FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

OPOWIADANIA NURKOWE - Poręczówka do nikąd.

Sławek - 08-03-2006, 17:28
Temat postu: Poręczówka do nikąd.
Odebrałem kolejne zezwolenie na nurkowanie rekreacyjne z brzegu z UM w Gdyni(kolejne bo na 3 miesiące) no i postanowiliśmy je wykorzystac na nurkowaniu przy falochronie Portu Wojennego w Helu na tzw.resztkach quovadis.Zainteresowała nas jedna z solidniej wyglądających poręczówek, mocowana do dna za pomocą prętów zakończonych uchem ,wbitych w piasek .Popłyneliśmy ok.120m w głąb zatoki w nadzieji że cos tam na końcu będzie, w końcu ktos po cos ja rozwinął?doszliśmy do 30m.gł.i na końcu piękny pręt zakonczony uszkiem i tyle, jeszcze na kołowrotku kilka metrów i nic!Przestroga dla kolejnych ciekawskich nie ma po co tam sie pchać, z tej ciekawości prawie weszliśmy w deco.Widocznośc ponizej 10m niezła ale do 10m.kiepska, wymieszana i mętna woda, ale resztki "greckich waz"jeszcze są.
Pozdrawiam serdecznie Wszystkie nasze nureczki z okazji dnia nureczekobietek :-D Sławek

EcikHel - 19-03-2006, 16:32
Temat postu: Stok
to było trzeba zostać na namiocie (18m) na 30m bardzo fajnie nurkuje sie w nocy czasami duże ryby można zobaczyć tylko że czasami woda ma tam 3 stopnie no kilka razy z tym sie spotkałem to troche w łapy było żimno (dobrze że w suchym byłem) ale spoko bardzo fajnnie nurkuje mi sie na stoku i mam już tam podad 120 nurków:D:D
Sławek - 19-03-2006, 23:21

EcikHel napisał/a:
to było trzeba zostać na namiocie (18m)

A co to namiot? bo nie spotkałem sie z tym określeniem.
pozdr sławek.

Przemek - 20-03-2006, 11:57

Hmm namiot to stelaż namiotu =DD
Powinnien byc niedaleko "waz"...
Poręczówka jest właśnie po to żeby znaleźć to 30m...
Eciu gratuluje, to w tym roku pewnie będzię >200 =DD

EcikHel - 21-03-2006, 23:46

no dzięki dzięki haha napewno będzie 200 :D :D trzeba sie postarać Pozdro dla sławka i dla przemka
Sławek - 22-03-2006, 22:45

Dziękowac za pozdro moze na nurku sie spotkamy ??
EcikHel - 23-03-2006, 16:48

no no kto wie może spotkamy sie na namiocie hahaha pozdro