FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

CMAS/PADI/SSI/... - Kurs na CMAS P2 z kim ??

aganinia - 19-05-2006, 15:45
Temat postu: Kurs na CMAS P2 z kim ??
Witam;

Temat ten przewija sie dosyc szeroko na lamach forum ale posty na ktore trafialem sa dosc stare...

Prosze Was o pomoc w znalezieniu solidnej szkoly (najlepiej z Wawy choc to nie warunek)zapewniajacej na prawde rzetelny kurs na CMAS P2.
Prosze poleccie jakas solidna wymagajaca ale nie zakatowujaca kursantow na smierc szkole w rozsadnej cenie z ktorymi mieliscie doczynienia i mozecie polcic osobom ktore stawiaja nacisk na jakosc.

Jesli chodzi o Strugalskiego bylem na poczatku zdecydoany ale czym wiecej czytam tym mniej mi sie podoba...skoro ma byc nur na 40m to chce wypelnic kurs i zwiazanie z nim wymagania a nie schodzic na 31m... Inne elementy tez srednio mi pasuja.

Prosze wiec o rade na temat innych polecanych przez Was szkol ?

Z gory dziekuje

Tomi & Aga

grzegorzde - 19-05-2006, 21:41

w lipcu będę robił P2 u Kazika Kotlewskiego. Mogę go polecić, robiłem u niego P1 i inne szkolenia i jest OK. Jeżeli chcesz dam Ci namiar.

GrzegorzDe

Andrzej Minorczyk - 19-05-2006, 22:12

A ja polecam Andrzeja Mroza!!!
Garnett - 20-05-2006, 00:30

Robilem P1 u Mroza i przymierzam sie do rozpoczecia 2 u niego spokojnie moge go polecic
aganinia - 20-05-2006, 12:06

Wielkie dzieki.
Czy moglibyscie podac jakies szczegoly gdzie odbywa sie szkolenie ile trawa ile kosztuje (o ile wiecie oczywiscie) na jakim akwenie i oczywiscie jakies namiary.

Bede wdzieczny za kolejne propozycje i komentarze.

Pozdrawiam

Tomek & Agata

Tomek Radomski - 20-05-2006, 12:14

aganinia napisał/a:
trawa ile kosztuje

nie robie w tym :mrgreen:

Andrzej Kosko - 20-05-2006, 17:20

Tomek Radomski napisał/a:
nie robie w tym
i błąd-po tym lepiej się nura :mrgreen:
nurkus 28 - 20-05-2006, 21:30

.....a ja polecam Włodka Kołacza to gośc :-D :-D instruktor z tzw. dawnych czasów solidny.......mało juz takich jest :-D :-D ale to Łagów Lubuski jez.Trzesniowskie polecam b.ładna okolica :-D
aganinia - 21-05-2006, 10:53

Bardzo prosze o porady.
Za powyzsze bardzo dziekuje tylko jakies namiary bym prosil przy okazji,,,

Z gory dziekujemy

nurkus 28 - 21-05-2006, 11:49

aaa już podaje.......... http://www.lagowdivers.prv.pl/ Pozdrawiam :-D
DarekS - 21-05-2006, 13:30

Po to jest TA BAZA zebys sobie znalazl cos co Ci bedzie odpowiadac.
Marc - 23-06-2006, 23:05

Robiłem Kurs u Biskupa nad Piłaknem ( prowadził Mrozio ).
I powiem tak, pomimo już wałkowanej windy na 40m BARDZO sobię chwalę profesjonalizm tak Pawła jak i Andrzeja.
Ja z kursu jestem bardzo zadowolony zarówno pod względem merytorycznym jak i praktycznym.
Jeśli będzie P3 prawdopodobnie też u nich.
No i jezioro, chyba nie trzeba reklamować.

Maciuś Dru/ogi - 24-06-2006, 10:18
Temat postu: Re: Kurs na CMAS P2 z kim ??
Hej,

Jak większość przedpiśćców także z czystym sumieniem polecam Biskupa i Andrzeja Mroza. Andrzej szkoli teraz we własnej bazie w Kulce (www.batyskaf.com), Paweł pozostał na starych śmieciach.

Xamil - 22-07-2006, 20:09

nurkus 28 napisał/a:
http://www.lagowdivers.prv.pl Pozdrawiam :-D

Też będę tutaj robił..."U Pana Włodka" jak to mówi nasz "szef" :wink:

urwis - 22-07-2006, 21:45

Zobacz Tutaj
Jest u nich instruktor z Piaseczna. Jak chcesz to mogę podać jego namiary na priv

marty - 23-07-2006, 23:53

Jeśli P2/P3 to tylko w Nowej Amie, najlepiej u Bartosza Kontnego. Solidna, twarda szkoła, duże wymagania, ogromny nacisk na pracę zespołową, obsługę łodzi nurkowej, zakładanie stanowiska nurkowego, ratownictwo nurkowe. Jeśli chcesz zdobyć sporo wiedzy i umiejętności nurkowych a przy okazji dowiedzieć się wiecej o sobie samej/samym to szczerze polecam! Wiem co mówię, bo jestem 'świeżo' po kursie. P3 też będę tam robił :) Pozdrawiam,