| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
NURKOWANIE REKREACYJNE - Sharm El Shaikh Al Diwan
Adam Frajtak - 10-01-2006, 13:31 Temat postu: Sharm El Shaikh Al Diwan Hi!
Czy ktoś był z Was w hotelu Al Diwan w Sharm El Shaikh? - proszę o opinie ewentualne inne polecane hotele
ArturS - 10-01-2006, 14:08 Temat postu: Re: Sharm El Shaikh Al Diwan
| scaner napisał/a: | Hi!
Czy ktoś był z Was w hotelu Al Diwan w Sharm El Shaikh? |
Byłem w październiku i jak dla mnie bez uwag. hotel w miare czysty jak na warunki Egipskie. Do Shark Bay kursują bezpłatne busy hotelowe - 5 min drogi. Do portu dojedziesz w 15 - 20 min busem. Jedzonko w miare - śniadanie i kolacja szwedzki stół - jeden problem na jaki ja natrafiłem to na pielgrzymke moherowych i walke zgorzknialych pań o jedzenie (mam nadzieje ze nikogo nie urazam ale to prawda - szczera prawda )
Dwa baseny, w poblizu sklep z napojami, pamiątkami i róznymi pierdółkami i lądujące samoloty co 5 min ale zakładając że jedziesz nurać to nie przeszkadza.
Nie polecam jedynie hotelowego shihsa baru - nie wiem co dodaja do melasy ale wydaje mi się że wielbłądzią wełne - paskudztwo straszne . Lepiej w nama bay pojść do "tche tche"
Chcesz coś więcej wiedzieć to pytaj
pozdrawiam
artur
Adam Frajtak - 10-01-2006, 14:14 Temat postu: Re: Sharm El Shaikh Al Diwan
| ArturS napisał/a: | | Do portu dojedziesz w 15 - 20 min busem. |
| ArturS napisał/a: | jeden problem na jaki ja natrafiłem to na pielgrzymke moherowych i walke zgorzknialych pań o jedzenie (mam nadzieje ze nikogo nie urazam ale to prawda - szczera prawda ) |
| ArturS napisał/a: |
lądujące samoloty co 5 min |
Nie polecam jedynie hotelowego shihsa baru - nie wiem co dodaja do melasy ale wydaje mi się że wielbłądzią wełne - paskudztwo straszne . Lepiej w nama bay pojść do "tche tche" |
Chcesz coś więcej wiedzieć to pytaj |
Dzieki za info --- szukam dalej
Mania - 10-01-2006, 14:17
A poza tym jest (jak na moj gust) za daleko od Naama.
Mania
Adam Frajtak - 10-01-2006, 14:19
| Mania napisał/a: | A poza tym jest (jak na moj gust) za daleko od Naama.
Mania |
No to dawaj jakiegos proposa bo nawiedzilo mnie i wybieram sie na egipcjańską ziemię
ArturS - 10-01-2006, 14:22
| Mania napisał/a: | A poza tym jest (jak na moj gust) za daleko od Naama.
Mania |
No Maniu jak zabierasz szpilki na deptak to owszem ale nie wydaje mi się
ale jak jedziesz większą grupą i złapiesz busa to nie problem a koszt znikomy - tylko trzeba się targowac. Płaciliśmy 15 szmat za 10 osób za busa - nie jest to wygórowana cena
artur
Mania - 10-01-2006, 15:09
scaner - a jakie sa Twoje oczekiwania wobec hotelu?
Podaj co chcesz to bede probowac podpowiedziec....
Mania
Artur - bys sie zdziwil. Gdybym w ogole chodzila w szpilkach to a i owszem zabieralabym je ze soba. A poza tym ja do Naama nie chodze na deptak tylko do knajp i klubow.....
stefan-stefan - 10-01-2006, 15:16 Temat postu: Finelandia Sharm Holiday - 5min do Naama, standart OK, obok hotelu sklep z beżowymi podróbkami znanych napoi - rarytasy to Finelandia i Chajfas Regal, męka, ale jak braknie...
