystkie 3 )
MARCIN750 - 31-03-2003, 17:45
A ja ze swojej strony proszę o zakończenie wyborów do niedzieli 6.04.03. bo chciałbym zdążyć z produkcją na spotkanie.
Pozdrawiam. Marcin.
Art - 02-04-2003, 02:14
Nowe wzory bardzo ciekawe tylko teraz kto zdecyduje....
Darku chyba wszystko w Twoich rękach, mi się podobają wszystkie wzory ale te nowe są szczególnie interesujące bo INNE!
Ciężka sprawa...
Radegast - 02-04-2003, 02:20
Nuras w owalu (ostatni projekt) - super sprawa.
Popieram.
Zgodnie z sugestią MARCIN750 proponuję zakończyć fazę zgłaszania propozycji i zorganizować ostateczne głosowanie.
(tylko sam się zastanawiam którą propozycję wybrać... )
k278 - 02-04-2003, 06:21
osobiście jestem za projektem "okrągłym-białym", gdyż najbardziej mi sie podoba.
Az prosi się zby zrobić naszywkę
DarekS - 02-04-2003, 08:08
Jak juz wczesniej napisalem proponuje aby naklejka podstawowa pozostala (zgodnie z glosowaniem z zachowaniem oczywiscie odpowiedniej czcionki) a okragle i owalne tez powinny byc (wszystkie 3) jako dodatek wiec jestem za tym aby MARCIN750 wzial sie powoli juz za robote. Odeslalem MARCINowi poprawione wzory (zmienilem adres z wersalikow na normalne pismo). Jedno z czym sie pospieszylem to pieczatka ktora przygotowalem na spotkanie. Jest na niej logo nurka wg. uzytkownikow sciagnietego z PADI ale niech juz tak zostanie.
Nie chce byc zlosliwy ale MARCIN750 powinien wydrukowac 30 kompletow naklejek (tyle osob wyrazilo zainteresowanie i glosowalo) i KONIEC. Zastanawiam sie czy wogole czyta nas wiecej jak 50 osob.
MARCIN750 do czarnego wprowadz 100% Y + 100% M
wodzu - 02-04-2003, 10:09
Howgh!
| k278 napisał/a: | Az prosi się zby zrobić naszywkę |
I naszyć na piankę, tak jak polskie flagi na piankach pewnej firmy z Wrcoławia
wodzu - 02-04-2003, 10:13
Howgh!
| DarekS napisał/a: | | Odeslalem MARCINowi poprawione wzory |
To jakie w końcu będą te naklejki
Tyle padło propozycji i głosów, że się zgubiłem.
| DarekS napisał/a: | | ... pieczatka ktora przygotowalem na spotkanie |
A ja nie będę miał pieczątki
Pozdrawiam
Zbychu - 02-04-2003, 19:37
Wodzu napisał:A ja nie będę miał pieczątki
Ja chyba też ale mam nadzieję na naklejkę.
Mike - 04-04-2003, 22:10
... 30 + 1 komplet poprosze
zuzluk - 11-04-2003, 16:15 Temat postu: naklejki Art jestem z tym z nurasem ale te okragle z flaga sa super ta z czerwona obwodka jest bdb na naszywke a ta jajowata na samochud jestem za
|
|