| |
FORUM-NURAS Froum dla nurkujących i nie tylko ... |
 |
CMAS/PADI/SSI/... - EFR
nitrox111 - 17-05-2006, 19:49 Temat postu: EFR cze, czy ktos moglby mi poradzic gdzie moglbym zrobic Emergency first Response, potrzebny w PADI do divemastera. Zalezaloby mi na czasie (czym szybciej tym lepiej) Mieszakm w KUJ- POM wiec czym blizej tym lepiej. Pyt moze dziwne ale na polskiej scenie nurkowej jestem bardzo nowy. Za odp z gory dzieki.
dżygita - 18-05-2006, 08:39
lepiej zrobic kurs pierwszej pomocy z PCK, tak samo jest uznawany, a jest duzo tańszy..
amalcz - 18-05-2006, 08:50
EFR jest Ci potrzebny do kursu RESCUE, a dopiero mając RESCUE możesz robić DM
Starling - 18-05-2006, 09:15
Z tego co pamiętam, kurs EFR jest ważny 2 lata, a żeby robić kurs Divemastera, trzeba mieć aktualny EFR,
tak więc jeśli się robiło Rescue więcej niż 2 lata temu, niestety jeszcze raz trzeba robić EFR.
Pozdrawiam
Michał Kosut - 18-05-2006, 09:33
Chłopaki to prawda, co napisaliście. W tym przypadku może jednak chodzić o przejście z innej federacji, gdzie nie ma oddzielnego kursu CPR+First Aid. Wtedy przed rozpoczęciem kursu DM-a, osoba musi ukończyć kurs w tej dziedzinie (np. EFR).
Kursy w tej dziedzinie prowadzi na pewno Jacek Konikowski z Bydgoszczy. Na priva wysłałem namiar.
nitrox111 - 18-05-2006, 18:44
dziekuje baardzo, jutro dzwonie.
Moje uprawnienia byly odpowiednikiem pierszej pomocy PCK tylko organizowane przez Poludniowoafrykanskie medyczne sluzby i jako ze termin waznosci wygasl chce zrobic EFR, ktory jak ktos wyzej wspomnial, na dwa lata jest wazny. Dzieki raz jeszcze za te info. pozdrawiam
|
|