Adam Frajtak - 10-01-2006, 15:21
| Mania napisał/a: | scaner - a jakie sa Twoje oczekiwania wobec hotelu?
Podaj co chcesz to bede probowac podpowiedziec....
Mania
|
No wiesz jak w Erze Tanio i dobrze jedzonko mniamuśne i do bólu ( all inclusive) blisko plazy i najlepiej obok bazy ..... .gdyby tak jeszcze obsluga byla zlozona z polskich dziewczyn hmmmmm to by bylo miodzio
Mania - 10-01-2006, 15:33
Takie rzeczy to tylko w Erze daja....
A tak na serio - z ta baza kolo hotelu to bym sie zastanawiala - te najlepsze na ogol sa zupelnie gdzie indziej, a te zwykle hotelowe to sa takie sobie....
Jesli plaza to masz do wyboru Sharks Bay, Naama Bay albo Ras um Sid. Jesli ma byc tanio to nie moge Ci zbyt pomoc.....
Ale Sharm Holiday jest w miare - chociaz nie bezposrednio nad morzem to jak pisal Stefan - 5 minut spacerku (no moze 10 - ale to w drodze powrotnej bo wtedy pod gorke).
Holiday Inn Amforas - ma swoja plaze i moim zdaniem jest OK.
Helnan Marina albo Lido - oba maja super piaszczysta plaze w Naama. Helnan OK, ale tylko pokoje superior. Lido - fajny hotel. Oba maja naprawde dobre jedzenie - w Lido jest tez super knajpka. Zreszta zarzadzane sa przez braci (to znaczy jeden brat ma Helnan, a drugi Lido).
Jesli juz Sharks Bay to niech cie reka boska broni przez Fanara Club (tam jest taka malutka zatoczka - vis a vis Temple - mojego ukochanego "lokalnego" nurka. I na tej zatoczce sa dwa hotele (oba maja w nazwie Fanara). No i na tej plazy to bonanza - jeden hotel stara sie byc glosniejszy od drugiego. A wiec dwie rozne muzy na full, dwoch roznych animatorow na full - zwariowac mozna.
Z nieco wyzszej polki:
Hilton Waterfalls - super hotel - Ras um Sid. Hilton Fayruz (o gwiazdke wiecej niz Hilton Dreams, a o wiele lepszy) - Naama Bay.
No i top of the top - najlepszy hotel w calym Sharm (i w ogole najlepsza na swiecie siec hoteli) - wyzera taka ze szczyna opada!!!! Czyli Four Season. Ale troszke drogo....
Moje lokalizacje sa jednak skrzywione faktem, ze lubie miec blisko do Hadaby i do Naama - ze wzgledu na to, ze tam mieszkaja moi znajomi. Dlatego Sharks Bay albo Nabq odpadaja - duzo za daleko.....
Ta lista to tylko krociutka lista hoteli, o ktorych wiem na pewno ze sa w ofercie polskich biur podrozy. Sprobuj jednak bardziej sprecyzowac swoje wymagania, to wtedy moze cos bede mogla podpowiedziec.
Mania
Adam Frajtak - 10-01-2006, 15:42
| Mania napisał/a: |
Ta lista to tylko krociutka lista hoteli, o ktorych wiem na pewno ze sa w ofercie polskich biur podrozy. Sprobuj jednak bardziej sprecyzowac swoje wymagania, to wtedy moze cos bede mogla podpowiedziec.
Mania |
Dzieki za info musze pomyslec bo mam mętlik ... wiesz ja prosty chlop jestem i pogubiłem się Wyglada na to ze chyba wybiore sie gdzies gdzie jest mniej hoteli do wyboru a z drugiej strony bedzie szkoda bo w tamtym roku w Sharm byly zamachy a ja rozrywkowy chlopak jestem
Mania - 10-01-2006, 15:46
scaner - w czym sie pogubiles?
OK - zapytam prosto - ma byc plaza, tak?
Jaki przedzial cenowy wchodzi w rachube?
Jedziesz sam, tylko z nurkami czy tez z nienurkami?
Jesli sa nie nurki to czy sa w grupie dzieci czy tylko dorosli?
Jesli dorosli nienurkujacy - to czy domatorzy czy rozrywkowi?
Masz centrum nurkowe czy bedziesz bral hotelowe (milosnik ryzyka )?
Po nurkowaniu - chcesz isc spac czy sie troche pobawic?
Ot taka szybka lista pytan
Mania
apis77 - 10-01-2006, 16:40
Ja szczerze polecam hotel Sharm Holiday i baze Dive Africa Watersport...
Hotel jest fajny, do Naama Bay to praktycznie tylko troszkę z górki
Ta baza jest przy samym hotelu, to fakt, ale nurkowalam z nimi przez ostatnie 2 lata i naprawde sie nie zawiodlam...
Przy wiekszej ilości osob i dni nurkowych mozna negocjowac cennik..
A poza tym jest tam tez polski instruktor...A nawet chyba dwoch, o ile dobrze pamietam...
stefan-stefan - 10-01-2006, 17:01
| scaner napisał/a: | | gdyby tak jeszcze obsluga byla zlozona z polskich dziewczyn |
Na to nie licz, choć spodziewaj się animatorek ze wschodu. Rosjanie upodobali sobie SHS.
Pitt_M - 10-01-2006, 18:20
| apis77 napisał/a: | Ja szczerze polecam hotel Sharm Holiday i baze Dive Africa Watersport...
Hotel jest fajny, do Naama Bay to praktycznie tylko troszkę z górki
Ta baza jest przy samym hotelu, to fakt, ale nurkowalam z nimi przez ostatnie 2 lata i naprawde sie nie zawiodlam...
Przy wiekszej ilości osob i dni nurkowych mozna negocjowac cennik..
A poza tym jest tam tez polski instruktor...A nawet chyba dwoch, o ile dobrze pamietam... |
Dive Africa też polecam - nurkowałem z nimi - było całkiem fajnie. Polskich instruktorów nie trafiłem a w tamtym czsie (luty 2004) tylko Janek Dudziński pracował dla nich dorywczo jak była grupa polaków.... i jednak o ile dobrze pamiętam była polska instruktorka ale spotkaliśmy się "przelotem" w bazie - jechała z czjnikami (snorkowcami). Jednak obsada się czasami zmienia i teraz mogą pracować tam polacy. W każdym razie tą bazę polecam.
erros - 10-01-2006, 18:37
Byłem 3,5 roku temu w Al-Diwan i mam o nim pozytwną opinię, fajny, klimatyczny styl i nie najgorsze żarełko. W owym czasie do Naama Bay odchodził bezpłatny hotelowy busik, który oczywiscie również zabierał z powrotem. Głównym nurkowym mankament to odległość od portu-trzeba wstawać wcześniej niż inni, by dojechac na nurki. Ogólnie raczej hotel dla ludzi niewiele wymagających, ale przyjemny.
Dobrym rozwiązanem jest też Amar Sina. Hotel usytuowany blisko portu, tani, porządny, z dobrą bazą nurkową (Colona). Hotelowy busik zawozi na plażę(z rafą), która niestety jest publiczna...
wiesiek01 - 10-01-2006, 19:15
| Mania napisał/a: | | Holiday Inn Amforas - ma swoja plaze i moim zdaniem jest OK. |
a pobliżu ma swoją bazę podobno Nautica (http://nautica.pl/egipt/naszabaza.html).
Czy ktoś może nurkował z nimi ? Opinie mile widziane.
Mania - 10-01-2006, 21:38
Zdaje sie, ze w koncu - po konwersacjach na skype scaner zdecydowal sie na nautice i holiday inn amfora ze wzgledu na to, ze bedzie tez jechal nienurek, ale to juz niech sam scaner napisze
stiwi - 10-01-2006, 22:46
Wydziwiać można, Hilton Waterfalls (ten zwiedziałem) czy Hilton Dreams (akurat w tym byłem) to piękne hotele, byłem w pięciu 5* hotelach w Sharmie/Hurghadzie/Dahab i Hilton Dreams ma u mnie najwyższe notowania. Four Seasons... ciekawe jakie tam towarzystwo musi być AlfaStar ma ten hotel za ok 10.000pln od osoby ze śniadaniami na tydzień. Cena z kosmosu, na własną rękę Four Seasons na tydzień ze śniadaniami wychodzi łącznie 9000pln dla dwóch osób z przelotami.
Holiday Inn Amphora to dobry wybór w stosunku jakość/cena, jest plaża, jest ładnie, wprawdzie do centrum trzeba brać taxi, ale hotel tani, a cieszy się dobrą opinią, tutaj masz komentarze (także innych hoteli opinie tam znajdziesz):
http://forum.gazeta.pl/fo...8719343&v=2&s=0
W podobnych cenach co Holiday Inn można złapać też Sheraton Resort w sunfun.pl - plaża duża i ładna, ale jedzenie porażka, ceny wysokie w hotelu (nawet Hilton takich nie ma), bardzo różny standard pokoi, można wpaść na niezłą "klitkę" - jak ja, jednak za 10$/dzień już spory pokój z tarasem i widokiem na basen oraz morze.
Pozdrawiam
Sebastian.
Adam Frajtak - 11-01-2006, 06:31
Hi!
Dziekuje wszystkim za info - Wybor padl na holiday inn amfora
wiesiek01 - 11-01-2006, 08:38
| scaner napisał/a: | | Wybor padl na holiday inn amfora |
Po powrocie podziel się proszę swoją opinią nt tego hotelu i tamtejszym CN Nautica jeśli z nimi będziesz nurał.
Mania - 11-01-2006, 09:46
stiwi - na wlasna reke - to znaczy ladujesz w Sharm i idziesz z ulicy do Four Season to wtedy za dobe placisz okolo 1000 USD za cos co oni nazywaja "challet".
A towarzystwo - stalym gosciem Four Season na swieta bozonarodzeniowe jest na przyklad Alberto Tomba. Ale samego sylwestra spedza poza hotelem.
Poniewaz jednak nie jestem przez niego upowazniona do opowiadania tego co robi, wiec to na tyle jesli chodzi o odpowiedz na pytanie jakie tam jest towarzystwo.
Natomaist warto po prsot wiedziec, ze Four Season to sa najbardziej eksluzywne hotele na swiecie i oczywiscie najdrozsze.
Scanerowi przedstawilam cala palete - do wyboru do koloru....
pozdro
Mania
PS. Hilton Dreams jest zdecydowanie gorszy od Fayruz czy Waterfalls. Ma tez nizsza ocene i mniej gwiazdek.
Adam Frajtak - 11-01-2006, 10:16
| wiesiek01 napisał/a: | | scaner napisał/a: | | Wybor padl na holiday inn amfora |
Po powrocie podziel się proszę swoją opinią nt tego hotelu i tamtejszym CN Nautica jeśli z nimi będziesz nurał. |
Masz to jak w banku
stiwi - 11-01-2006, 10:24
| Mania napisał/a: | stiwi - na wlasna reke - to znaczy ladujesz w Sharm i idziesz z ulicy do Four Season to wtedy za dobe placisz okolo 1000 USD
PS. Hilton Dreams jest zdecydowanie gorszy od Fayruz czy Waterfalls. Ma tez nizsza ocene i mniej gwiazdek. |
Na własną rękę Four Seasons, czyli rezerwując przez internet. Sprawdzałem, standardowy pokój taki jak w ofercie AlfaStar w kwietniu na tydzień ze śniadaniem wychodzi ok 2300$ + przeloty. Należy tutaj wspomnieć, że standardowy pokój w tym hotelu robi już wrażenie co do wielkości - można obejrzeć w galerii na stronie hotelu.
Hilton Dreams zdecydowanie gorszy??? Niższa ocena??? Mniej gwiazdek od Fayrouz??? Spotkałem się raczej z odwrotnymi notowaniami, Fayrouz jest droższy, ale wcale nie lepszy - mi się zdecydowanie bardziej podobał Hilton Dreams, Waterfalls też piękny - no ale już lokalizacja nie w Naama Bay. Ponadto wydaje mi się, że wszystkie trzy Hiltony świadczą usługi na tym samym poziomie (na pewno HD nie ma mniej gwiazdek od HF), w Waterfallsie miałem okazję zobaczyć pokój - standard ten sam. W Hilton Dreams ogrom basenów (9) czyni to, że poza głównym największym, przy reszcie jest bardzo mało osób, spokój, swoboda, miejsca zawsze - to dotyczy też plaży przy Fayrouz z którego oba hotele korzystają, należy wspomnieć że to jest najdłuższy odcinek najładniejszej plaży w całym Naama Bay.
Pozdrawiam
Sebastian.
Adam Frajtak - 11-01-2006, 10:30
| wiesiek01 napisał/a: | | scaner napisał/a: | | Wybor padl na holiday inn amfora |
Po powrocie podziel się proszę swoją opinią nt tego hotelu i tamtejszym CN Nautica jeśli z nimi będziesz nurał. |
Masz to jak w banku
Mania - 11-01-2006, 11:37
| stiwi napisał/a: | Na własną rękę Four Seasons, czyli rezerwując przez internet. Sprawdzałem, standardowy pokój taki jak w ofercie AlfaStar w kwietniu na tydzień ze śniadaniem wychodzi ok 2300$ + przeloty. Należy tutaj wspomnieć, że standardowy pokój w tym hotelu robi już wrażenie co do wielkości - można obejrzeć w galerii na stronie hotelu.
|
Nie jestem pewna czy tak sie rzeczywiscie da. Jak rozmawialam na miejscu to ceny byly wielokrotnie wyzsze. Ale hotel jest naprawde zaj*****
Polecam
Mania
PS. Wszystkie Hiltony moga sie schowac w porownaniu z tym. Acha, Fayrouz ma wiecej gwiazdek i wyzsza miedzynarodowa ( a nie polska) ocene. I lepszego szefa kuchni.
stiwi - 11-01-2006, 11:43
| Mania napisał/a: | Nie jestem pewna czy tak sie rzeczywiscie da. Jak rozmawialam na miejscu to ceny byly wielokrotnie wyzsze. Ale hotel jest naprawde zaj*****
Polecam |
Da się bo sprawdzałem, głupot bym nie pisał Nie miałem go okazji zwiedzić, a w każdym hotelu można poprosić o "orientation" i Cie oprowadzą, pokażą pokój itp. Tylko jak mówię, co komu pasuje, ale nie sądzę bym ja młody człowiek, dobrze się czuł w tamtym towarzystwie. Pewnie na kolacje wszyscy w garniakach przychodzą, a kobiety w kreacjach wieczorowych na szpilkach Mania
Pozdrawiam
Sebastian.
Mania - 11-01-2006, 13:48
Stiwi
ja akurat nie chodze na szpilkach....
ale to prawda - zdarza mi sie bywac w tak zwanym wielkim swiecie. Hotel wart grzechu - podobnie zreszta jak Burj Al Arab (Dubaj), w ktorym kiedys spalam (OK, w obu przypadkach bylam zaproszona, nie zeby z wlasnej kieszeni ).
Zajrzalam do internetu. W istocie w najgorszym okresie (czyli kompletnie poza sezonem) najtanszy pokoj ze sniadaniem w Four Season kosztuje 2100 USD za tydzien. Ale teraz -najdrozszy - i tu mialam racje (wciaz mowimy o pokojach, a tam sa tez wille do wynajecia) to 1010 USD za dobe. Czyli oboje mielismy racje.
Mania
PS. a propos zwiedzania - Al Arab mozna zwiedzic jedynie za pieniadze.....Przynajmniej tak bylo tych pare lat temu - teraz moze to sie zmienilo
Łukasz - 11-01-2006, 14:17 Temat postu: Hotele w Sharm Witam
Moim faworytem jest hotel "Royal Rojana". Połorzony jest koło Shark's Bay. Ma własną, ładną plażę, położoną przy ciekawej rafie. Hotel ma 4 lata i rafa nie jest zniszczona jak przy hotelach które wybudowano wcześniej. Do tego ma ładny kompleks basenów. Jedzenie jest dobre i bardzie "słowiańskie" niż w innych hotelach. Może to wada dla niektórych, ale dla innych może to być zaleta. Poza tym bardzo czysty i elegancki. Do wad zaliczyłbym fakt, że położony jest jednak pewien kawałek od Naamy oraz niskiej jakości fitness. Niby są sauny suche, mokre, jacuzzi ale sala fitnes była trochę zdemolowana.
stiwi - 11-01-2006, 14:20 Temat postu: Re: Hotele w Sharm
| Łukasz napisał/a: | Witam
Moim faworytem jest hotel "Royal Rojana". Połorzony jest koło Shark's Bay. Ma własną, ładną plażę, położoną przy ciekawej rafie. |
Pytanie na co nurkowi hotel All Inklusiv. Będąc w grudniu na nurkach w Sharmie, spotkałem na statku rodzinę z tego hotelu i narzekali. 5* ponoć mocno naciągane przez Pegas, który jest właścicielem tego hotelu.
Pozdrawiam
Sebastian.
Mania - 11-01-2006, 14:25
A w dodatku fakt, ze jedzienie jest
| Łukasz napisał/a: | | bardzie "słowiańskie" niż w innych hotelach. |
to dla mnie absolutna i zdecydowana wada!!!!!
A wydawanie pieniedzy na all inclusive to jakas paranoja - nie ma nic lepszego niz jedzenie na lodce przygotowane przez miejscowego kucharza. Jak sie do tego maja jakos syficzne kanapki (suchy prowiant) z hotelu.....
Nie mowiac juz o tym, ze jak jestem w kraju, w ktorym ryby i owoce morza sa na porzadku dziennym to jakos bez sensu jesc w hotelu, skoro mozna pojsc na pysznego lobstera - ktorego w hotelu nie dadza (no chyba ze Four Season )
Mania
Łukasz - 11-01-2006, 15:21
| stiwi napisał/a: | | Pytanie na co nurkowi hotel All Inklusiv. Będąc w grudniu na nurkach w Sharmie, spotkałem na statku rodzinę z tego hotelu i narzekali. 5* ponoć mocno naciągane przez Pegas, który jest właścicielem tego hotelu. |
W mojej ocenie jest lepszy od sąsiednich 5* , takich jak Holiday Inn czy Pyramisa. Napewno nie jest to Four Seasons, ale cena tego hotelu była 4*. Nie wiem jaka jest obecnie. Nurkowi hotel all inclusive jest potrzebny, by trzymać w nim nienurkującą rodzinnę.
| Mania napisał/a: | to dla mnie absolutna i zdecydowana wada!!!!!
A wydawanie pieniedzy na all inclusive to jakas paranoja - nie ma nic lepszego niz jedzenie na lodce przygotowane przez miejscowego kucharza. Jak sie do tego maja jakos syficzne kanapki (suchy prowiant) z hotelu.....
Nie mowiac juz o tym, ze jak jestem w kraju, w ktorym ryby i owoce morza sa na porzadku dziennym to jakos bez sensu jesc w hotelu, skoro mozna pojsc na pysznego lobstera - ktorego w hotelu nie dadza (no chyba ze Four Season )
Mania |
Sam jadąc do innego kraju, staram się jeść posiłki charakterystyczne dla danego kraju. Wiem jednak, że wielu Polaków cierpi jadąc do Egiptu właśnie z powodu jedzienia. Szczególne osoby starsze wiekiem nie mogą się przyzwyczaić do miejscowej kuchni. Niektórzy też są sparaliżowani strachem przed kłopotami żołądkowymi i nie chcą jadać poza hotelem.
Każdy ma swój sposób na podróżowanie i moja rada była skierowana dla tych co chcieli by siedzieć na plaży w hotelu all inclusive. Często nurkowie są zmuszeni do wyjazdu z nienurkującą rodzinną. Jak się jedzie tylko i wyłącznie na nurkowania to zawsze można pojechać na safari.
Mania - 11-01-2006, 15:29
Lukasz
Pewnie kazdy zyje jak chce.
Z mojego wieloletniego juz (niestety ) doswiadczenia wynika, ze jesli chcesz poznac i dowiedziec sie czegos o jakims kraju to kuchnia jest jednym z podstawowych elementow - mowi duzo wiecej o kulturze i codziennym zyciu niz sie pozornie wydaje. A dodatkowo - arabskie jedzenie jest powszechnie uznawane za jedna z najlepszych kuchni na swiecie (obok oczywiscie francuskiej, kantonskiej, tajskiej i wloskiej). A zwlaszcza kuchnia libanska, ktora zreszta kroluje w hotelach (choc w Sharm sa knajpki libanskie, gdzie daja o wiele lepiej jesc).
Ale mozna tez jak Niemcy, ktorzy ostatnio w jednytm z hoteli kazali Egipcjanow grilowac przywiezione ze soba z Niemiec wursty.....
I nie obchodzilo ich to, ze grill, na ktorym bedzie grillowane wieprzowe mieso jest do wyrzucenia....
Mania
TomM - 11-01-2006, 21:10
Scaner, sieroto jedna.... Czegoś nie sygnalizował chęci nurkowania w Egipcie? Coś byśmy wymodzili na czarno, znaczy "na klauna". A tak pozostaje Ci bratanie się z pedałami
Adam Frajtak - 11-01-2006, 21:14
| TomM napisał/a: | Scaner, sieroto jedna.... Czegoś nie sygnalizował chęci nurkowania w Egipcie? Coś byśmy wymodzili na czarno, znaczy "na klauna". A tak pozostaje Ci bratanie się z pedałami |
Wiesz raz dziewczynka raz chlopaczek zeby zycie mialo smaczek nawet fajkę zabiorę i jakis mares sie znajdzie do tego plastik PADI OWD i bede ogladal kolorowe rybki
Borszczuk - 11-01-2006, 21:21
| Mania napisał/a: | | A wydawanie pieniedzy na all inclusive to jakas paranoja | Bo ja wiem czy 800 PLN swego czasu za tydzien All Inclusive (w Al Diwan nota bene) to taka straszna znowu rozrzutność byla... ;)
TomM - 11-01-2006, 22:12
| scaner napisał/a: | | bede ogladal kolorowe rybki |
Ale po co Pedalskie rybki...
Może jedziesz jeszcze w tym samym terminie co my?
Niech cię nie znam...
Ale my na obwieszonego klauna, zabieramy suchacze, worki twinowe i 9 automatów
Sirota...
Adam Frajtak - 11-01-2006, 22:19
| TomM napisał/a: | | scaner napisał/a: | | bede ogladal kolorowe rybki |
Ale my na obwieszonego klauna, zabieramy suchacze, worki twinowe i 9 automatów
Sirota... |
A ja pianke ab i C bede snorkowal i nural plyte alu woreczek eclips i jedn automat z octo ..... nie no jaja sobie robie wiesz jak ja worki plyty latary stage suchacz 5 ocieplaczy bojki szpulki i dzikie węże a twina dostane na miejscu
Victoria - 25-01-2006, 13:27
Hejka,
Cos mi nie dziala najlepiej ostatnio "pokaz nowe posty" (Wam tez?) i ten temat mnie ominal
No ale teraz to ja juz teraz wiem o co chodzi z tekstem "to ja chce ten hotel, co go Mania poleciala"
Zaskakujacy jest fakt, ze w wiekszosci opinii sie zdadzam co do opisywanych hoteli zarowno z wlasnych doswiadczen, jak tez i turystow
Acha, a ja czasami chodze w szpilkach
|
|